Mauris tincidunt euismod

Prva osnovna škola u Bosanskoj Krupi umjesto dotrajalog i vremenskim neprilikama uništenog kancerogenog pokrova od salonita uskoro će dobiti novi krov.Danas je potpisan ugovor o izvodjenju radova koji bi trebali trajati petnaestak dana

 

Prva osnovna škola u Bosanskoj Krupi polako dobija izgled normalne odgojno obrazovne ustanove u koju ide više od 800 učenika.U posljednjih tri mjesaca u ovu školu uvedeno je centralnog girijanja kojim su zamjenjene peći na drva, srušen je dio zgrade koji je prijetio sigurnosti učenika i nastavnika a sada je na red došla i zamjena krovne konstrukcije koja je postavljena još davne 1965.godine. Na krovu ove škole postavljene su kancerogene ploče od salonita koje su stradale od nevremena u avgustu 2010.godine.

Ugovor o izvodjenju radova za krovopokrivačke radove u vrijednosti od oko 37 hiljada konvertibilnih maraka potpisali su načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitovič i direktor preduzeća “ Samd –gradjenje“ Mirela Badnjević. Predvidjeno je da radovi traju trideset dana ali prema riječima izvodjača radova posao će, ako vrijeme dozvoli, biti uradjen i znatno ranije.Ovaj projekat se finansira sredstvima izdvojenim na sonovu Odluke o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje šteta općini Bosanska Krupa od Vlade Unsko sanskog kantona , poslije prošlogodišnjeg nevremena. Na prijedlog općinskog načelnika Općinsko vijeće Bosanska Krupa donijelo je odluku da se ta sredstva usmjere za saniranje krova Prve osnovne škole.

Općina Bosanska Krupa, mada nije u njenoj nadležnosti od svojih, sredstava donataora i viših nivoa vlasti , samo u proteklih godinu dana u izgradnju i sanaciju školskih objekata investirala je više od milion konvertibilnih maraka. Najviše je investirano u zgradu Gimnazije koja je pod krovom,područnu školu u koja je u potpunosti završena i ovih dana očekuje prve učenike i Prvu Osnovnu školu . Jedan od budućih prioriteta je područna škola Prve osnovne škole u Pištalinama . Za ovu školu prvo je potrebno rješiti sve administrativne procedure a potom naći način finansiranja izgradnje škole ,na temeljima koji su već koštali 212 hiljada konvertzibilnih maraka.

 

 

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 430 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda