Mauris tincidunt euismod

Na sastanku Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata šumarstva, prerade drveta i papira BiH Unsko-sanskog kantona u Bihaću izražena je zabrinutost zbog aktuelne situacije u Šumsko-privednom društvu Unsko-sanske šume izazvane krizom i probijanjem rokova u odabiru tijela upravljanja Društvom, što može imati nesagledive posljedice.

Navode da, s obzirom da se do sada kasnilo sa izborom Nadzornog odbora, a potom i sa izborom direktora ŠPD Unsko-sanske šume d.o.o. Bosanska Krupa, već mjesec i po dana se kasni i sa ugovaranjem poslova i izvršavanjem redovnih zadataka, čime se ozbiljno ugrožava poslovanje Šumsko-privrednog društva.

U Sindikatu smatraju da će takvim neozbiljnim postupanjem biti dovedena u pitanje egzistencija 570 radnika i njihovih porodica, kao i sudbina svih ostalih koji su poslovno vezani za Šumsko-privredno društvo.

Precizirali su da je ŠPD Unsko-sanske šume d.o.o. Bosanska Krupa jedno od najvećih, ali zasigurno i najstabilniji pravni subjekt na području Kantona, koji svoje obaveze uredno izvršava. Također, to Šumsko-privredno društvo među rijetkima u FBiH posjeduje i FSC Certifikat koji je značajan, kako za samo Društvo, tako i za drvoprerađivače koji svoje proizvode plasiraju na inostrano tržište.

- Kriza poslovanja, te eventualni zastoji u ispunjavanju obaveza mogu dovesti do ukidanja FSC Certifikata, čime bi bila napravljena ogromna šteta za Društvo. Sindikat zahtijeva od Vlade USK i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da preduzmu potrebne mjere i radnje kako ubuduće ne bi bio upitan izbor Nadzronog odbora i Uprave Društva u zakonom predviđenim rokovima, a radi osiguranja nesmetanog poslovanja Društva - saopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata BiH.

 

(FENA) E.F.

U Bihaću je jutros  prekinuta redovna sjednica Skupštine US kantona,  nakon što nije usvojen dnevni red, čime je i zvanično potvrđeno da je aktuelna Vlada Huseina Rošića (SDA), bar u ovom momentu, izgubila podršku zakonodavne vlasti.

Dosadašnja većina : SDA, SBB,  DF i  Laburisti,  izgubila je  jedan glas i  to glas Nedime Zulić koja je iz DF-a prešla u ASDA, čime nije bilo dovoljno glasova da se usvoji dnevni red. Tako je otvorena  nova kriza u zakonodavnoj vlasti  Unsko-sanskog kantona što  se direktno reflektuje  i na izvršnu vlast.Međutim, ni opozicija koju predvodi ASDA nema dovoljno glasova, jer i jednim i drugima fali 16-ti koji bi donio prevagu.Zavisno od toga ko će prije naći poslanika ili više njih u Skupštini koji će promjeniti stranu, ovisiće opstanak Vlade Huseina Rošića ili njegova smjena i izbor nove Vlade. Do tada ćemo imati nerijesen rezultat  15:15. Odavno je  jasno da smo negativni rekorderi po broju imenovanih Vlada, što samo dodatno pokazuje koliko je ovaj kanton politički nestabilan što su registrovali u svom najnovijem izvještaju CCI.  U mandatnom periodu 2014. – 2018. godine koji je na polovini svog puta, do sada su rađene tri rekonstrukcije Vlade USK u kojoj su učestvovala dva premijera,odnosno  četiri  saziva , a sudeći po današnjim dešavanjima,velika je vjerovatnoća da i trenutni premijer bude bivši.

 

RadioBK

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

12.02 u 00,30 sati Ljusina u blizini benzinske pumpe Ibrahimović narušavanje javnog reda i mira ometanjem OSL prilikom vršenja službenih radnji od strane 1 lica. Lice lišeno slobode..Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu je imala interveniciju i dojavu o požaru dana 10.02. u 20,40 sati požar pomoćnog objekta u Velikom Radiću.Požar lokalizovan u 22,25 sati a potpuno ugašen u 23,32 sati.Na požar izašla 4 vatrogasca sa 2 vatrogasna vozila.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 1 0 7  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 3  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas  prekid u isporuci vode od 07,30 do 12,00 sati u ul.511 Slavne, Mirsada Crnkića -Lamele i 5 Korpusa.Radovi na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 1 C , vlažnost zraka 86,7 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 8 3 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 425 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juni 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda