Mauris tincidunt euismod

CCPA ORGANIZIRA REGIONALNU KONFERENCIJU

Humanitarna orghanizacija Cross Cultures Project Association – Open Fun Football Schools organizuje će, u hotelu "Terme" Ilidža, od 24. do 26. oktobra regionalnu konferenciju.

Konferencija je organizirana s ciljem istraživanja mogućnosti korištenja programa Open Fun Football Schools kao platforme za izgradnju lokalnih mreža za prevenciju konflikta i kriminala u lokalnim zajednicama, koje mogu ponuditi lokalnu pomoć, savjetovanje i podršku djeci i njihovim porodicama u slučajevima margianalizacije iz lokalne zajednice, zbog etničkog konflikta, socijalne krize ili kriminalnog ponašanja.
Ideja formiranja mreže između školskog sektora, općine, lokalne policije i lokalnih sportskih klubova potiče iz Danske, gdje se pokazala kao kostruktivna i jeftina metoda pristupa lokalnim konfliktima i izazovima segregacije i socijalnog isključivanja.
Konferencija će okupiti 120 učesnika iz BiH, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Kosova i Danske.
Program će sadržavati radionice, grupe za diskusiju i predavanja, kao i sportske aktivnosti.

U srijedu, 26. oktobra, bit će održana i pokazna škola na stadionu Radnika u Hadžićima u kojoj će učestvovati 220 dječaka i djevojčica i još 100 osoba na pratećim radionicama roditeljska radionica, medijacija u školskom dvorištu, 'policijska stanica' i ' laboratorija za učenje zabave' gdje će jedan od glavnih instruktora biti i Emir Sedić iz Bosanske Krupe.

S djecom će osuim iskusnih instruktori CCPA, raditi i pripadnici MUPKS-a te školski nastavnici.

Školu će u narednim danima posjetiti veliki broj zvaničnika, među kojima će biti i Peter Sorensen, EU ambasador u BiH, predstavnik NSBiH Ivica Osim, predstavnici Ambasade SAD-a u BiH i drugi.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 466 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda