Mauris tincidunt euismod

Ne postoje riječi kojima bi se opisalo koliko je Edita Malkoč bila dobra kćerka, sestra, drugarica, prijateljica. Nema ni riječi da se iskaže bol koja se utkala u Bosanskoj Krupi u svakom njenom sugrađaninu ovog utorka. Vrijedna učenica, besprijekorna studentica koja je krenula u osvajanje znanja na trećoj godini Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Kakva je bila poslušna i odana kćerka i sestra, takva i studentica. Sve je polagala. Rado se vraćala svojoj Krupi i tamo uživala u velikoj ljubavi sa svojim najbližim, ali i sa svojom generacijom i prijateljima. Ljubav je dijelila i sa ljubavlju je živjela. Svoje studentske dane dijelila je sa najboljom drugaricom na fakultetu Selmom Agić iz Bugojna. Sudbina je tako htjela da podijele i posljednje trenutke svog života.

Bol, nevjerica i surova istina da Edite više nema je rečenica za današnji dan. Pitanje kako će to iznijeti majka, otac, sestra, njena porodica, njeni drugari, nema odgovora.

Za svoju Krupljanku Editu Malkoč i njenu prijatejicu Selmu Agić danas su ulicama grada, bolom i gnjevom šetali učenici i učenice Opće gimnazije Bosanska Krupa i Mješovite srednje škole „Safet Krupić“, sa svojim profesorima i profesoricama, direktorima. Svojim sugrađanima i prvim čovjekom grada.

Na gradskom trgu su poslali poruku da je previše izgubljenih života zbog nasilja, bahatosti, divljaštva, nebrige društva za sigurnost svih učesnika u saobraćaju, zbog sporosti i neučinkovitosti institucija, svega onoga zbog čega je otišlo mnogo života, onoga zbog čega više nemamo Edite i Selme.

Učenici su izrazili duboki suosjećaj sa porodicom Malkoč i Agić, poručujući da se Edita nikada ne može zaboraviti.

 

Dženaza rahmetli Editi Malkoč je   u četvrtak,13.oktobra u 13,30 minuta ispred porodične kuće u Bosanskoj Krupi.

 

Dževada Štancl

Policijski službenici MUP-a KS još uvijek tragaju za vozačem koji je sinoć u Sarajevu usmrtio dvije studentice. Kako saznajemo, riječ je o 25-godišnjem Sanjinu Sefiću koji je od ranije poznat policiji.

b 161011023

 

Edita i Selma (Foto:Facebook)

 

Sefić je 2010. godine učestvovao u tuči ispred kafića "Que Pasa" na Džidžikovcu u Sarajevu, kada je došlo i do pucnjave, a tom prilikom je zadobio ubodne rane nožem.

Nezvanično saznajemo da je policiji bio poznat još dok je bio tinejdžer i da je pritvaran nekoliko puta.Sefić je sinoć vozeći velikom brzinom ulicom Zmaja od Bosne kod Zemaljskog muzeja udario automobilom Golf VI crne boje studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna Editu M. i Selmu A. 

Edita i Selma su se prije dva dana vratile u Sarajevo kako bi nastavile svoje fakultetske obaveze. Bile su najbolje prijateljice i cimerke.

Njihovi prijatelji na društvenim mrežama poručuju kako je riječ o uzornim studenticama i djevojkama te duboko žale za njima.

Jedna je preminula sinoć oko 21:40 na mjestu nesreće, dok je druga preminula oko ponoći nakon višesatnih pokušaja i napora ljekara da je spase.

Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

 

Izvor: Klix.ba

 

- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava  da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana, 10.10. u 13.30 sati u MZ Jezerski desilo se krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija od strane 1 lica, izvršen pretres kuće i pronađeno oružje, lice lišeno slobode, izvršena kriminalistička obrada, lice pušteno na slobodu a obavješteno Kantonalno tužilaštvo.

Dana, 10.10. u 17.20 sati u Bosanskoj Krupi u Ul. 1 BKB desila se saobraćajna nesreća u čemu su učestvovali 2 vozača u putničkim vozilima, izvršen uviđaj, povrijeđenih nije bilo, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 vozača.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  24           pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1  lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.

Danas nema planiranih prekida u isporuci  vode, redovno snabdjevanje.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća.

Danas nema planiranih  prekida u isporuci električne energije, redovno snabdjevanje.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

   

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

   

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 6 C , vlažnost zraka 94,6 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 34 cm (NV).

 

SUBOTA, 08.10.2016.GODINE

-          Promocija knjige  „Alija Izetbegović u vrtlogu političkih i vojnih  dešavanja u Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu 1992-1995.“, sala Muzeja Avnoja u 16 sati, u organizaciji Patriotske lige USK-a

ČETVRTAK, 13.10.2016.GODINE

-          Promocija knjige „Grabež 1992-1993-Trganje od zaborava“, autor Mirsad Selmanović, Kulturni centar Bihać u 18 sati

Utorak, 18.10.2016.GODINE

-          Izložba „Dokumenti i sjećanja o ratu u Bosni i Hercegovini i na Unsko-sanskom području. Organizacija Arhiv USK, Knatonalna i univerzitetska biblioteka.

-          Kulturni centar Bihać u 18 sati

SRIJEDA, 19.10.2016.GODINE

-          Revijalna utakmica - Košarka u kolicima-KIK Una-sana Bihać, dvorana Luke u 17 sati

ČETVRTAK, 20.10.2016.GODINE

-          Odavanje počasti polaganjem cvijeća na šehidska spomen obilježja po općinama

USK-a

-          RTV reportaža i emisija-Dokumenti i sjećanja, RTV USK u 21 sat

-          Prigodna radio i TV emisija na lokalnim medijima (prema njihovom izboru)

PETAK, 21.10.2016.GODINE

-          10 SATI – Polaganje cvijećnja na mezarjima u Bihaću

-          11 SATI – Prijem zvanica i svečani koktel u kasarni Adil Bešić

-          13 SATI – Džuma namaz

-          15 SATI – Svečana akademija u Sali Kulturnog centra u Bihać

                                                                                      Organizacioni odbor

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 286 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda