Mauris tincidunt euismod

Britanski pjevač Phil Collins objavio je danas da će sljedećeg ljeta nastupati u Londonu, Parizu i Kelnu u okviru turneje “Not Dead Yet, Live”.

Bivši frontmen grupe “Genesis” zvanično se povukao sa scene 2002. godine, ali to nije potrajalo jer je pet godina kasnije održao turneju.

Collins je rekao novinarima u Londonu da se prvobitno povukao kako bi provodio više vremena s porodicom, ali je počeo da pije nakon što mu se porodica “raspala”.

“Predomislio sam se”, rekao je Collins i dodao da i njegova djeca žele da se on ponovno vrati na scenu.

Collins je rekao da neće svirati bubnjeve na novoj turneji, ali da će možda pokušati da izvede uvod u pjesmu “In the Air Tonight”.

- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava  da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana, 18.10. u 07.40 sati desila se saobraćajna nezgoda u Bosanskoj Otoci na putu M14 Ćevanuše sudar 2 putnička vozila, 4 lica zadobila teže tjelesne povrede, 2 lica zadobila lakše tjelsene povrede, materijalna šteta, uviđaj izvršen slijedi izvještaj u Kantonalno tužilaštvo protiv 1 lica.

Dana, 18.10. u 08.00 sati saobraćajna nezgoda na putu M14 Podvran udar putničkog vozila u zaštitnu ogradu na putu, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 vozača.

Dana, 18.10. u 12.05 sati saobraćajna nezgoda  na putu M14 Crno jezero udar putničkog vozila u zaštitnu ogradu na putu, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 vozača.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  29     pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 12  lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas je planiran prekid u isporuci vode od 07.00 -15.00 sati u Ul. 1.BKB, 101.Muslimanske i Badićke , zbog radova na mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas je planiran  prekid u isporuci električne energije u periodu od 10.00 – 12. 00sati zbog radova na mreži dalekovoda Perna, a što obušvata slijedeća naselja: Perna, Pištaline, Oraščani,Baltići Mašinovići, Begići, Šušilovići, Kosa, G.Ramići, Jezerski, Kubeti, Vučkovac, Velići, Trnovac, Djelovi, Muzaferovići i Mehića Ploča.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri,  saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 9 C , vlažnost zraka 93,4 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 59 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 278 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda