Mauris tincidunt euismod

Sinan Kedić novi je predsjednik Omladinskog saveza ASDA Bos.Krupa.Tako su ovog vikenda na održanoj Skupštini glasanjem odlučili delegati omladinskog  saveza uz prisustvo  predsjednika ASDA Bos.Krupa Tahira Nuhića,vijećnike u Općinskom vijeću ispred ove stranke te brojnih članova i simpatizera, kada su izabrani i članovi Izvršnog odbora Omladinskog saveza ASDA.

ASDA mladi

Proljeće počinje u 11:29 sati po našem vremenu i obilježava proljetnu ravnodnevnicu, odnosno vernalni ekvinocij - trenutak u kojem ekliptika ili zamišljena linija Sunčevog "putovanja" po nebu presijeca nebeski ekvator, odnosno projekciju Zemljinog ekvatora na nebu.

Naravno, pored astronomskog ili kalendarskog računanja važnije je ono meteorološko, s kojim se nažalost rijetko kada poklapa.

Drugi ekvinocij desit će se 22. septembra kada će na sjevernoj hemisferi početi jesen, dok će na južnoj početi proljeće. Za mnoge najljepše godišnje doba trajat će do solsticija 21. juna kada će se na Zemlji svanuti najduži dan u godini.
Izvor : Klix.ba

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom nisu zabilježene saobraćajne nezgode, krivična djela kao ni narušavanje javnog reda i mira.

- Vatrogasna jedinica izvještava da je u proteklom periodu periodu bilo dojava o požaru i  to:

17.03. u 11.37 sati dojava požara šume i niskog raslinja lokacija Drenova Glavica, na lice mjesta upućen 1 vozilo i 2 vatrogasca, požar lokalizovan u 12.40 sati, opožareno cca 5 dunuma.

18.03. u 12.03 sati dojava požara niskog raslinja i voćnjaka lokacija Mehića ploča na lice mjesta upućeno 1 vozilo i 2 vatrogasca, požar ugašen u 14.30 sati, opožareno cca 20 dunuma od toga 7 dunuma voćnjaka, veća materijalna šteta.

18.03.u 12.50 sati dojava požara niskog raslinja koji je prouzrokovao štetu na nisko naponskoj mreži (gorila dva nisko naponska stuba drvena) na lokalitetu Jasenice, na lice mjesta upućeno 1 vozilo i 2 vatrogasca, požar ugašen u 14.30 sati.

18.03.u 13.28. sati dojava požara niskog raslinja koji je ugrožavao stambeni objekat na lokaciji Ćevanuša Bosanska Otoka, na lice mjesta upućeno 1 vozilo i 2 vatrogasca, požar ugašen u 14.30 sati.

18.03. u  19.23.sati dojava požara niskog raslinja na lokaciji Zalina, upućeno 1 vozilo i 2 vatrogasca, požar ugašen u 21.35 sati.

19.03. u 18.17.sati dojava požara niskog raslinja oko repetitora na Ćojluku, upućeno 1 vozilo i 2 vatrogasca, požar ugašen u 18.45. sati opožareno cca 3 dunuma.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 1 3 1  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno   24  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema  prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 11 C , vlažnost zraka 76 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  9 0   cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 621 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda