Mauris tincidunt euismod

 

U Mjesnoj zajednici  Jezerski na svečan način u rad je pušten vodovod  koji je gradjen predhodne četiri godine.Vodovod su  u upotrebu pustili načelnik općine Armin Halitović i direktor Javnog komunalnog  preduzeća 10.juli Nijaz Tatarević a svečanosti je u ime premijera Unsko sanskog kantona prisustvovao ministar zdravstva u Vladi USK Amir Murić

 

Vodovod za Pištaline, Jezerski, Mahmić Selo i dio Ljusine u bosanskokrupskoj općini  dug je 24 kilometra i ubudućeće ova područja dobivati vodu sa vodocrpilišta Ada sa kojeg se snabdjeva većina stanovnika općine Bosanska Krupa. Pripreme za izgradnju vodovoda počele su prije četiri godine a radovi na iskopima, postavljanju cijevi , rezervoarima i prepumpnim stanicama počeli su u martu 2011.godine. Finansiran je sredstvima Svjetske banke kod koje se po povoljnim  uslovima zadužilo Javno komunalno preduzeće 10.juli . Radove na  iskopu, gradjevinske i montažne radove izvodile su firme sa područja Unsko sanskog kantona .Ukupno je investirano 3.500.000 konvertibilnih maraka u primarnu mrežu a slijedeća faza je izrada sekundarne mreže.

U ime Vlade Unsko sanskog kantona i premijera Lipovače ovom svečanom činu prisustvovao je Amir Murić,ministar zdravstva koji je čestitajući načelniku Halitoviću na velikom uradjenom poslu istakao zadovoljstvo kao ministar zdravlja što će gradjani ovih mjesta konačno piti kontroliranu vodu što će u svakom slučaju smanjiti broj oboljenja na ovim prostorima

Vodovo za Pištaline, Jezerski, Mahmić selo i dio Ljusine je najznačajniji infrastrukturni projekat u poratnom vremenu jer će pitkom i zdravstveno kontroliranom vodom sada biti obuhvaćeno oko 10.000 stanovnika ovih mjesnih zajednica. Svoje zadovoljstvo završetkom projekta nije krio ni načelnik općie Armin Halitović.Obraćajući se gradjanima Halitović je rekao da je do ovog trenutka trebalo uraditi mnogo posla i zahvalio svim onima koji su pomogli ili koji nisu smetali realizaciji ovog projekta a onima kojim nije bio cilj da voda dodje u Jezerski  sigurno danas nije bio sretan dan.

Završetak radova na primarnom vodu je ujedno i početak radova na sekundarnoj mreži  pa će svi oni koji su sa Javnim komunalnim preduzećem 10.juli potpisali ugovor o snabdjevanju vodom  već tokom jeseni imati pitku i kontroliranu vodu u svojim domovima.

 

Ademir Mesić/

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 382 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2014 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda