Mauris tincidunt euismod

Skoro četiri hektara područja Bosanske Krupe „Meždre –Vlaški do“ u budućnosti bi trebalo biti u funkciji  selektivne stanice odnosno pretovarne stanice za koju je prva faza okončana današnjim potpisivanjem Sporazuma  o uspostavljanju zajedničkog  Centra za održivo upravljanje otpadom od strane načelnika tri općine Cazina,Bužima i Bosanske Krupe, Nermina Ogreševića,Zikrije Durakovića i Armina Halitovića. Potpis ugovora 0902 4

Mezdre1

Mezdre2

 

Nakon dugogodišnje saradnje ,sa grupom Parni valjak , razvijenih poslovnih i prijateljskih odnosa d.o.o.Stage Art je predložio grupi Parni valjak da obilježi svojih 40.generacija postojanja i 20.godina od zadnjeg koncerta u Bihaću koji se i tada desio u sportskoj dvorani Luke

Cover-FB-Parni-valjak

Koncert koji je tad odsviran vrhunski na najboljim  tehničkim uslovima tog vremena i video snimanje  RTV USK-a  reemitiran  je desetine puta kao jedan od najboljih koncerata iz tog vremena koji se ikad desio u ovom dijelu Bosne i Hercegovine .Mnogi koncerti su se desili  u međuvremenu  , tehnika je napredovala ali su priče o tom koncertu uvijek zaustavljale dah. Kao da je bilo juče onaj ko¨ vrijedi ne blijedi samo  raste u očima onih koji ih vole i poštuju njihov rad. Novi albumi novi hitovi , veliki koncerti ,velika tehnika , i ponovni vrh jugoistočne Evrope po koncertnom izražaju , energiji ,hitovima i  tehničkim preduvjetima  koji su razlog da za nekog kažemo da je najbolji u svom poslu.Bosanci vole reći nema šuplje, sve je istina  kad oni nastupaju , govori o neponovljivim dijelovima koji se mogu samo uživo doživjeti na koncertu Parnog valjka.

I evo ih ponovno kod nas  na Unsko sanskom  kantonu u gradu Bihaću i u sklopu projekta Winter Story da  uljepšaju tešku polarnu zimu koja polako odmiče , da donesu lijepe trenutke , podsjete one koji su se uz njih zaljubili da je ljubav vječna uz Parni valjak  O grupi Parni Valjak  je suvišno govoriti  postoje  više od 40.godina  a za vrijeme postojanja  izdali su desetine albuma i kompilacija  stotine hitova  i osvojili prestižne nagrade  što se vidi i kroz pjesmu Opet se smijem.

PARNI  VALJAK  Bihać sportska dvorana Luke , subota 25.02.2017.g. u 20 h

Cijena ulaznica:  

  • Jedinstvena cijena: 15,00 KM
  • FAN PIT  ispred bine: 20,00 KM

Prodajna mjesta:

  • Bihać -Sportska dvorana Luke ,
  • Bihać -Ispred Nacionalnog parka „ Una „ ( ili stari naziv kod sata ) ,
  • Media group PC Bingo ,Turistička agencija Mix Comerce , Irish pub, Friends  pub,
  • Bos.Krupa -. Radio Bosanska Krupa  i  Krupaturist Bosanska Krupa
  • Cazin - Foto – knjižara DINO Cazin , Bingo poslovni centar
  • Radio Velika Kladuša

VIP ulaznice se  mogu rezervirati po broju stola i nacrtu   ali se moraju uplatiti u roku 24 sata koliko vrijedi rezervacija .

Najbolji muzički tehnički spektakl koji možete vidjeti na prostoru južne Evrope Veliki koncert prati i velika profesionalna tehnika  što omogućuje evropski ugođaj na koncertu .

Grijanje dvorane  Luke obezbjeđeno standardnim grijanjem i topovima za grijanje .

Izvor: Stage art

 

Adelina emotivna balada "Hello" i Beyoncena rasna himna "Fromation" nominirane su za snimku godine, nagrade koja se dodjeljuje izvođaču i producentu, i za pjesmu godine, nagradu namijenjenu pjevaču.

Iako Beyonce već ima 20 Grammyja u svojoj riznici nedostaje joj onaj za album godine, koji će sada imati prigodu dobiti s nominiranom pločom "Lemonade".

Adele, koja ima deset Grammyja u kolekciji, također je nominirana za album godine, "25", a osvoji li ga bit će joj drugi u toj kategoriji, šest godina poslije trijumfa s albumom "21".

U toj kategoriji, kažu promatrači, Beyonce možda ima prednost. Adelin album "25" objavljen je, naime, u novembru 2015. godine, prekasno da bi ušao u konkurenciju za Grammyje 2016., a nakon više od godinu dana slušanja na radijskim valovima, glasačkom tijelu bi se mogao činiti "izlizanim".

S druge strane, "Lemonade" je uz veliku pompu objavljen u aprilu, ali je prodan u samo milion primjeraka što je "anemična" tiraža u u poređenju s Adelinim rekordima.

No, te se dvije superzvijezde ipak ne takmiče same. U kategoriji za album godine imat će konkurenciju u Justinu Bieberu ("Purpose"), Drakeu ("Views") i Sturgillu Simpsonu ("A Sailor's Guide to Earth").

Za snimku godine nominirane su i Rihanna ("Work") i Twenty One Pilots ("Stressed Out"). Pjesma "7 Years" danske pop grupe Lukas Graham nominirana je za snimku i pjesmu godine, kao i "I Took a Pill in Ibiza" Mikea Posnera i "Love Yourself" Justina Biebera.

Beyonce ove godine ima ukupno devet nominacija, Kanye West i Rihanna slijede s osam.

O Grammyjima svojim glasovima odlučuje 13.000 članova američke diskografske akademije. Svečana dodjela je u nedjelju u Los Angelesu, a nastupit će, među ostalima, Adele, Daft Punk, Alicia Keys, John Legend, Bruno Mars, The Weeknd i Metalllica.

 

Izvor: FENA

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 384 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda