Mauris tincidunt euismod

Nogomet bez granica („Football no limits“) projekt je koji je juče u Bosanskoj Krupi okupio 200 djece sa područja Općine kao i 32 trenera-volontera.

Football

Sedma smotra folklornog stvaralaštva u organizaciji KUD „Grmeč“ Bosanska Krupa planirana za mjesec juli u Bosanskoj Krupi sa svojim osnovnim zadatkom njegovanja tradicije,kulture,posebnosti u igri i pjesmi,izgradnjom novih i bogaćenjem starih prijateljstava,za sada i za ubuduće , održaće se u naredni petak,subotu i nedjelju (22-24.jula).
Deset kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske,Makedonije i BiH i 370 učesnika, u tri dana ,predstaviće u Bosanskoj Krupi svoje običaje ,odijelo,svoje igre i svoje foklorno umijeće i još jedanput potvrditi da se, kroz kulturu i sport, ljudi iz različitih zemalja,najbrže,najlakše i najtrajnije sa svojim običajimima upoznaju,druže i surađuju.
Potvrđeno je to u proteklih šest smotri KUD "Grmeč", pa nema razloga da tako ne bude i na ovoj smotri.
Ove godine su svoje mjesto na smotri rezervirali članovi Kulturno-umjetničkih društava „Elizabeta“ iz Jalžabeta,te „Šandor Petefi“ iz Erduta i članovi Kulturno-umjetničke udruge „Seljačka sloga“ iz Nedelišća i svi oni dolaze iz Hrvatske.
Iz Makedonije, u Bosansku Krupu, na Sedmu smotru folklornog stvaralaštva dolaze članovi folklornog ansambla „Kočani“ iz Kočana.
Najviše folkornih skupina je iz Bosne i Hercegovine,a ove godine na Smorti su folkloraši iz Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“Brčko,članovi Kulturno-umjetničkog društva „Saobraćajac“ iz Sarajeva, „Una“ iz Novog Grada,“Brekovica“ sa Brekovice,“Mladost“ iz Bosanske Otoke i domaćin Smotre KUD „Grmeč“ iz Bosanske Krupe.
U petak će sva kulturno-umjetnička društva stići u Bosansku Krupu.
U dvadeset sati na igralištu „Idrinovac“ili, ukoliko bude padavina u Domu kulture, oni će se predstaviti na koncertu narodnih pjesama i igara.
Drugog dana Sedme smotre folkornog stvaralaštva,u subotu, članovi KUD „Grmeč „će sa učesnicima organizirati radionicu na temu,pomirenja,razumijevanja,tolerancije,suživota i budućnosti ,a u večernjim satima, tačnije od devetnaest sati, na sportskom igralištu „Idrinovac“, započeće centralni dodađaj Sedme smotre kada će se sa svojim folkornim repertoarom predstaviti članovi svih društava i udruga.
Sedma smotra folklornog stvaralaštva ove godine se održava pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa,Federalnog ministarstva kulture i sporta i Fondacije „Mozaik“.
Dževada Štancl
Foto:Smotre folkora KUD "Grmeč" Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 537 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda