Mauris tincidunt euismod

 

U ponedjeljak je u Bosanskoj Krupi okončana jedna faza za ovu općinu, najvećeg poslijeratnog projekta koji je kod većine građana bosanskokrupske općine, ali i širom Bosne i Hercegovine naišao na odobravanja i koji se već ističe kao primjer kako bi se mogli riješiti mnogi drugi slični slučajevi stečaja imovine velikih privrednih subjekata.

Finalizirane su sve administrativne procedure i potpisan kupoprodajni ugovor između stečajnog upravnika d.o.o. „Šip Una„ iz Bosanske Krupe kao ovlaštenog prodavca cjelokupne imovine ovog preduzeća i devet pravnih subjekata i fizičkih lica koji su partnerski kupili cjelokupnu imovinu „Šip Una“.

Inicijativa za ovakvu investiciju Općine Bosanska Krupa i još osam privrednih subjekata i fizičkih lica krenula je od načelnika općine Armina Halitovića. Tražeći mogućnost da pomogne radnicima „Šip Una“ koji su zbog stečaja firme ostali bez posla, načelnik Halitović osmislio je ovaj projekat i ponudio ga velikom broju privrednika, od kojih je njih osam prepoznalo ideju i po vrlo povoljnoj cijeni kupili zemljište sa pripadajućim objektima, koji su prije toga nekoliko puta nuđeni putem javnog oglasa za prodaju. Ideju općinskog načelnika kao dobru prepoznalo je i Općinsko vijeće i u vrlo kratkom roku donijelo sve neophodne odluke kako bi se projekat što prije realizovao.

Nakon potpisivanja Ugovora prodavac i kupci su obišli zapušteni krug „Šip Une“, pogledali detaljan plan parcela i upoznali se sa predviđenom dinamikom čišćenja kruga Poslovne zone „Pilana“. Uređenje ovog prostora već je počelo, a intenzivirat će se polovinom ovog mjeseca kada će privremeni posao dobiti 70 nezaposlenih građana ove općine. Sredstva za čišćenje prostora osigurala je Općina Bosanska Krupa, a planirano je da se čišćenje završi za tridesetak dana, nakon čega će se pristupiti izgradnji saobraćajnica, dovodu vode, električne energije, izgradnji kanalizacione mreže i telekomunikacijskih priključaka do svake od parcela. Prvi proizvodni pogoni na ovom prostoru trebali bi se početi graditi već početkom slijedeće godine.

Sredstva koja su uplaćena za kupovinu imovine „Šip Una“, a koja će prema sudskim presudama trebaju pripasti radnicima, biće isplaćena u zakonski predviđenom roku.

Ademir Mesić

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 431 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda