Mauris tincidunt euismod

Sanjin Sefić, koji je u ponedjeljak navečer automobilom kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje, prešao je granični prijelaz Uvac kod Priboja iako je Granična policija Bosne i Hercegovine bila obaviještena da se za njim traga, potvrđeno je za Klix.ba.

 

Naime, prema riječima glasnogovornice Granične policije BiH Sanele Dujković, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) ih je istu noć kada se dogodila nesreća obavijestilo o identitetu osobe koja ju je skrivila.

"U večernjim satima 10. oktobra MUP KS je obavijestio Graničnu policiju da se za osobom inicijala S. S. (1991.) godine traga te da bi se mogao dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom koja se istu noć dogodila kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Informacija je proslijeđena svim organizacionim jedinicama GP BiH koja je 11. oktobra u 6:36 sati registrirala Sefićev prelazak granice nakon kojeg se uputio u nepoznatom pravcu", kazala je Dujković i dodala da je GP BiH 11. oktobra oko 9:30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP KS-a u 6:36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. 

"Na usmeni zahtjev nadležnih iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, Granična policija BiH dostavila je ovu informaciju nadležnom organu u 13:30 sati. Na pismeni zahtjev MUP-a KS, informacija je u pismenoj formi dostavljena u 16:45 sati", dodala je Dujković.

S obzirom na to da je Sefić nesmetano napustio prostor BiH nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće, o čemu su pripadnici Granične policije BiH bili pravovremeno obaviješteni, iz ove institucije ističu kako se provode interne kontrole i provjera da li je Sefiću neko pomogao prilikom bjekstva.

"Granična policija BiH vrši interne kontrole i provjere da li je neko od naših službenika pomogao Sefiću i još nekim osobama koje su bile s njim da pređu granicu. Protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit će pokrenuti disciplinski i drugi postupci i bit će rigorozno sankcionirani", izjavila je glasnogovornica Granične policije BiH.

Tužilaštvo KS je iste noći, 10. oktobra, također obavijestilo Graničnu policiju da se traga za Sanjinom Sefićem. Iz Tužilaštva KS za Klix.ba kažu da oni ni u koga ne upiru prstom te da se treba istražiti ko je odgovoran za ovaj propust.

Podsjećamo, MUP KS je sinoć obavijestio javnost da je Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju preko graničnog prijelaza Uvac kod Priboja.

Sastanak bosanskokrupskih privrednika koji je zakazan za sutra (13.10.) u 14,00 sati u restoranu „Zlatna nit“ , zbog dženaze tragično preminule Krupljanke Edite Malkoč, počet će u 15,00 sati. 

Poslovni dan na temu „Informiranje o aktuelnim aktivnostima Općine u procesu ekonomskog razvoja Bosanske Krupe i prikupljanje informacija o prioritetima privatnog sektora“ organizira u okviru projekta „Unapređenje poslovne zone Pilana“, a s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta u općini Bosanska Krupa, kao i u svrhu jačanja komunikacije između Općine i privatnog sektora i poboljšanja zajedničkog planiranja razvoja.

 

Poziv važi za sve privrednike s područja općine Bosanska Krupa koji se mole da svoje prisustvo, ukoliko to već nisu učinili, potvrde na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem telefona na broj +387 37 316 924.

  

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 267 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda