Mauris tincidunt euismod

Općinski odbor Naše Stranke u Bosanskoj Krupi oglasio se nakon što su odbijeni amandmani vijećnika Izeta Sulejmanovića koji su trebali u općinskom Budžetu obezbijediti sredstva za zapošljavanje u poljoprivrednoj proizvodnji.

"Dužni smo upoznati sve građane, mlade, a posebno poljoprivredne proizvođače, da su po ko zna koji put izigrani i prevareni od strane većine u Općinskom vijeću koju čine SDA i A-SDA, koji su, uz podršku i vijećnika iz SDP-a, odbacili naše amandmane. Ti amandmani su predviđali  pokretanje konkretnog investicionog ciklusa u poljoprivredu, kojim bi se u relativno kratkom vremenskom roku značajno smanjila nezaposlenost i ublažio odlazak kako mladih tako i kompletnih porodica iz našeg grada", rekli su iz Naše stranke u Bosanskoj Krupi.

"Također, bez ikakvog razloga, odbačen je i amandman kojim je traženo da se i plasteničkoj proizvodnji prizna pravo na podsticaj. Čini se da je vladajućim bilo mnogo važnije da profesionaliziraju funkcije predsjedavajućeg Općinskog vijeća, instaliraju svoje ljude u upravne i nadzorne odbore ustanova i preduzeća kojima je Općina osnivač, a posebno da zauzmu direktorske pozicije, dok su potrebe i interesi građana naše općine potpuno zanemareni", dodaju.

"Ovakvo ponašanje vladajuće većine nas neće obeshrabriti  da i dalje nastavimo promovisati i nuditi rješenja u interesu građana, tako da smo na sjednici Općinskog vijeća održanoj 27. 2.2017. pokrenuli inicijativu za izgradnju trotoara na potezu od Doma zdravlja do Krušničkog mosta, a zatražili smo i odgovor na pitanje zašto se već tri godine odlaže stavljanje u funkciju vodovoda izgrađenog za potrebe podgrmečkih naselja", zaključili su iz Naše stranke u Bosanskoj Krupi.

 

Ovogodišnjim javnim pozivom u M-zonu društvenog preduzetništva, otvorenim od 2. marta do 2. aprila 2017. godine, Fondacija Mozaik poziva mlade od 17 do 35 godina iz cijele BiH da osmisle društvenu inovaciju koja nudi nova i bolja rješenja za stare probleme, čini to za opšte dobro i uključuje i osnažuje sve one kojih se taj problem tiče.

 

Ulaskom u M-zonu mladi dobijaju priliku da osvoje investiciju za društveno inovativni projekt u svojoj zajednici, kao i investiciju za pokretanje vlastitog društvenog biznisa.

 

Fondacija Mozaik investira u mlade i njihova rješenja koja mogu pretvoriti u posao koji vole, zaposliti sebe i druge te tako postati kreatorima dobre ekonomije. U ovoj generaciji planiraju podržati 120 društveno inovativnih projekata i investirati u 15 društvenih biznisa.

 

Mladi koji provedu projekt i imaju potencijal za društveno preduzetništvo dobit će i tehničku, mentorsku te finansijsku podršku da razviju vlastiti društveni biznis. Tako će mladi, smatraju u Mozaiku, koji su naša sadašnja budućnost, učiniti našu zemlju boljim mjestom i postati uzor drugim mladim ljudima.

 

Svi zainteresirani mladi mogu se prijaviti putem linka za M-zonu www.m-zona.com

 

Ukoliko želite saznati više, posjetite Facebook stranicu Fondacije Mozaik https://www.facebook.com/fondacijamozaik ili web stranicu www.mozaik.ba

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Plakat momak B1 latinica - resized

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 20,45 sati Bos.Krupa ul.Sokak narušavanje javnog reda i mira - učestvovanjem u tuči od strane 2 lica. Prekršajni nalog na 2 lica.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu je imala interveniciju i dojavu o požaru dana 28.02. u 21,02 sati Vranjska požar niskog raslinja oko 15 dunuma.Požar ugašen u 22,00 sati.01.03. u 10,23 sati Otoka požar dimnjaka i dijela krovne konstrukcije.Požar ugašen u 11,30 sati.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  8 1  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno  7  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 08,30 sati prekid u isporuci vode u ul.Prvomajska.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -1 C , vlažnost zraka 91,7 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 1 0 9   cm (NV).

Ovog vikenda odrzana je 119. godišnja opća a III-a redovna - izvještajna sjednica skupštine u 30 sazivu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bosanska Krupa.

Na dnevnom redu su razmatrani izvještaji o radu i finasijama za 2016. godinu kao i planovi rada i finasija za 2017. godinu.

Razmatran i usvojen je godišnji plan i program obuke za 2017. godinu.

U cilju obilježavanja i iskazivanja poštovanja prema donatorima istima su odlukom škupštine dodjeljena priznanja.

Kao poseban respekt prema živućim članovima, koji su naročito u predratnom vremenu  baštinili tradiciju dobrovoljnog vatrogastva u Bosanskoj Krupi, odlukom skupštine su isti iz statusa aktivni članova prevedeni u počasne članove društva.

Dodjeljena priznanja donatorima i plakete počasnim članovima će biti uručene naknadno na prigodnoj svečanosti.

Kroz usvojene planove rada i plan obuke u toku 2017. godine će se dati poseban akcenat na obuku i edukaciju članova kao i kroz implementaciju započetih projekta opremanje dobrovoljne vatrogasne jedinice.

Sve ove aktivnosti imaju za cilj unaprijediti sistem zaštite i spašavanja u svrhu smanjenja rizika od prirodnih i drugih nesreća na području općine Bosanska Krupa.

Kroz, u ranijem periodu, donijetu Strategiju razvoja društva za period 2016 – 2019 ali donijete planove rada za 2017. godinu zvanično su otpočele pripreme za obilježavanje 120 godina dobrovoljnog vatrogastva na području Bosanske Krupe koje se obilježava 2018. Godine.

 

Na pomoć!    Vatru gasi – brata spasi!

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 437 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda