Mauris tincidunt euismod

Sajam će se održati u

parku Kej, ispod tvrđave Pset u periodu:

29. 07. -  31. 07. 2016. godine

 

Program održavanja:

 

Petak,  29. 07. 2016.  godine

11,00 sati - Svečano otvaranje uz obraćanje zvaničnika

11,15 sati - Kulturno-zabavni program KUD „Grmeč“ Bosanska Krupa

12,00 sati - Obilazak sajma

14,00 sati - Stručna predavanja u hotelu „Stari grad - Ilma“

                   Teme:

                  „Organska proizvodnja kao razvojna šansa“ - Poljoprivredni zavod USK,

                   direktor Edhem Hodžić, dipl. ing poljop.

                  „Usluge i projekti“ - JU Veterinarski zavod USK, direktor mr. sci. Zlatko               

                   Jusufhodžić, dr.vet.med.

22,00 sati - Završetak prvog dana sajma

 

Subota, 30. 07. 2016. godine

 9,00 sati - Početak rada sajma

 9,30 sati - Posjete sajmu udruženja, privrednih subjekata i građana

 20,00 sati - Završetak drugog dana sajma

 

Nedjelja, 31. 07. 2016. godine

9,00 sati - Početak rada sajma

9,30 sati - Posjete udruženja, privrednih subjekata i građana

17,00 sati - Nagradna igra i izvlačenje dobitnika

20,00 sati - Zatvaranje sajma

 

 

                                                                                                 OPĆINSKI NAČELNIK

                                                                                                     Armin Halitović 

Jučer su presjecanjem vrpce, uz prisustvo brojnih mještana, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i jedan od najmlađih stanovnika ovog kraja Zeid Lelić na svečan način otvorili put Oluk, dio ulice Branilaca grada u bosanskokrupskom naselju Krčana. 

Većina puteva za koje je nadležna Općina Bosanska Krupa ne bi se radili ovim tempom i pored najbolje volje lokalne uprave da svoja sredstva u asfaltiranje puteva nisu ugradili i građani. Izgradnju puta sa skoro 27 hiljada maraka finansirali su mještani i Općina Bosanska Krupa. 

- Ovo je jedan u nizu puteva koji se radi u MZ Krupa II, drugi po planu ove godine, a ima još tri puta za koji su potpisani ugovori. U ovom dijelu ulice Branilaca grada, dakle u Oluku, ima oko 50 kuća u kojima u prosjeku živi po četiri člana. Ti su mještani u ovom projektu učestovali sa otprilike 12 hiljada maraka – ističe predsjednik MZ Husnija Šarić. 

Općina Bosanska Krupa u ovoj godini, prema riječima načelnika Armina Halitovića, ima oko 30 potpisanih ugovora samo za putnu infrastrukturu pored svih ostalih projekata koji se rade na području cijele općine, uključujući i Poslovnu zonu „Pilana“. 

- Danas smo svi sretni, vjerovatno najviše mještani naselja Oluk koji su godinama bili bez asfalta. Njihov angažman, trud i volju zaista moram pohvaliti. Bez njih, bez njihovog učešća, puno bi teže bilo realizirati projekt. Svakako treba spomenuti i izvođača radova koji je zaista posao odradio kako treba – kaže načelnik Halitović. 

Načelnik je ovom prilikom najavio još jedan vrlo značajan infrastrukturni projekt, a to je izgradnja prvog kružnog toka u Bosanskoj Krupi. 

- Prvog augusta se otvara tender za izgradnju kružnog toka kod autobusne stanice i to će biti jedan kapitalni projekt ove godine u našem gradu, zaista i vrijedan i potreban građanima Bosanske Krupe – dodaje načelnik. 

Stanovnici naselja Oluk, od centra grada udaljenog svega 2 km, preko 40 godina čekaju asfaltni put. Upravo su zbog toga otvaranje puta iskoristili da načelniku Halitoviću i predsjedniku Šariću uruče zahvalnicu za učešće i doprinos u izgradnji. 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U  05,10 sati, Bos.Krupa ul.511 Slavne saobraćajna nesreća - zbog neprilagođene brzine uslovima puta jedno lice izgubilo kontrolu nad put.motornim vozilom i udarilo u stub gradske rasvjete.Lice isključeno iz saobraćaja i izuzeta mu vozačka dozvola.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 18,50 sati Bos.Krupa ul.Bihaćka ugostiteljska radnja „Paša“ narušavanje javnog reda i mira - fizičkim napadom jednog lica na drugo lice. Prekršajni nalog na 1 lice

- Vatrogasna jedinica izvještava da proteklom periodu nije imala intervencija ni dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  2 8            pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno  4  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 11,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Bratstvo,101 Muslimanske,1BKB i Gulanova okuka. Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

   

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

   

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 18 C , vlažnost zraka 34,4% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 50 cm (NV).

Povodom 20 godina „Linije života“, u organizaciji „ Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje“, uz tehničku podršku Koncertne agencije „Stage art“ te pod pokroviteljstvom načelnika općine Bosanska Krupa Armina Halitovića,

„Linija života“ će održati koncert večeras, četvrtak, 21.jula od 21:00 h na Trgu Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi.

20 godina „Linije života“ svojim nastupom uveličaće grupa „Okus meda“ i drugi gosti . Pozivamo sugrađane svih generacija, koje smo zabavljali od malih matura do novogodišnjih noći, da dođu na koncert te da pjesmom i zabavom obilježimo 20 godina „Linije života“ "

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 527 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda