Mauris tincidunt euismod

Karakteristika Stranke demokratske aktivnosti je konstantan rast od njegnog formiranja do danas.Samo od posljednjih lokalnih izbora do danas  ASDA je zabilježila rast od 62 % - riječi su ovo kojim je predsjednik OOASDA Tahir Nuhić  juče u prostorijama stranke otvorio press konferenciju povodom netom završenih lokalnih izbora. 

Press ASDA 4

 

2016-10-28 125816

Napisao je najbolju priču u 2016-toj godini !

 

Od ranih jutarnjih sati, pa do kasno u noć  jučerašnjeg dana, realizirale su se brojne aktivnosti iz programa dvadesettreći književnih susreta „Stazama djetinjstva „u Bosanskoj Krupi.Bio je to drugi dan dvadesetrrećeg susreta pisaca za djecu.

U posljednjoj aktivnosti od jučer ,kada su organizatori odabrali pobjedničku  priču koja je pristigla na ovogodišnji  konkurs za najbolju priču,najsretniji je bio književnik iz Sarajeva  - Mirsad Bećirbašić,jer je stručni žiri njegovu priču odabrao za najuspješniju  za 2016-tu godinu.

Najčitaniji pisac u godini između dvije književne manifestacije u Bosanskoj Krupi je Rizo Džafić,a počasni članovi biblioteke su pedagog i učiteljica,Alaga Isaković i Katka Drljača iz Bosanske Krupe.Oni su sinoć u to ime dobili posebne plakete.

Književnici,svi oni koji su učestvovali u organizaciji ovogodišnjih književnih susreta  u realizaciji brojnih aktivnosti ,zatimustanove,pojedinci,organizacije ,od organizatora –Centra za kulturu i informisanje su dobili zahvalnice.

Kao i svaki put,u ovoj večeri ,građanima,učenicima i njihovim nastavnicima,književnici  su čitali svoje pjesme i priče.Svatko na svoj način je došao u duše slušalaca u maloj sali Doma kulture.I Jagoda Iličić i Mirsad Bećirbašić,Amir Talić,Ibrahim Kajan,Husein Dervišević i Enes Kišević.Svi su pronašli put do svojih čitalaca.

Laureat ovogodišnjih susreta ,književnik Mirsad Bećirbašić je kazao da osjeća veliku sreću što je njegova priča birana od od žirija za najbolju i da želi ,da ta sreća pređe na sve građane općine Bosanska Krupa ,koji su bogati ,jer imaju sve-prirodne ljepote,dobre i srdačne ljude i velike umjetnike koju su šetali i šetaju „Stazama djetinjstva“.Prenošenjem svoje sreće kako bi  i svi u Bosanskoj Krupi bili  srećni ji, posebnim riječima se zahvalio za nagradu koju će rado ponijeti u Sarajevo sa ove književne manifestacije.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa,književnike,učenike i građane općina Bosanska Krupa je zabavljao Dječji ansambl „Ja“ koji djeluje pri Centru za kulturu u Bosanskoj Krupi.

Prije centralne i završne svečanosti drugog dana književnih susreta, književni karavan,odnosno svi pisci ,učesnici ovogodišnjih „Staza djetinjstva“, su u ugodnom druženju proveli sate u Prvoj osnovnoj školi,Socijalno-pedagoškoj zajednici za djecu bez roditeljskog staranja i u Općoj gimnaziji u Bosanskoj Krupi.Tamo su radili ono što najviše vole.Razgovarali su sa učenicima,čitali im svoje pjesme i priče,vodili lijepe razgovore, o lijepoj književnosti.

Uz to, u Dječjem vrtiću općine Bosanska Krupa ,književnik Fahrudin Kučuk je organizirao radionicu koja je, ustvari, mala lutkarska predstava u kojoj, interaktivno, učestvuju i najmlađi dječaci i djevojčice.Tu lutkarsku predstavu su vidjeli ,ili će to  vidjeti danas i drugi učenici iz ostalih bosanskokrupskih škola,kao i područnih škola u Jezerskom i  Bosanskoj Otoci.

Sredina jučerašnjeg dana, kada su u pitanju događanja u okviru književnih susreta bila je najposjećenija i najzanimljivija.Perfomans, koji u osnovi ima tekst Elme Velić,u prepunoj Sali Doma kulture,uz scenske pokrete,pjesmu, uspješno su iznijeli članovi Sportsko-plesne skupine „Hipnotyc“ iz Bosanske Krupe sa nadarenim učenicima koji su bili angažirani za ovaj događaj u Domu kulture u Bosanskoj Krupi.Dovoljno je samo prenijeti mišljenje velikog Enesa Kiševća: „Ovaj dolazak u Bosansku Krupu nikada neću zaboraviti.Toliko sam sretan jer sam ovdje,gledajući svu omu malu dječicu, vidio da ima budućnosti.Oduševio sam se razmišljanjima,pisanjem,pokretima,glumom ovih mladih učenika,to se rijetko sreće u velikoj sredini,a zaista nisam očekivao da sve to ima u mojoj malenoj Bosanskoj Krupi“.

Danas je treći završni dan ovogodišnje  dvadesettreće književne manifestacije.Književnici će imati još jedno druženje sa djecom koja imaju potrebu više u jutarnjim satima,a potom će na Okruglom stolu,redovnoj završnoj aktivnosti, sabrati utiske sa ovogodišnjih druženja i predložiti čime bi slijedeći Književni susreti  "Stazama djetinjstva " u Bosanskoj Krupi, mogli biti još uspješniji i  bogatiji.

 

Dževada Štancl

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 280 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda