Mauris tincidunt euismod

 

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom zahvatilo je područje Bosneke Krupe. Nevrijeme je bilo mnogo izraženije u rubnim djelovima općine nego u samom gradu a najduže je trajalo na području,Pištalina i  Bosanske Otoke gdje je padao i grad veličine lješnaka.Kako smo saznali u trenucima pripreme ovih vjesti kiša pada i jak vjetar puše  u Jezerskom duže od dva sata ali na ovom području nije bilo grada.Nevremena je bilo i u podrgmečkim selima ali znatno slabijeg intenziteta.Na gradskom keju u Bosanskoj Krupi vjetar je napravio štetu na štandovima koji su služili za 3.sajam organske proizvodnje a u parku kod Doma kulture je iščupao jedno veliko drvo.Prema prognozama meteorologa u toku noći doći će do stabilizacije vremena ša će već sutra ponovo biti sunčano i toplo.D oduše ne kao predhodnih dana ali će se temperature penjati do 30 stepeni celzijusa.

 

Ademir Mesić,Foto www.krupljani.ba

 

 

Općina  Bosanska Krupa prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, je jedina općina na području USK u kojoj je 2011. u odnosu na 2010. god. zabilježen rast broja zaposlenih.

Tako Bosanska Krupa na  u 2010-godini  je imala 2790 zaposlenih dok je 2011.godinu zaključila sa  2875 zaposlinih i jedina je na području Unsko sanskog kantona imala porast broja zaposlenih dok su sve druge općine imale manje zaposlenih nego godinu dana priije, Broj zaposlenih u 2011. porastao za 145 u odnosu na 2010. godinu.U Bihaću je brioj zaposlenih manji za 50,Cazinu za više od 100 a najveći pad zaposlenosti zabilježen je u Sanskom mostu gdje je broj manje zaposlenih veći od 250.

Poslije Bihaćau Bosanskoj Krupi je naviša prosječna plaća u visini od  približno 735 maraka,Bihać ima prosjek od  882 marke,prosjeku Sanskom mostu je 694 a u Cazinu azin od 683 konveribilne marke dok naniži prosjek ima Bosanski Petrovac gdje je prosječna plaća 650 km.

Federalni zavod za statistiku izradio je publikaciju „Unsko-sanski kanton u brojkama“ s ciljem da prezentira osnovne statističke podatke i pokazatelje iz oblasti ekonomskih i drugih kretanja na području kantona u 2011. godini.Podaci su prikupljeni i obrađeni prema Planu provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH i njihovoj periodičnosti.Pri izradi publikacije korišteni su podaci drugih institucija ovlaštenih za provođenje statističkih istraživanja, navodi se između ostalog, u predgovoru pomenute publikacije.

Ademir Mesić

 

NK"SLOGA"ODIGRALA PRVU PRVENSTVENU UTAKMICU I UBJEDLJIVO SLAVILA S VISOKIH 7:0 PROTIV EKIPE MLADOST IZ VRNOGRAČA.BILA JE OVO PRVA ZVANIČNA UTAKMICA NA KOJOJ JE SLOGU PREDVODIO NOVI ŠEF STRUČNOG ŠTABA EMIR SEDIĆ I NJEGOVI POMOĆNICI KERANOVIĆ I ŠABIĆ.PRIJE SAME UTAKMICE UPRILIČENA JE MALA SVEČANOST NA KOJOJ JE OTVORENA ZABAVNA ŠKOLA NOGOMETA I NK"ŽELJEZNIČAR" IZ BOSANSKE KRUPE DONIRALI NK"SLOGI" VRIJEDAN POKLON U NOGOMETNIM LOPTAMA,MARKERIMA I ČUNJEVIMA.VRIJEDAN POKLON SLOGA JE DOBILA I OD VFL STUTTGARTA BUNDESLIGAŠA IZ NJEMAČKE A POKLON JE URUČIO GOSPODIN IZET KANURIĆ IZ JEZERSKOG.POKLON SE SASTOJI OD KOMPLETA DRESOVA ZA OMLADINSKI POGON.INAČE OBJE DONACIJE SU NAMJENJE ZA OMLADINSKI POGON NK"SLOGA".UPRAVA KLUBA SE ZAHVALJUJE SPONZORIMA.

U SAMOJ UTAKMICI OD PRVE MINUTE SE VIDJELA DOMINACIJA SLOGE I SAMO JE BILO PITANJE MINUTE KAD ĆE PASTI PRVI POGODAK,A TO SE DESILO U 14.MINUTI STRIJELAC JE ERNESET ŠABIĆ KOJI JE TRESAO MREŽU GOSTUJUĆEG GOLMANA JOŠ DVA PUTA I TO U 19. I 24.MINUTI.STRIJELCI PO DVA POGODKA BILI SU NURIJA HASANAGIĆ I TO U 48. I 57. MINUTI TE MOMAK KOJI JE NA DANASNJOJ UTAKMICI SLAVIO I ROĐENDAN AJDIN MUSTEDANAGIĆ I TO U 77. I 82. MINUTI.SLIJEDEĆU UTAKMICU SLOGA IGRA NA SVOM STADIONU A PROTIVNIK JE UNA IZ KULEN VAKUFA KOJA JE NAJAVILA ULAZAK U 1. LIGU FEDERACIJE.

MENSUD ČAUŠEVIĆ,www.bosotoka.net

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 784 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda