Mauris tincidunt euismod

 

Nogometni klub Sloga iz Bosanske Otoke  u novu sezonu kreće sa novim stručnim štabom i  podmladjenom ekipom  u kojoj su za razliku od prošle sezone uglavnom igrači iz vlastitog juniorskog i kadetskog pogona  i seniori  koji su sa područja bosanskokrupske općine.Šef stručnog štaba Emir Sedić  na raspolaganju ima tridesetak nogometaša  a ovih dana upravo je zavšena prva faza priprema i prelazi se na odigravanje pripremnih utakmica i  rad na taktici

 

Nogometni klub“ Sloga „iz Bosanske Otoke sigurno je klub koji ima  najbolje uslove za rad na području bosanskokrupske općine a na području Unsko sanskog kantona  jedino se može porediti sa bihaćkim Jedinstvom . Agilna uprava uz pomoć Općine Bosanska Krupa u proteklih dvije godine izgradila je nove tribine sa svim pratećim sadržajima od fitnes centra, preko mini dvorane za  treninge u zatvorenom prostoru do moderno uredjenih svlačionica ,prostorija za službene osobe i sudije . Uz glavni teren uradjeno je i malonogometno igralište a u završnoj fazi je izgradnja objekta Škole nogometa „Sloga 1922“ koji će služiti samo za mladje kategorije.U narednom periodu u planu je izrada pomoćnog terena a uz infrastrukturu  Uprava kluba  temeljito je počela raditi i na stvaranju ekipe koja će ovaj klub dostojno prestavljati ove godine u Drugoj nogometnoj ligi F BiH grupa zapad a za nekoliko godina sigurno i u prvoj ligi Federacije BiH. S tim ciljem uprava nogometnog kluba Sloga angažovala je od ove sezone na četverogodišnji period trenera sa A i   B UEFA licencom Emira Sedića koji je u stručni štab pozvao dugogodišnjeg  kapitena NK“Sloga“  Abdulaha Keranovića , trenera i igrača Ernesta Šabića koji takodje ima A i B UEFA licencu i fizioterapeuta Fuada Mašića-Bjelog.Oni već mjesec dana rade na fizičkim i tehničkim pripremama sa tridesetak nogometaša  uglavnom iz kadeta i juniora Sloge koji su se pridružili nekolicini prvotimaca iz predhodnih sezona a koji su sa područja općine Bosanska Krupa.U prvom dijelu priprema radilo se dva puta na dan  a i pored toga što su vladale paklene vrućine i mjesec je Ramazan redovnost na treninzima bila je na zavidnom nivou.U prvom dijlu priprema samo dva igrača žalili su se na lakše povrede dok je ostatak ekipe fizički potpuno spreman za početak nove sezone.U narednih petnastak dana ekipa Sloge odigrat će pet do šest prijateljskih utakmica sa klubovima iz Unsko sanskog kantona i Republike Srpske a početak prvenstva očekuju 25.augusta.

 

 

Ademir Mesić 

 

Izvještaj za period od 06.08.2012.godod 07,00h, do 07.08.2012.goddo 07,00h. Operativni centar civilne zaštite je prikupio i obradio informacije o pojavama i događajima u Općini Bosanska Krupa

 Policijska stanicaBos.Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježila sljedeće:

U 08,15 sati, ul.511.Sbbr, narušen JRiM od dva lica prosijačenjem i navođenje na prosijačenje. Prekršajni nalog na 2 lica.       

 

Vatrogasna jedinica  Bos.Krupa  izvještava  da  nije  imala  intervencija  niti  dojava o požaru u proteklom periodu na području općine Bos.Krupa. Obavljane su samo redovne aktivnosti.    

 

    Hitna služba  Doma zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u  protekla 24 sata  pregledala  3 9 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno3 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.  

 

JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka  pitke  vode  u  proteklom periodu  na području općine dobra. Danas od 07,00-10,00 sati prekid isporuke vode u ul.V.Maglajlić, sanacija kvara na vodovodnoj mreži. Danas od 07,00-15,00 sati povremeni prekidi isporuke vode u ul.Prvomajska, radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže.

 

   Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je dobra. Za danas nema planskih prekida isporuke električne energije na području općine.   

 

 Autobusna stanicau Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među- gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području  općine  Bosanska  Krupa  obavještavaju sljedeće:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri bez zastoja,te se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na moguće pojedinačne osipe i odrone kamena na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa, kanjon rijeke Une, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja. 

 

 Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa, jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 18,0 C, vlažnost zraka 74,0%, dok je vodostaj rijeke Une sinoć u 00,00 sati  iznosio 20,3 cm (NV) – u blagom je opadanju, max. temperatura rijeke Une u proteklom danu je +20,8 C.

 

  Dostavljeno:                                                                               O p e r a t i v n i   c e n t a r

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 543 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda