Članak je filtriran: srijeda, 20 April 2016

Uz 21. april Dan agresije na općinu Bosanska Krupa obilježavamo 25. godišnjicu formiranja Patriotske lige u općini Bosanska Krupa. 

 

 Mars2004

 

- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu obavljali samo redovne aktivnosti i zadatke. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda niti krivičnih djela.

   

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija ni dojava o požaru.

                                                                          www.radiobk.ba

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  2 4        pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 2  lica . Na porodilištu nije bilo prinova..

                                                                         www.radiobk.ba

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 08,30 sati prekid u isporuci vode u ul.Prvomajska  od 08,30 do 11,00 sati u naselju Hodžinac  od 08,00 do 10,00  sati u Otoci ul.Rudnička i od 08,00 do 12,00 sati u ul.Novo naselje-Orašje.Radovi na vodovodnoj mreži.

                                                                         www.radiobk.ba

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih  prekida  u isporuci električne energije

                                                                          www.radiobk.ba

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

   

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

   

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 3 C , vlažnost zraka 96,0% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 60 cm (NV).

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona i ove 2016. godine, za naš Kanton je koordinator globalne volonterske akcije „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan”, koja je prvi put u Bosni i Hercegovini realizirana 2012. godine. U akciji je do sada učestvovalo preko 153.428 volontera koji su prikupili oko 12.500 tona otpada.

Kao i prethodnih godina, akciju organizuje Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva, u partnerstvu sa vladinim sektorom, javnim i privatnim privrednim subjektima, školama i fakultetima, drugim nevladinim organizacijama, kao i uz podršku međunarodne zajednice, akademske zajednice, javnih i privatnih medija, te uglednih osoba iz javne društvene i poslovne sfere života.

Osim davanja podrške globalnoj inicijativi čišćenja planete, razlog održavanja ove akcije u Bosni i Hercegovini je činjenica da u našoj zemlji postoji veliki broj divljih deponija koje imaju izuzetno negativan uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi, te da ih je potrebno što prije ukloniti iz prirodnog okruženja i odložiti na za to predviđena odlagališta.

Akcija “Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan” 2016. godina, planira se sprovesti sinhronizovano u jednom danu i sa početkom u isto vrijeme na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, u petak 22. aprila 2016. godine, na Dan planete Zemlje.

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša kao koordinator za Unsko-sanski kanton i ove 2016. godine obezbijedilo je financijska sredstva za nabavku dijela logistike za akciju, a uposlenici Ministarstva će također dati aktivan doprinos ovoj globalnoj volonterskoj akciji na način da će zajedno sa općinskim koordinatorima biti prisutni na području svih osam lokalnih zajednica Unsko-sanskog kantona.

Ministarstvo je pozvalo  sve građane Unsko-sanskog kantona i udruženja, a posebno ona koja se bave ekologijom da se u svojoj lokalnoj zajednici uključe u najveću volontersku akciju u istoriji Bosne i Hercegovine koja se održava pod nazivom “Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan”.

RBK

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 443 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa