Mauris tincidunt euismod

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o praznicima (“Službeni list RBiH”, broj 2/92 i 13/94), koji se primjenjuje kao federalni zakon, određeno da je Prvi maj/svibanj Međunarodni praznik rada i da se obilježava dva dana, 1. i 2. maja/svibnja. Ovim zakonom propisano je da ukoliko jedan od dana kada se slavi ovaj praznik pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana. 
Obzirom da Prvi maj/svibanj ove godine pada u nedjelju, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da su neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine ponedjeljak (2. maj/svibanj 2016.) i utorak (3. maj/svibanj 2016.), uz napomenu da u dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Ima onih pjesama za koje već na prvo slušanje znate da će se nekako trajno utkati u vaš život. Takva je nova Gibonnijeva pjesma, 'Onako, od oka' koja je već u prvim danima osvojila slušatelje domaćih i regionalnih radiostanica. Cijelu priču ove predivne pjesme zaokružio je videospot u režiji Marcelle Zanki, dugogodišnje Gibonnijeve suradnice koje je kometirala: „Uvijek mi je davao slobodu u kreativnosti pa tako i na ovom spotu. Kada sam čula pjesmu, kao i sve njegove pjesme dosada, podsjetila me na niz osobnih iskustava, što i čini Gibonnija posebnim umjetnikom jer se u većini njegovih pjesama svi pronalaze na ovaj ili onaj način.“ Snimanje je proteklo u veselom tonu, iako je bilo jako naporno i hladno, u mračnoj šumi, no cijela ekipa surađivala je na najvišem nivou i međusobno si olakšavala svaki korak. Glumci u spotu su Doris Pinčić Rogoznica, Slavko Sobin i Andrea Mladinić. „Ovaj videospot prikazuje sličicu iz života, kada partnerica počinje odustajati i sumnjati u partnerovu ljubav...ma što je danas jadno muško u životu moderne žene? Moja je želja bila da glavna glumica poljubi glumca, da ipak pokažemo da ljubav na kraju pobjeđuje“, u šaljivom tonu komentirao je Gibonni.

Uskoro nam stiže i videospot za pjesmu „Gdje to piše?“ u Oliverovoj izvedbi i time nam dva glazbena velikana, dva Dalmatinca i prijatelja, predstavljaju novi album„Familija“ „Familija“ donosi devet pjesama, sve stihove i glazbu napisao je Gibonni u razdoblju od 2014. - 2016. na otoku Korčuli i u Splitu. Oliver i Gibonni na prvom zajedničkom izdanju okupili su više od 20 vrhunskih glazbenika od kojih svaki ponaosob ima respektabilnu biografiju. Produkciju albuma potpisuju Nikša Bratoš i Elvis Stanić, dugogodišnji suradnici obojice glazbenika. Nove pjesme snimane su u raznim studijima, počevši od Korčule, Splita, Opatije, Zagreba, preko Madrida, Pariza pa sve do Los Angelesa.

Izvor: jutarnji.hr

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 07.45 sati,Bos. Krupa raskrsnica ul. 511 i 5 korpusa,saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 lice.U 08,50 sati,na putu R-401,ul.Otočkih heroja,saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila, 1 lice zadobilo lakše tjelesne povrede,materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 lice.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija ni dojava o požaru.

 

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 3 4 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 3 lica . Na porodilištu nije bilo prinova.

 

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u naselju Gulanova okuka.Sanacija kvara i od 10,00 do 15,00 sati u naselju Ostružnica.Radovi na vodovodnoj mreži.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, te obaveza posjedovanja zimske opreme.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12 C , vlažnost zraka 85,4% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 79 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 348 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2011 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda