Mauris tincidunt euismod

Danas je deset poslanika Skupštine USK sazvalo vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj su namjeravali raspravljati o izvještaju Vlade premijera Izudina Saračevića, što je bila uvertira u smjenu Vlade, javlja Anadolu Agency.

Premijer nije poslao izvještaj o radu niti je prisustvovao sjednici Skupštine na kojoj je izglasano nepovjerenje njegovoj Vladi s novom natpolovičnom većinom glasova poslanika.

Novu većinu čine šest poslanika SDA, dva poslanika SBB, dva poslanika Laburističke stranke, četiri poslanika SDP-a i četiri poslanika DF-a.

Tako da su u ovom prevratu u opoziciju otišlo šest poslanika SDA, kompletna stranka ASDA sa šest poslanika za koju je KO SDA USK tražio da se izbaci iz Vlasti, zatim jedan poslanik SBB-a i jedan poslanik DNZ-a.

Jedino je ministar obrazovanja Adis Muharemagić zadržan, dok su svi drugi ministri razriješeni dužnosti.

Za novog mandatara Vlade izabran je Husein Rošić koji očekuje da će već u ponedjeljak izvršiti primopredaju dužnosti sa već starim premijerom Izudinom Saračevićem.

Zatim je Skupština USK potvrdila imenovanje novih ministara i to, za ministra MUP-a imenovan je Ervin Bibanović, za ministra pravosuđa Nikola Fridrih, za ministra finansija Salih Dedić, za ministra privrede Asmir Crnkić, za ministra zdravstva Dženis Šabulić, za ministra prostornog uređenja Jasmin Burnić, za boračkog ministra Dževad Malkoč, dok je na mjesto ministra šumarstva vraćen Dragan Polimanac koji je smijenjen tokom posljednjeg prevrata većine u Skupštini.

Unsko-sanski kanton sada ima manjinsku Vladu koju podržava dio SDA i dio SBB-a, uz privremenu podršku Laburista, DF-a i SDP-a koji ne ulaze u izvršnu Vlast.

 

Izvor: Agencija Anadolija 

Poštovani,

 

u izvještaju sa 51. redovne sjednice Općinskog vijeća Bosanska Krupa održane 8.7.2016. godine, a koji ste objavili između ostalog na svojoj web stranici pod linkom http://www.radiobk.ba/index.php/vijesti/vijesti-iz-opcine/item/1909-umrli-se-nemaju-gdje-kopati iznijeli ste više netačnih informacija na koje vam ovim putem moramo ukazati. 

Nije posve jasno iz kojeg ste konteksta izvukli i stvorili mišljenje, te kao istaknutu informaciju plasirali to da se „umrli u Bosanskoj Krupi više nemaju gdje kopati“. Istina je da je to u našem gradu svojevrstan problem, ali je isto tako istina da mjesta za brigu nema zasigurno narednih godinu do godinu i pol, a istina je i to da Općina Bosanska Krupa i JKP „10. Juli“ već neko vrijeme rade na iznalaženju najboljeg mogućeg rješenja, odnosno proširenju mezarluka. Dakle, ne postoji nikakav razlog za paniku koju ste kod građana mogli izazvati sa svojom informacijom. 

Što se tiče naknade za članove OIK-a, kako ne bi došlo do burnih reakcija i žučnih rasprava kod građana, treba naglasiti da je to odluka Centralne izborne komisije koju Općinsko vijeće mora provesti kao odluku viših organa. Mi odgovornosti po pitanju visine naknade apsolutno nemamo, možemo negodovati ili ne, ali je moramo prihvatiti i za to u budžetu osigurati oko 19.000 KM. 

Ističete da su vijećnici usvojili odluku kojom će silosi u području PZ „Vatreni mlin“ biti dati na prodaju putem licitacije kao staro željezo što nije tačno. Odluka za prodaju sirovina u pomenutoj poslovnoj zoni nije za slobodnu pogodbu, nego se njome reguliše prodaja u dva lota, jedan za rušenje silosa, a drugi za prodaju sirovina. 

Kada su u pitanju saobraćajni znakovi u Poslovnoj zoni „Pilana“ a koji su u putnom pojasu magistralne ceste, naglašavamo da je to isključiva nadležnost Direkcije za ceste FBiH i da smo mi prema njima slali zahtjeve i urgencije da se propisno obilježi raskršće kod TC „Bingo“ ali da to do sad iz nama nepoznatog razloga nije učinjeno. 

Molimo da ovo reagovanje objavite u skladu sa važećim pravilima i kodeksima, na portalu gdje je objavljen i izvještaj kao i u prvoj narednoj informativnoj emisiji u radijskom programu.

 

S poštovanjem;            

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Armin Halitović                                                                                                                                                                          

 

                                                                                                                                                                         

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 554 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda