Mauris tincidunt euismod

Udruženje „Mimoza“ za borbu protiv karcinoma iz Bosanske Krupe u subotu od 18h u maloj sali Doma kulture organizuje predavanje na temu „Prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke i debelog crijeva“. Predavanje će održati Hajrudin dr. Halilović. Inače udruženje „Mimoza“ kao samostalno udruženje počelo je djelovati nakon održane osnivačke skupštine, a treba napomenuti da je ono postojalo i do sada kao ogranak Udruženja „Behar“ USK. Dok su članice Kantonalnog  udruženja „Behar“ svoje aktivnosti fokusirale na oboljele od karcinoma dojke, buduće udruženje okupljaće i pomagati oboljele od svih vrsta ove zloćudne bolesti. Trenutno prema evidenciji  udruženja  oko  30  lica  vodi bitku sa zloćudnom bolešću, među kojima i tri muškarca.

 

U Bosanskoj Otoci sutra će biti otvorena tradicionalna izložba ručnih radova žena u povodu 08. marta, Međunarodnog dana žena. Cijeli projekt je i zamišljen sa ciljem da se pokaže i sačuva sve ono što vrijedne otočke žene čine da bi se mlade generacije podučile o kulturnoj baštini, tradiciji i narodnim običajima. Ova izložba ima gotovo četiri decenije svoga puta. Svih poslijeratnih godina organizator izložbe je  Aktiv žena „Otoka“. Tradicionalna izložba ručnih radova otvara se sutra (04.03.2016 godine) u  Domu kulture u Bosanskoj Otoci od 18h ,a radiće sve do 8.marta do 12h.

- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U  14,00 sati Bos.Krupa ul.Mahala,krivično djelo - narušavanje nepovredivosti doma.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu. U 17,30 sati Bos.Krupa,ul.503 Slavne,narušavanje javnog reda i mira - fizičkim napadom na drugo lice od strane jednog lica.Prekršajna prijava na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala  intervencija i dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  4 7         pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 7  lica . Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 11,00 do 13,00 sati prekid u isporuci vode u ul.10 Juli.Radovi na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

   

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mokrim i kliskim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, te obaveza posjedovanja zimske opreme.  

   

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 6 C , vlažnost zraka 87,6% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 146 cm (NV).

I dalje je upozorenje za građane zabrana kretanja preko gradskog drvenog mosta zbog oštećenja istog u prethodnom periodu. 

Preko 400 mališana na gradskom trgu u Bihaću 28.maja 2016.godine učestvovati će u manifestaciji “Mini šampioni”

Na danas održanom radnom sastanku predstavnika gradske uprave Bihaća, Gradskog sportskog saveza Bihać, UniCredit Banke i projekta Open Fun Football Schools koji djeluje od strane Cross Cultures Project Association iz Kopenhagena, potvrđeno je da će grad Bihać 28.maja ove godine biti domaćin manifestacije “Mini šampioni”.

Riječ je o velikoj manifestaciji nogometa, zabave, druženja,plesa i muzike koja će 28.maja na gradskom trgu u Bihaću okupiti 400 djece uzrasta od 7 do 12. godina. Polovina učesnika ovogodišnje manifestacije doći će iz gradova BiH koji će na gradskom trgu u Bihaću uz zabavu i igru na 14 mini terena biti dio ovogodišnjeg finala UEFA Lige prvaka.

Želja organizatora je da kroz druženje i igru povežu djecu iz gradova BiH, a kako niti u jednoj igri neće biti poraženih i pobjednika, već veliki broj nagrada, poklona i druženja,i ove godine očekuje se spektakl na gradskom trgu u Bihaću.

O načinu prijavljivanja ekipa i učešću, svi zainteresirani kolektivi biti će upoznati u narednim danima ili u prostorijama Gradskog sportskog saveza Bihać.

 

Emir Sedić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 531 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda