Mauris tincidunt euismod

Jedan od najboljih regionalnih rock bendova, Parni Valjak, objavio je novi singl „Prolazi sve, zar ne?“. Nakon što su osvojili eter singlom „Samo ti (Norma Belle)“, bend kreće u nove pobjede.

Autor pjesme je Husein Hasanefendić Hus.

Na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja u vezi sa više izvršenih krivičnih djela „razbojništvo“ iz člana 289. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, d 22.03.2016. godine pripadnici Policijske stanice Bihać su u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Cazin lišili slobode lice N. Lj. rođen 1976. godine u Prijedoru, nastanjen u naselju Donja Koprivna, općina Cazin.Zavedenom kriminalističkom obradom rasvijetljeno je pet krivična djela razbojništva i to jedno u Bos.Krupi na štetu radnice sportske kladionice „Premier“ u ulici Prvomajska koje se dogodilo 27.12.2015. godine te četiri razbojništva u općini Bihać gdje je takodje riječ o objektima sportskih kladionica.Osumnjičeni je navedena krivična djela vršio u večernjim satima pri tom koristeći vatreno oružje – pištolj sa kojim je uz prijetnju od radnica nasilno otuđivao novac od dnevnog pazara. Za bijeg sa lica mjesta izvršenih krivičnih djela koristio se vozilom marke opel-astra, plave boje, BiH registarskih oznaka, koje bi parkirao u blizini, a u kojem bi presvlačio odjevne predmete koje je nosio u vrijeme izvršenja krivičnih djela. Tokom kriminalističke obrade pripadnicima policije je dobrovoljno predao sredstva i predmete koje je koristio za izvršenje krivičnih djela ,pored ostalog vatreno oružje pištolj marke „Pietro Bereta Gardone“, model M. 70, cal 7,65 mm, okvir za pištolj te sedam komada metaka calibra 7,65 mm.Naknadnim pretresom stana i drugh prostorija koje koristi osumnjičeno lice u naselju Donja Koprivna, pronađen je i privremeno oduzet jedna vojni bajonet, te dva metka cal 7,65 mm.Kako navodi MUP USK, nakon kriminalističke obrade nadležnom Kantonalnom tužilaštvu će po kompletiranju biti dostavljen Izvještaj o otkrivanju izvršioca navedenih krivičnih djela.

MUP USK zatražio je pomoć medija odnosno gradjana u potrazi za nestalim Kemalom Velićem iz Bužima.MUP USK poziva gradjane da se ,ukoliko raspolažu bilo kakvom informacijom vezanom za nestanak pomenute osobe jave najbližoj policijskoj stanici ili pozovu na broj telefona 122.

Inace,prijava o nestanku Kemala Velića rođenog 1970. godine iz Dobrog Sela, općina Bužim zaprimljena je od strane njegovog brata 14.03.2016. godine. Kemal Velić zadnji put je viđen 13.03.2016. godine u večernjim satima u prostorijama Kantonalne bolnice u Bihaću gdje je trebao biti hospitaliziran i od tad o njegovom kretanju nema novih informacija.

Pripadnici policije vrše intenzivnu potragu s ciljem pronalaska navedenog lica, a pozivaju sve one koji mogu dati korisne informacije o nestalom Veliću da se obrate u prvu policijsku stanicu ili pozovu besplatni broj telefona 122.

Iznenađenje večeri u subotnjem TV showu The Voice priredila su dva člana žirija, Tony Cetinski i Jacques Houdek. Dva najbolja hrvatska muška vokala prvi put su zapjevala u duetu "Tugo moja" autorice Aleksandre Milutinović.

Predivna balada osvojila je na prvo slušanje dvojicu pjevača koji su na najljepši mogući način pokazali zašto su upravo oni odabrani kao mentori budućim mladim pjevačkim snagama. Aleksandra Milutinović imala je priliku sarađivati s dvojicom vrhunskih pjevača napisavši im već neke od njihovih hitova pa je tako i ovog puta uspjela uhvatiti snagu i emociju koju Tony i Jacques s lakoćom prenose svojim slušateljima.

"Ova pjesme nastala je za svega nekoliko minuta, u jednom dahu, kako mi autori volimo reći. Ono što je još važnije je što se da se spojila s pravim umjetnicima koji su na moju veliku sreću kroz ljubav prema muzici shvatili da su sjajan tandem. Nije moglo ispasti bolje. Presretna sam i nadam se da smo napravili pjesmu koja će se još dugo pjevati i da će publika prepoznati iskrenu emociju. Veliko hvala Tonyu i Jacquesu", rekla je uzbuđeno autorica pjesme Aleksandra Milutinović.

Najnoviji duet itekako je zaintrigirao javnost, a dvojica pjevača uspjela su do samog kraja držati u tajnosti pjesmu i nastup.

"Više od godine dana snimao sam razne verzije ove pjesme i na kraju je najbolje zazvučala u duetu. Mislim da pjesma ima širi domet u regiji", bio je sažet Tony.

Ni Jacques nije krio zadovoljstvo: "Presretan sam zbog ove muzičke saradnje koja se ostvarila između Aleksandre Milutinović, Tonyja i mene. Zahvaljujem Tonyju na pozivu da snimamo duet i odabiru prekrasne pjesme 'Tugo moja'. Na prvo slušanje sam kliknuo s pjesmom, a duet s kolegom koji ima tako impresivnu karijeru za mene predstavlja veliki uspjeh i zadovoljstvo! Nadam se da smo uspjeli iznenaditi publiku ovom muzičkom pričom koja je naša velika pobjeda i vjerujem da će ona vrlo brzo doprijeti do srca naše publike".

 

 

Pjesma s kojom će Bosna i Hercegovina biti predstavljena na Eurosongu u Švedskoj ponovo se nalazi na samom vrhu, sudeći prema rezultatima ankete u kojoj učestvuju fanovi Eurosonga i broju pregleda na YouTubeu.

 

Prošle sedmice je pjesma pala na deseto mjesto, no bh. predstavnici su ovaj put ponovo na vrhu.

Pjesma "Ljubav je" skupila je 10.93% svih glasova, a na YouTubeu se može pročitati mnoštvo pozitivnih komentara od Eurosong fanova širom svijeta.

Mnogi od njih komentarišu nastup Jale, navodeći kako im se posebno sviđa rap dio pjesme, dok dosta komentatora piše kako bi bh. ekipa mogla biti ozbiljan kandidat za pobjedu.

Do Eurovizije su ostala dva mjeseca, a takmičenje će biti održano 14. maja u Štokholmu.

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu obavljali samo redovne aktivnosti i zadatke. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda niti krivičnih djela.  

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija ni dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 3 7 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lice . Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas od 06,00 do 06,30 sati i od 09,30 do 12,30 sati prekid u isporuci električne energije na području općine Bosanska Krupa zbog radova na elektroenergetskim objektima

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mokrim i kliskim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, te obaveza posjedovanja zimske opreme.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 2 C , vlažnost zraka 92,5% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 125 cm (NV).

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je sa predstavnikom firme “Behić Sanny Boy” potpisao ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i asfaltiranju dijela puta u ulici Branilaca grada u naselju Krčana vrijedan 23.302,03 hiljada KM.

 

Radi se o makadamskom dijelu ulice u blizini nekadašnjeg odlagališta otpada dugog skoro 300 metara.

 

Za rekontrukciju ulice mještani su prikupili 7.000,00 KM, dok je ostatak sredstava iz vlastitog budžeta osigurala Općina Bosanska Krupa.

 

“Ovo je još jedan projekt na čijoj su realizaciji udružene snage lokalne uprave i mještana. Zbog toga njegova najveća vrijednost nije zaista u novcu, nego u namjeri, želji i volji ljudi da sebi osiguraju dobre životne uslove. Općina je takve inicijative uvijek podržavala i to će sigurno činiti i dalje. U ovom dijelu naselja Krčana gdje ćemo raditi put živi 15-ak porodica koje se dobrim dijelom bave poljoprivrednom i zasigurno je da će im asfalt na mjestu makadama biti od višetrukog značaja”, kaže načelnik Halitović prilikom potpisivanja ugovora.

 

Rok za izvođenje radova je 30 kalendarskih dana, računajući od dana otpočinjanja istih.

 

Inače, ugovor za rekonstrukciju i asfaltiranje dijela puta u ulici Branilaca grada je prvi u nizu ove godine kada je u pitanju putna infrastruktura. Budžetom Općine Bosanska Krupa za tu namjenu planirano je oko 400 hiljada maraka ne računajući sredstva od GSM licence, IFAD-a i drugih nivoa vlasti.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 527 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda