Mauris tincidunt euismod

Potpisivanjem ugovora između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i direktora firme ''I-SELIMOVIĆ'' d.o.o. iz Cazina Senada Selimovića, označen je početak druge faze izgradnje kanalizacionog sistema u Poslovnoj zoni „Pilana“ u Bosanskoj Krupi.

 

Vrijednost ugovorenih radova je 219.406,84 KM. Iz sredstava Budžeta Općine Bosanska Krupa, inače namijenjenih za izgradnju i uređenje Poslovne zone „Pilana“ osigurano je 119.406,84 KM, a ostatak je obezbijeđen iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

 

Rok za završetak radova u drugoj fazi projekta kanalizacionog sistema je šezdeset radnih dana,

 

Prva faza ovog projekta podrazumijevala je izgradnju oborinske kanalizacije koja se radila krajem prošle godine, a čija je vrijednost bila preko 90 hiljada KM.

 

Načelnik Armin Halitović prilikom potpisivanja kaže kako radovi na izgradnji i uređenju u Poslovnoj zoni napreduju predviđenom dinamikom, kao i to da će se svi radovi čim dođu topliji dani još više intenzivirati, povećati obim posla, kako Općine Bosanska Krupa, tako i privatnog sektora.

 

Dodaje i to da Općina Bosanska Krupa sve ovo čini kako bi postala još konkurentnija  i prepoznatljivija poduzetna lokalna zajednica koja ima pripremljenu i uređenu infrastrukturu za potencijalne investitore. Na kraju naglašava da sve to ima samo jedan cilj, stvaranje ambijenta u kojem će se proizvoditi, odnosno zapošljavati građani Bosanske Krupe.

 

Inače, aktivni radovi u posljednje vrijeme podrazumijevaju izgradnju putne i komunalne infrastrukture, gradnji funkcionalnih objekata domaćih i stranih kompanija.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

25. 1. 2013. god.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 423 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2013 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda