Mauris tincidunt euismod

Poštovani građani,

Klub poslanika Demokratske fronte u Skupštini USK, na  vanrednoj sjednici Skupštine USK, dao je  svoj glas za rekonstrukciju Vlade USK. Time smo pokazali svoju odgovornost, prije svega, prema građanima USK, koji su ih izabrali, jer ne žele anarhiju, ustavnu krizu, te nefunkcionisanje sistema i institucija, čiji je osnivač Kanton.

Ne želimo da učestvujemo u blokadama. Takođe, ne želimo  da na USK vlada anarhija,  kako bi to neki voljeli,  po sistemu, ‘’ što gore, to bolje’’, a što je već viđeno.

Demokratska fronta u izvršnoj vlasti, tj., u Vladi USK, nema niti jednog svog člana.

Naša podrška nema nikakve veze sa podrškom SDA  ili bilo kojoj drugoj stranci.

Nismo i nećemo biti ni sa kim u bilo kakvoj koaliciji u ovom mandatnom periodu.

Mi smo u koaliciji sa građanima USK, a prije svega, sa državom Bosnom i Hercegovinom.

Opredjeljenje Demokratske fronte je da u duhu Ustava i pozitivnih zakonskih propisa, ne dozvoli blokadu na bilo kojem nivou, ako smo u mogućnosti. Tako ćemo činiti i ubuduće.

 Klub DF u Skupštini USK

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 15,00 sati na putu M-14 Podvran, saobraćajna nezgoda - slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u zaštitnu ogradu. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru. 

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  3 2  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 09,30 prekid u isporuci vode u naselju Gulanova okuka i od 08,00 do 12,00 sati u dijelu ul.101 Muslimanske.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne ceste su prohodne,, saobraćaj na lokalnim i gradskim putevima na području općine je prohodan, stim da je i dalje otežan zbog snijega i leda. Upozorenje na moguće lavine  snijega i kamenja na kolovoz duž desne kolovozne trake na mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 8 C , vlažnost zraka 61,6 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 8 5 cm (NV).

U sklopu priprema za Elitni krug kvalifikacija za EP koji će biti održan u martu ove godine, bh kadetkinje će se 7. februara okupiti u Trening centru NS/FS BiH u Zenici. Selektor Ilija Lucić je pozvao 28 igračica na pripreme od kojih je jedna iz Bužima, a radi se o igračici Sloge iz Bos. Otoke Merjemi Bajrić.

„U-17“ reprezentativke Bosne i Hercegovine će se spremati četiri dana, a o ovom okupljanju selektor Ilija Lucić kaže: „Kao i svake godine pripreme počinjemo zimskim kampom tokom kojeg ćemo testirati djevojčice, odraditi nekoliko treninga i jednu kontrolnu utakmicu. Za ove pripreme smo pozvali 28 igračica.“

Protivnici bh. selekciji u martovskim kvalifikacijama biće Vels, Danska i Norveška, a Lucić smatra da ekipa može na veliko takmičenje:

„Pratili smo naše protivnike i riječ je o kvalitetnim ekipama. Do kvalifikacionog turnira ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice sa Srbijom koja se takođe plasirala u Elitni krug. Domaćini smo turnira i nadam se da možemo napraviti iskorak i plasirati se na Evropsko prvenstvo. Neće biti lako, ali imamo šanse za takav uspjeh.“

Spisak ženske „U-17“ reprezentacije:                                     

Ajla Fačić (Gradina), Iman Šljivo (SFK 2000 Sarajevo),Bianca Bellini Johansson (Rosengard, Švedska), Zorana Milanović (Banja Luka), Franciska Šimić (Emina Mostar), Edenina Husić (Rosengard, Švedska), Almedina Dedić (Moers, Njemačka), Aldina Hamzić (Heeres SV, Austrija), Ana Bakalar (Čapljina), Marija Dević (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Vina Crnoja (Emina Mostar), Mateja Mikić (Posavina Domaljevac), Nikolina Milović (Radnik Bumerang), Nafija Rahmanović (SFK 2000 Sarajevo), Andrea Gavrić (Bayern, Njemačka), Merjema Bajrić (Sloga Bosanska Otoka), Maja Hrelja (Libero Goražde), Marija Damjanović (Lokomotiva Brčko), Minela Gačanica (Emina Mostar), Edina Hebibović (Essen, Njemačka), Ajla Zukić (Gradina), Saliha Dokara (SFK 2000 Sarajevo), Nadija Hamidović (Rot-Schwarz Thun, Švajcarska), Ajla Okanović (Čelik Doboj), Tamara Jandrić (Viktorija Slavonski Brod, Hrvatska), Adelisa Hromo (SFK 2000 Sarajevo), Maja Gudalo (Banja Luka), Sabina Behrem (Iskra Bugojno).

Izvor:ckbuzim.ba

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 385 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda