Mauris tincidunt euismod

 

NK Bratstvo iz Bosanske Krupe bilo je domaćin ekipi Jajca. Utakmica je prekinuta pošto je kod rezultata 3 : 3 Bratstvo, po mišljenju gostujućih igrača , postiglo pogodak iz nedozvoljene pozicije. Oni su poslije toga opkolili pomoćnog sudiju Salema Tulića iz Bihaća i nekoliko ga puta odgurnuli ali im ni sudija nije ostao dužan pa je uzvratio sa zastavicom. Nakon ovog incidenta glavni sudija Muslić iz Bihaća je prekinuo utakmicu desetak minuta prije kraja. Prije toga glavni sudija utakmice je dosudio dva, po gostima nepostojeća, jedanaesterca za Bratsvo koje je Bajramović pretvorio u pogotke. Gosti iz Jajca najavili su žalbu najvišimn organima NS F BiH te najvjerovatnije napuštanje Druge lige BiH grupa Zapad jer im se, kako kažu ,svaki put dešava da u Krajini budu drastično pokradeni od sudija iz Bihaća. Epilog ovog prekida utakmice najvjerovatnije je registracija utakmice službenim rezultatom 3:0 a o odluci gostiju iz Jajca o istupanju iz 2.Lige BiH grupa zapad sigurno će se znati više slijedećih dana.

Ekipa Sloge Iz Bosanske Otoke na svom stadionu ugostila je ekipu Mladosti iz Polja kod Cazina te odigrali nerijeseno 3:3. Golove za Slogu postigli su Nurija Hasanagić 2 pogodka i Besim Ibričić jedan pogodak. Slijedecu utakmicu igraci Sloge igraju u Vitezu kod istoimene ekipe,koja se nakon pobjede protiv  ekipe Mladosti iz Vrnograca izjednacila s ekipom Sloge tj.obje ekipe imaju po 14 bodova, dok lider na tabeli ekipa Podgrmeca iz Sanskog mosta poslije pobjede u Bužimu protiv ekipe Viteza sad ima 16 bodova. Bratstvo je pri dnu tabele sa 4 osvojena boda i utakmicom manje koja će najvjerovatnije biti registrovana službenim rezultatom za Bratstvo.U slijedećem kolu Bratstvo gostuje kod Mladosti iz Polja.

U šestom kolu 1.lige uSK ekipa Željezničara bila je slobodna ali je i pored te činjenice da sada ima utakmicu manje od glavnih pratioca i dalje sa 15 bodova ostala usamljena nač čelu tabele.U slijedećem kolu kod ekipe Željezničara gostje ekipa Gomile iz Stijene.

 

Ademir Mesić

 

 

U Bosanskoj Krupi održana je tradicionalna manifestacija 18. Književni susreti Stazama djetinjstva Bosanska Krupa 2011, gdje je učešće uzelo ukupno 14 književnika iz cijele Bosne i Hercegovine, od kojih su neki Šimo Ešić, Ismet Bekrić, Bajruzin – Hajro Planjac, Muhidin Šarić, Jagoda Iličić, Amir Talić, Bakir Abdagić i drugi. Organizator manifestacije je Gradska biblioteka Bosanska Krupa, a pored lokalne zajednice, mnogo je onih koji su podržali i pomogli u organiziranju ove manifestacije.

Prvi dan manifestacije je održana promocija knjige Stazama djetinjstva u izdanju Gradske biblioteke Bosanska Krupa. Nakon promocije knjige, uslijedila je izložba VERSI i AVERSI “Pisci na novčanicama”, te izložba knjiga izdavačke kuće “Bosanska riječ” Tuzla. O izložbama su govorili Đuro Škondrić, dugogodišnji novinar i publicista, te predstavnik pomenute izdavačke kuće, Šimo Ešić.

Već u petak, drugog dana 18. književnih susreta, za učenike Prve i Druge osnovne škole Bosanska Krupa je održan književni čas. Na času su se književnici sa svojim pjesmama predstavljali mladoj publici. U večernjim satima je upriličen centralni dio manifestacije, tačnije proglašenje najboljih i uručenje nagrada. Tako je za najbolju neobjavljenu priču, proglašen Zejćir Hasić, čija priča nosi naziv Bajka o plavim fuzama. U modernoj bajci, ostvarenoj i prepletu realnog i imaginarnog, Hasić je zabilježio trenutke odrastanja trinaestogodišnjaka i one tanke niti na razmeđu dva svijeta – djetinjstva i mladosti.

Plaketa počasnog člana bibilioteke se dodjeljuje fizičkim i pravnim licima, oni koji su sa svojim aktivnostima na bilo koji način doprinijeli razvoju bibilioteke i održavanju tradicije književnih susreta. Za ovu godinu ispred Organizacionog odbora i Gradske bibilioteke Bosanska Krupa, plaketa se dodjeljuje Šimi Ešiću. Ešić je zadovoljan ovogodišnjom manifestacijom, ali kako reče bilo bi bolje kada bi se iste održavale u mnogim gradovima u našoj zemlji.

Plaketu za najčitanijeg pisca u Gradskoj biblioteci Bosanska Krupa u 2011. godini, primio je Bajruzin Hajro Planjac. Povelju za zasluge i izuzetan doprinos i unapređenju u razvoju biblioteke dodijeljena je načelniku općine Bosanska Krupa Arminu Halitović.

Osim toga, uručena su zahvalnice svima koji su podržali ovu manifestaciju i pružili podršku izdavanju Zbirke priča Stazama djetinjstva.

Za kraj, direktorica Gradske biblioteke Zumreta Porić je svim književnicima učesnicima poklonila suvenire ručno izrađene lađe, karakteristične samo za ovaj dio Krajine i Sarajevskim perom nagrađena knjiga naše mlade autorice krupljanke, Elme Velić.

O utiscima cjelukpne manifestacije, direktorica Gradske biblioteke Zumreta Porić se izjasnila:

„Zadovoljna svakako jesam. Sve predviđene aktivnosti su realizovane, tako da, na zadovoljstvo svih nas, možemo reći da je manifestacija uspješno privedena kraju. Sve je proteklo, onako kako smo planirali.“

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 407 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda