Mauris tincidunt euismod

Osam dana nakon što su održali izbornu skuštinu Omladinskog saveza,Stranka demokratske aktivnosti(ASDA) općinski odbor Bosanska Krupa  sinoć je Maloj sali Doma kulture održao izbornu skupštinu i unutar Asocijacije žena ASDA. 

zeneasda

Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

 

-25.03. u 00,45 sati Bos.Krupa ul. I BKB narušavanje javnog reda i mira pijenjem alkoholnog pića na ulici od strane 1 lica na koje ide  prekršajni nalog.

-U 11,20 sati Bos.Krupa ul.Bosanska narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica koje je lišeno slobode.

-U 13,45 sati na putu R-402 Pištaline saobraćajna nesreća-sudar dva putnička motorna vozila.Nastala materijalna šteta. Prekršajni nalog na 1 lice.

-25.03 u 21,55 sati na putu M-14 Ljusina, parking prostor -sudar putničkog motornog vozila u parkirano vozilo. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

-U 20,50 sati Ljusina saobraćajna nesreća-sudar NN vozila sa NN vozačem i putničkog motornog vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Pronalaskom NN vozača i NN vozila biće preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

-U 16,15 sati na putu M-14 Crno jezero sudar dva putnička motorna vozila.Tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.Zbog saobraćajne nezgode od 16,15 do 19,15 sati saobraćaj se odvijao jednom kolovoznom trakom.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu je imala interveniciju i dojavu o požaru              25.03. u 12.25 sati dojava požara šume i niskog raslinja u reonu Vranjske .Požar ugašen u 13,00 sati.

-U 15,20 sati dojava požara šume i niskog raslinja u reonu Vranjske .Požar ugašen u 16,20 sati.

-26.03.u 14,50 sati dojava požar pomoćnog objekta  restorana „MAKABA“ u ul.Unska.Požar ugašen u 16,00 sati.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala

 1 2 0  pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 2 3 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas  prekid u isporuci vode od 10,00 do 15,00 sati u ul.505 Viteške, i od 10,00 do 12,00 sati u ul.Otočkih heroja.Riječ je o radovima  na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu bila  zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjetimično vlažnim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -1 C , vlažnost zraka 90,4 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  7 4  cm (NV).


Operativni centar civilne zaštite općine Bos.Krupa

Gospodine načelniče,

Povodom  objavljivanja vijesti  na nekim internet portalima pod nazivom Arifagić Investment odustaje od višemilionskih investicija uzgoja norveških goveda u Bosanskom Petrovcu,  Šumsko-privredno društvo  "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa zapanjeno je vašim tendencioznim, zlonamjernim i neistinitim izjavama u kojima vezujete navedeni događaj sa ŠPD-om.  U problem koji se tiče isključivo općine Bosanski Petrovac i njenog poslovnog odnosa sa Arifagić Investment, bez razloga uplićete Unsko-sanske šume, koje nema baš nikakve veze sa uzgojem norveških goveda u Bosanskom Petrovcu niti je to djelatnost ŠPD-a. S obzirom da ste u pomenutom članku istakli da projekat uzgoja norveških goveda u Bosanskom Petrovcu je blisko povezan sa Unsko-sanskim šumama i određenim malverzacijama i da ste Vi navodne talove poremetili, načelniče Hujiću, tražimo od Vas da nam konkretno navedete o kakvim se malverzacijama i talovima radi! Pozivamo Vas da razloge svog neuspjeha i nesposobnosti kao načelnika Općine ne tražite van općine Bosanski Petrovac i općinske administracije, a pogotovo ne u Unsko-sanskim šumama koje nemaju nikakve veze sa uzgojem norveških goveda.

Krajnje je vrijeme da prestanete za očigledan Vaš neuspjeh kao načelnika stalno okrivljivati  ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa te prestanite raditi na nanošenju moralne i materijalne štete našem Preduzeću! Imajte na umu da je u "Unsko-sanskim šumama"  zaposleno preko 160 radnika iz  Bosanskog Petrovca, dok ih je još preko 330  zaposleno je u drvoprerađivačkim i preduzećima koja vrše šumarske usluge i da svojim neistinama i destruktivnim djelovanjem stvarate loš ambijent svim ovim ljudima, Vašim sugrađanima.

Ističemo da sve naše zakonske obaveze prema svim općinama, a tako i općini Bosanski Petrovac mi uredno izvršavamo. Količina drvnih sortimenata koju isporučimo drvoprerađivačima  Bosanskog Petrovca srazmjerna je količini koju proizvede  Podružnica "Šumarija" Bosanski Petrovac. U 2015. godini drvoprerađivačima Bosanskog Petrovca otpremljeno je 35% ukupne količine drvnih sortimenata proizvedenih u ŠPD, iako je u Podružnici "Šumarija" Bosanski Petrovac proizvedeno tek 31% od ukupne količine drveta koju proizvedemo. Na ime naknade za korištenje državnih šuma, ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa uplatilo je općini Bosanski Petrovac 301.328 KM u 2015. godini i 405.836 KM u 2016. godini, a što je činilo redovno i blagovremeno i u prethodnom vremenu.

Naše Preduzeće u svom radu i poslovanju pridržava se zakonskih propisa i nosilac je prestižnog FSC certifikata koji između ostalog potvrđuje da se državnim šumama na području USK gazduje na društveno odgovoran, ekološki prihvatljiv i ekonomski opravdan način. S obzirom na Vaše dosadašnje namjere prema ovom Preduzeću koje ste iskazali i koje nisu korektne, skrećemo Vam pažnju da kao načelnik povedete računa o općini Bosanski Petrovac i njenim građanima, a ne da destruktivno djelujete prema Unsko-sanskim šumama, koje su najorganizovanije i najuspješnije preduzeće šumarstva u regionu.

            Na kraju, zbog javnosti naglašavamo da slučaj Arifagić Investment nema nikakve veze sa Unsko-sanskim šumama, a da li su Općina Bosanski Petrovac i njen načelnik u navedenom slučaju poduzeli sve kako treba da navedeni projekat Arifagić Investment bude uspješan, ŠPD se time neće baviti, jer nam to i nije zadatak niti naša djelatnost.

           

  

U nadi da ćete u budućnosti konačno prestati prozivati ovo ŠPD za stvari koje se apsolutno ne tiču ovog Preduzeća i djelatnosti kojom se bavi ŠPD srdačno Vas pozdravljamo.

 

 Uprava ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o.

                 Bosanska Krupa

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 592 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2013 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda