Mauris tincidunt euismod

Općina Bosanska Krupa i ove godine izrađuje promotivni letak sa svim kulturnim, sportskim, turističkim i zabavnim manifestacijama koje se tokom godine, uglavnom od aprila do decembra, organizuju u bosanskokrupskoj općini.

 

Tim povodom pozivaju se javne ustanove, udruženja građana, sportski kolektivi i sve ostale organizacije s područja Bosanske Krupe koje u 2017. godini planiraju organizovati manifestacije, da bez obzira na njihov karakter dostave plan organizacije i u njemu obavezno navedu naziv, svrhu i cilj događaja, datum održavanja i potreban način podrške organa uprave.

 

Prijedloge manifestacija, odnosno plan održavanja, treba dostaviti u Kabinet općinskog načelnika najkasnije do 24. marta (petak).

 

Manifestacije koje ne budu u općinskom planu manifestacija (Kalendar dešavanja) neće dobiti saglasnost i podršku Općine za organizaciju.

 

 

                                                                 Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 22,45 sati Gornja Ljusina radom po događaju od 08.03. , saobraćajna nezgoda - udar put.motorna vozila u ogradu. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  3 4  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno  5  lica. Na porodilištu nije bilo porođaja.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 09,30 sati prekid u isporuci vode u ul.505 Viteške,Podgrmečka i dijelu ul. 511 Slavne.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim i kliskim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 5 C , vlažnost zraka 79,6 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 1 6 4   cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 592 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda