Mauris tincidunt euismod

Peti korpus Armije RBiH je bio jedan od ukupno sedam korpusa u Armiji RBiH. Formiran je 21. oktobra 1992. godine. Sila nebeska.

Povodom  obilježavanja 24.godišnjice formiranja 5.Korpusa Armije R BiH danas će se u općinama Unsko-sanskog kantona na šehidskim mezarjima položiti cvijeće i odati počast poginulim pripadnicima 5.armijskog korpusa.                   U  Bosanskoj Krupi, na Centralno šehidsko spomen-obilježje poginulim borcima i starješinama 511.slavne  kao i poginulim borcima i starješinama sa područja općine Bosanska Krupa, koji su bili pripadnici drugih jedinica Armije R BiH, uz učenje fatihe, cvijeće su položili predstavnici općine Bosanska Krupa te predstavnici boračkih udruženja proisteklih iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata. O ratnom putu, ulozi i značaju 5.Korpusa u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu govorio je član ratnog sastava Komande 5.Korpusa Husnija Avdagić. Inače, 24. godišnjica formiranja 5.Korpusa Armije R BiH  obilježava se prigodnim sadržajima od  8.oktobra do 21.oktobra. U petak, 21.oktobra, između ostalog, od 11,00 sati planiran je  prijem zvanica i svečani koktel u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću  a od 15,00 sati svečana akademija u Sali  Kulturnog centra u Bihaću.                                                                                                      

Emir Sedić

- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava  da u proteklom periodu nije bilo saobraćajnh nezgoda, narušavanja javnog reda i mira kao ni krivičnih djela.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  29     pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 5  lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas je planiran prekid u isporuci vode od 07.00 -15.00 sati u Ul. 1.BKB, 101.Muslimanske, Badićke i Brastva, zbog radova na mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih  prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri,  saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 10 C , vlažnost zraka 89,2 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 57 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 264 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda