Mauris tincidunt euismod

 

U Bosanskoj Krupi stanovnicima Omladinske ulice predana je na korištenje rekonstruisana saobraćanica.Radovi na potpunoj rekonstrukciji ove ulice trajali su 90 radnih dana .

Omladinsku ulicu u Bosanskoj Krupi svečanim presijecanjem vrpce na korištenje stanovnicima je predala Fatima Zečević ,stanovnica ove ulice i Armin Halitović načelnik Općine Bosanska Krupa .Ova ulica prolazi kroz jedno od najgušće naseljenih područja u Bosanskoj Krupi i za njenu rekonstrukciju izdvojeno je oko 200 hiljada konvertibilnih maraka. Partner općini Bosanska Krupa u ovom projektu bio je GAP sa 85 hiljada maraka dok je preostali dio izdvojen iz Budžeta općine Bosanska Krupa za 2011.godinu.Ukupno je rekonstruisano 760 metara ulice a tokom rekonstrukcije ulice uradjena je potpuno nova mreža za odvodnju otpadnih voda , izvršeno spajanje svih domaćinstava na novu vodovodnu mrežu a u završnici je stavljen novi asfaltni sloj jer je predhodni bio položeni osamdesetih godina prošlog vijeka. Svečanom otvaranju pored stanovnika ulice prisustvovao je i veći broj vijećnika OV Bosanska Krupa na čelu sa predsjedavajućim OV Dragoljubom Srdićem . Poslije obilaska ulice u ime stanovnika ulice načelniku općine Bosanska Krupa Arminu Halitoviću i općinskim vijećnicima te svim ostalim koji su na bilo koji način pomogli da se rekonstruiše ulica u kojoj živi više od 1000 stanovnika zahvalio se jedan od inicijatora za ovaj projekat Nijaz Tatarević.On je istakao značaj ovakvih projekata u gusto naseljenim područjima gdje je opravdanost ulaganja sigurno zagarantovana.

Ademir Mesić

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 374 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda