Mauris tincidunt euismod

 

Najvažnije internacionalno takmičenje ribara u BiH ocjenjeno desetkom-tijumf Almira i SRU „Krušnica“

 

U Bosanskoj Krupi tri posljednja dana prošle sedmice natjecalo se oko stotinu učesnika Trećeg kupa jadransko-podunavskih zemalja,sa jedanaest ekipa iz pet zemalja,Slovenije ,Hrvatske,Crne Gore,Srbije i BiH.Po tri ekipe branile su bosanskohercegovačke boje(Bihać,Banjaluka i Bosanska Krupa),crnogorske(Andrijevica,Podgorica,Berane) i slovenačke(Mozirje i Maribor sa dvije ekipe),dok je Hrvatsku predstavljala ekipa iz Ogulina,a Srbiju ribari iz Novog Sada.

Natjecanje ribara u mušičarenju(fly fishingu) odvijalo se u tri sektorska dijela na rijeci Krušnica,a motrilo ga je pet  državnih sudija,uz internacionalnog  organizatora Marcela Kučinskog i predsjednika Organizacionog odbora Trećeg kupa jadransko-podunavskih zemalja Tihomira Popovića ,koji obavlja funkciju predsjednika Saveza ribolovaca BiH.

Sudije-mjerači,na ovom takmičenju bili su članovi KUD“Grmeč“iz bosanske Krupe,koji su u pripremi natjecanja prošli obuku za ovo takmičenje.

Domaćinstvo Trećeg kupa izvanredno su odradili članovi udruženja sportskih ribolovaca „Krušnica“iz Bosanske Krupe,uz pokroviteljstvo općine Bosanska Krupa i načelnika Armina Halitovića,te brojnih javnih ustanova i poduzeća i privatnih poslovnih subjekata sa područja općine.Ocjena je to najviše rangiranih organizatora i promatrača ribarskih događanja  u okviru Trećeg kupa u Bosanskoj Krupi.

..............................................................................................................................................................

 

Rezultati takmičenja proslavili su Krupljane,ne samo kako domaćine, već kao i takmičare.Savršeni mir i neopisiva ljepota uz tok rijeke Krušnice bila je dovoljna svim ribarima koji su došli na ovo takmičenje-o poziciji koju će zauzeti manje su brinuli ili nisu imali prilike, uživajući ,u do tada, nedoživljenom spoju prirode,rijeke i ribe koja se dala uhvatiti na odabranu mušicu.

Ipak domaćini,članovi SRU „Krušnica“,inače pobjednici na prvom takmičenju na ovom kupu održanom u Ključu,imali su interni zadatak-biti najbolji.I želja im se ostvarila.

Ekipno,prvo mjesto osvojili su ribari „Krušnice“,a u ekipi su bili: Almir i Samir Beganović,Elvis i Edin Kadić .

Drugo mjesto ,ekipno pripalo je ribarima Sportsko ribolovnog društva iz Banjaluke,a teće ekipi RIZ „Krajina“ iz Bihaća.

Četvri,kipno bili su ribari SRU „Ogulin“ ,peto ekipa „Budućnosti „ iz Podgorice,šesti su s plasirali ribari Mozirja,a sedmi ribari sa Dunava,odnosno ekipe „Tvrđave“ iz Novog Sada.Do jedaneste pozicije smjestili su se članovi ekipa iz Berana,Andrijevice i dvije ekipe iz Maribora.

...................................................................................................................................................................

Kada je u pitanju pojdinačni pobjednik sve je bilo jasno kada se završio drugi dio takmičenja.Mladi bosanskokrupski ribar „Krušnice“Almir Beganović već tada je bio nedostižan.Sa četrdest devet ulovljenih riba i sa 27 640 poena,on je pojedinačni prvak međunarodnog takmičenja jadransko-podunavskih zemalja.

Pojedinačno,drugo mjeto pripalo je Siniši Bovanu iz Banjaluke,dok je treća pozicija pripala Samiru Beganoviću,takođe članu ekipe „Krušnice“ iz Bosanske Krupe.Četvrto mjesto pripalo je Mateju Zlodeju iz Mozirja,peto Amiru Alagiću iz Bihaća,šesto Rajković Ivici iz Podgorice .

Ukupno,tokom takmičenja ulovljelo je 449 riba.Samo jedan od učesnika nije uspio umušičariti bar jednu ribu.Svi ostali imali su tu sreću.Narano sv ulovljene ribe,poslije brzog premjera vraćane su u rijeku Krušnicu da nastave svoj riblji život.

Na svečanom proglašenju pobjednika najbolju ocjenu za organizaciju dobilo je sportsko ribolovno društvo „Krušnica“ iz Bosanske Krupe,zahvaljeno je općinskoj upravi i općinskom načelniku Arminu Halitoviću,sportskom savezu ribolovaca BiH,te medijskim pokroviteljima-Radio Bosanskoj Krupi,portalu Krupljani.ba i informativnom portalu SRS BiH.Internacionalni organizator,Marcel Kučinski se takođe zahvalio sponzorima koji su pomogli organizaciju Trećeg po redu kupa ribara jadransko-podunavskih zemalja.

Uz sve one koji su pomogli da se ovo najveće ribarsko takmičenje u BiH uspješno organizira,posebna zhvala je upućena članovima KUD“Krušnica“ koji su u punom smislu bili dio ovog takmičenja u Bosanskoj Krupi.

Predsjednik sportskog udruženja „Krušnica“,Samir Beganović zahvalio se svima učesnicima,organizatorima i čestitao svim onima koji su ovo takmičenje shavatili kao priliku za nova druženja ,upoznavanja,kako ljudi tako i krajeva i prirodnih bogastava i posebnosti svakog dijela koji obuhvata jadransko-podunavski sliv.

Utisci učesnika-ribara,ribarskih stručnjaka,gostiju,brojnih fotoreportera su isti.Najbolje ih je opisati riječima koje je uputio predsjednik ribolovnog saveza BiH-„Bosanska Krupa je kraljevski grad jer ima dvije rijeke kraljice,ljepotice,beskrajno lijepo lijepo prirodno okružje,bogat je ribom,uz izvrsne ribare,gostoprimljive građane i susretljive ugostitelje,sa zaista vidljivim uloženim trudom na uređenju i očuvanju prirodnih ljepota,u gradu i okolnim izletištima uz rijeke.“

Završnu rečenicu prepisujemo iz zvršnog ilustrovanog lista Trećeg kupa jadransko-podunavskih zemalja:Pozivamo vas da 2015. godine dođete na 35. svjetsko prvenstvo u mušičarenju kojem je BiH domaćin.Adresa je poznata.Ostaje da sačekamo kada će službeno biti objavljeno da će to biti u dva grada:Bosanskoj Krupi i Bihaću.Odluka za „Bistro“.

Dževada Štancl

 

U nedelju je u Banjaluci održana peta i posljednja u nizu utrka Škoda XC lige u sezoni 2012. Utrka je organizovana na stazi postavljenoj na

Banj-brdu/ Šehitluci,  izletištu iznda grada. Dojam većine vozača je da je ovo tehnički najzahtjevnija utrka sezone na kojoj su iskustvo i tehnika vožnje bili podjednako bitni kao i kondiciona sprema vozača. Kao i na dosadašnjim utrkama, odziv vozača je bio dobar, te je uz odlično vrijeme i zavidan broj gledalaca ovo bio pravi biciklistički praznik.

Obzirom da se radilo o petoj, posljednjoj u sezoni, i u takmičarskom smislu utrka je bila jako značajna jer se u večini kategorija odllučivalo o konačnom plasmanu, osim u slučaju našeg Aziza Bužimkića i Marija Kojića iz BK Doboj, koji su u prethodne četri utrke obezbjedili naslov Prvaka BiH u svojim kategorijama. Naš takmičar Aziz Bužimkić je i ovaj put potvrdio svoju dominaciju u kategoriji mlađih kadeta te ostvario i petu pobjedu.

Nakon proglašenja pobjednika posljednje utrke, obavljeno je i proglašenje pobjednika kompletne XC Škoda lige za sezonu 2012.

Hobby
1. Bojan Vego – BK Mostar – (170 bodova)
2. Hasan Gušić – Individualno – (140 bodova)
3. Smajil Malović – Individualno – (70 bodova)

Mlađi kadeti
1. Aziz Bužimkić – KES Urban-X – (200 bodova)
2. Pavle Kalaba – BK BSK - (110 bodova)
3. Ivan Deronja – BK LIvno - (85 bodova)

Kadeti
1. Muhamed Liha - BK Bihać 74 – (185 bodova)
2. Haris Šabić – BK Bihać 74 – (136 bodova)
3. Faris Delić – BK Bihać 74 – (106 bodova)

Žene
1. Lejla Tanović – BBK Puls – (145 bodova)
2. Sue Folger – Individual – (123 bodova)
3. Jelena Vukosavljević – BBK Požega – (105 bodova)

Veterani
1. Jelenko Božić – BK Doboj – (145bodova)
2. Saša Turčić – BK Bihać74 - (94bodova)
3. Ermin Lipović – BK Bihać74 – (88bodova)

Juniori
1. Aleksa Crnčević – PAK Summit – (170 bodova)
2. Dušan Kalaba – BK BSK – (135 bodova)
3. Benjamin Murić – BK Bihać74 – (115 bodova)

U23
1. Đulaga Trejić – BK Zmaj od Bosne – (170 bodova)
2. Alen Bajramović – BK Živinice - (120 bodova) *
3. Srđan Glavonjić – BK Doboj - (120 bodova) *
* obzirom da su takmičari imali isti broj bodova i identičnu historiju plasmana, za rangiranje je uzeta zadnja utrka na kojoj je Alen bio brži.

Elite
1. Mario Kojić – BK Doboj – (200 bodova)
2. Vedad Karić – BK Jedinstvo - (130bodova)
3. Goran Stijak – BK Everest - (83bodova)

 

Hvala svima koji su pomogli naše učešće na ovom takmičenju kao i ostalim takmičenjima na kojima smo nastupali:


(urban-x.ba)

 

Bratstvo 3 kategorije- 3 pobjede: Juniori i kadeti Bratstva slavili u Laktašima

 

 

Sve kategorije Bratstva ovo kolo su ostvarili pobjede. Seniori jučer, danas kadeti i juniori u gostima.

484630 409158802465653_1759892489_nUspješnu sedmicu i ovo kolo danas su upotpunili i juniori i kadeti Bratstva.

Danas u okviru 4. kola Omladinske lige naši juniori i kadeti gostovali su u Laktašima. Vrlo dobra domaća ekipa ipak nije mogla parirati našim momcima.

Prvo su igrali kadeti. Sa visokih 3:1 naši momci su pobjedili domaćine.

Tačku na ovo uspješno kolo stavili su i juniori pobjedivši 1:0. Strijelac za naš tim bio je Velagić.

Ponavljamo i seniorska ekipa Bratstva jučer su kod kuće savladali goste iz Ključa.

U vrlo dobroj utakmici dominirala je naša ekipa uz podršku novoformirane grupe navijača "Faraoni". Rezultat na kraju utakmice bio je 2:1. Ovom pobjedom NK "Bratstvo" se popelo na gornji dio tabele 2. Federalne lige Bosne i Hercegovine. Vrijedi napomenuti da je Bratstvo igralo sa pola juniora koji su dokazali da se na njih može također računati i u idućim seniorskim utakmicama.

Strijelci za naš klub bili su Mirando Bajramović i Rusmir Dizdravić (11m).

Iduće kolo naši nogometaši putuju ekipi NK "Vitez".

Portal Krupljani.BA čestita klubu i igračima. Nadamo se da će i iduće kolo biti također uspješno.

 

Krupljani.BA

 

Izvještaj za period od 07.09.2012.godod 07,00h, do 10.09.2012.goddo 07,00h. Operativni centar civilne zaštite je prikupio i obradio informacije o pojavama i događajima u Općini Bosanska Krupa.

Policijska stanicaBos.Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježila sljedeće:

07.09. u07,50h, ul.5.Korpusa, SN-sudar 2 put.mot.vozila. LTP 2 lica. Mat.šteta. Uviđaj izvršen. Prekrš. nalog na 1 lice. U 22,50h, V.Badić, narušen JRiM od 1 lica vikom, galamom i nepostupanjem po zahtjevu OSL. Lice lišeno slobode i zadržano. Prekrš.nalog na 1 lice. 08.09.u12,30h, Perna, dojava KD-krađa od N.N.lica koja su u proteklom periodu otuđila građ.materijal sa vikendice vl.N.S. Uviđaj izvršen. Istraga u toku. U 13,15h, ul.511.Sbbr, SN-udar put.mot.vozila u ivičnjak. Mat.šteta. Uviđaj izvršen. Prekrš.nalog na 1 lice. U 17,45h, M.Selo, dojava KD-teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, te nedozovljeno držanje oružja ili ekspl.materija od strane 2 lica koja su sa područja općine Bužim pucajući iz vatrenog oružja teško ranili maloljetno dijete u naselju M.Selo. Uviđaj izvršen. Lica lišena slobode i zadržana. Izuzete 2 puške. Izvještaj Kant.tužilaštvu na 2 lica. U 19,35h, Baštra, dojava KD-teška krađa od N.N.lica koja su u proteklom periodu provalila u por.kuću vl.D.R otuđila za sad nepoznatu količinu pokućstva. Uviđaj izvršen. Istraga u toku. 09.09. u 06,30h, Jezerski, dojava KD-krađa od 1 lica koje je iz pom.objekta vl.M.R. otuđilo više različitih predmeta. Uviđaj izvršen. Izvještaj Kant.tužilaštvu 

Vatrogasna jedinica  Bosanska Krupaizvještava da je imala dojava i intervencija na požare:

09.09. u 22,00 sati, Krivodol, dojava požar na deponiji smeća, gdje je gorjelo smeće. Požar ugašen u 23,00 sati. Neznatna materijalna šteta.      

 

      Hitna služba  Doma zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u  proteklom periodu  pregledala 1 2 3 pacijenta, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno5 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.  

 

        JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka  pitke  vode  u  proteklom periodu  na području općine dobra. Za danas nema planskih prekida isporuke vode na području općine. 

 

   Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je dobra. Za danas nema planskih prekida isporuke električne energije na području općine.    

 

 Autobusna stanicau Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među- gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri bez zastoja,te se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na osipe i odrone kamena na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa, kanjon rijeke Une, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja. 

 

   Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa, jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12,0 C, vlažnost zraka 95,0%, dok je vodostaj rijeke Une sinoć u 02,00 sati  iznosio 12,1 cm (NV) – u blagom je opadanju.

 

                                                                                                                                            O p e r a t i v n i   c e n t a r

                                                                                                                                            c i v i l n e   z a š t i t e

 

Nogometaši Sloge su uknjižili prva tri gostujuća boda, na gostovanju kod Omladinca 75 iz Pokoja novajlije u ligi, slavili su rezultatom 2:1. Susret je odigran pred oko 200 gledalaca, a polovinu od njih su činili navijači Sloge, a posebno su se isticali oni najvjerniji navijači popularni "Streeitsse" koji su tokom čitava utakmice bodrili svoje Slogaše pjesmom.

534273 10151082771758124_2003973826_nPlavo-bijeli su u utakmicu ušli nervozno, moglo bi se reći i bezvoljno i nisu uspjevali nijednom da ozbiljnije zaprijete domaćem golmanu, osim Bunića koji je s nekih pet metara pokušao iz poluvoleja ali lopta odlazi prko gola. Domaći pokušavaju dalekometnim šutevima s 40-tak metara da ugroze gol Šarca, međutim ipak se radi o iskusnom i provjerenom golmanu koji uspješno otklanja opasnost. Domaći ipak dolaze u vodstvo u 39. minutu nakon ubačaja s desne strane loptu u pet metara prima Hadžiabdić te iz poluvoleja posrema loptu u mrežu Šarca. S tim se rezultatom otišlo i na odmor.

U drugom dijelu utakmice trener Sedić u igru uvodi Alidžanovića koji je donio dosta živosti u igru i svojim prodorima po desnoj strani bio prijetnja za domaće. Jedan takv prodor urodio je plodom u 63. minuti, a strijelac je bio Šabić. Domaći su sve snage bacili u napad i igrali uglavnom dalekometnim loptama koje su naši stoperi uspješno otklonjali. Konačan rezultat od 2:1 za Slogu bio je u režiji naših napadača Šabić glavom prebacuje golmana domaćih na loptu natrčava Mustedanagić i posrema je u mrežu, a sve se to dešava u 85. minuti susreta. Na kraju utakmice svi igrači i stručni štab su proslavili pobjedu s svojim navijačima koji su pokazali kako se i u gostima navija za boje svog kluba.

Omladinac (P) - Sloga 1:2

Stadion Omladinca Pokoj/Bihać.Gledalaca 200. Sudija Roman Balić. Strijelci:1:0 Hadžiabdić (39.), 1:1 Šabić (63.), 1:2 Mustedanagić (85.).

OMLADINAC: Dizdarić , Zulić (od 46.Beganović ), Čavkić , Tulić , Smajić , Alibabić , Hadžiabdić , Ćehić (od 63. Ramakić ), Korčić , Halavać , Harambašić .Trener: Redžep Amidžić.

SLOGA: Šarac, Kahrić (od 46.Alidžanović ), Kekić , Mujagić , Elijazović , Kadić , Šabić (od 85.Mehić-), Begić , Mustedanagić , Bunić , Čaušević .Trener: Emir Sedić.

 

Nksloga.com

 

Obradovan velikim uspjehom sugrađanina, prijatelja, saborca Faruka Šehića, u svoje lično ime i u ime svih uposlenih u općinskom organu uprave općine Bosanska Krupa, upućujem najiskrenije čestitke.

arminJoš je jednom potvrđeno da Krupljanin Faruk Šehić spada u red najboljih pisaca mlađe generacije, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu. Ponosan i ushićen, odajem priznanje za sve što je do sada učinio za svoj rodni grad, te naravno za vrlo cijenjenu nagradu „Meša Selimović“ u okviru 12. Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis.

„Knjiga o Uni“, za koju je i Faruk nagrađen, najljepša je priča o rodnom gradu, o jedinstvenoj ljepoti rijeke pored koje je odrastao, te najljepša promocija ljudi i života ovog kraja.

Prijatelju, još jednom sve čestitke. Ne sumnjam da će tvoja djela obilježiti književnost ovog vremena i biti primjer mladim naraštajima. Sretno u daljnjem radu.

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Armin Halitović

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 409 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda