Mauris tincidunt euismod

U nedjelju 26.2.2017. godine u slovenskom gradu Velenju održan je 12. po redu međunarodni memorijalni  karate turir „POKAL NESTLA ŽGANKA“  na kojem je učešće uzelo 440 takmičara iz 48 klubova iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke i Austrije. Petnaest takmičara KK „Feniks“ iz Bosanske Krupe krenulo je dan prije da spremno i odmorno dočekaju nove takmičarske izazove. Na samom tuniru feniksovci su se odlično držali i spremno pokazali svoja umijeća. Ukupno su u Bosansku Krupu donijeli 7medalja, i to:

-          Iman Begić- zlatna medalja (borbe)

-          Amer Šabić- zlatna medalja (borbe)

-          Senaid Veladžić- srebrena medalja (kate)

-          Adnana Mesić- srebrena medalja (borbe)

-          Majda Ahmetović- srebrena medalja (borbe)

-          Amin Dervišević- bronzana medalja (borbe)

-          Emsud Grošić- bronzana medalja (borbe)

FENIKS je još jednom raširio krila i opravdao naziv najtrofejnijeg i najboljeg sportskog kolektiva u bosanskokrupskoj općini. U upravi izražavaju zadovoljstvo postignutim uspjehom na ovakvom jednom takmičenju uz nadu da će isti biti dodatni podstrek za što bolje rezultate u budućnosti.

Čestitamo.

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

24.02.u 18,15 sati Pištaline narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica..Prekršajni nalog na 1 lice.

25.02. Bos.Krupa Pučenik krivično djelo - teška krađa od strane NN lica.Uviđaj izvršen.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.Oko 18,20 sati lokalni put Baštra narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom na drugo lice od strane 2 lica. Prekršajni nalog na 2 lica.

26.02. Bos.Krupa ul.Unska krivično djelo teška krađa od strane NN lica. Uviđaj izvršen.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu je imala interveniciju i dojavu o požaru dana 25.02. u 18,13 sati požar dimnjaka u ul.Terzića.Požar ugašen u 18,45 sati. 26.02. u 13,58 sati požar niskog raslinja i otpada u naselju Krčevine.Požar ugašen u 14,55 sati.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 1 1 8  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno  7  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 4 C , vlažnost zraka 53,2 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 1 0 8   cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 377 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda