Cum sociis natoque penatibus

Bosanskohercegovački kantautor, nekadašnji pjevač popularnog sarajevskog rock-benda Konock out, počastio je publiku novom pjesmom "Tiha voda" za koju je snimio i videospot. "Tiha voda" je nastavak priče nakon uspješnog singla "Kad u ovu ljubav sumnjam".

Nermin je autor teksta i muzike, a aranžman je radio zajedno s muzičkim producentom Mahirom Sarihodžićem. "Tiha voda" snimljena je u studiju Long Play produkcije u Sarajevu i u RSL studiju u Novom Mestu. I ovog puta pjesmu su oplemenili Dado Marinković na bubnju i Jani Hace na bas gitari.Video za pjesmu radila je ekipa Mediaspot produkcije u saradnji s Instant produkcijom iz Ljubljane. Ista ekipa radila je i videospot za pjesmu "Kad u ovu ljubav sumnjam".
Režiju i scenarij potpisuje Perica Rai, a direktor kamere je Vladan Janković. U spotu se pojavljuje talentirana slovenska glumica Gea Erjavec.
Puško je ranije najavio kako se neće zaustaviti izdavanjem novog singla, već da će "Tiha voda" biti odlična uvertira za album, koji također priprema s Mahirom.
Pored albuma, koji bi trebao biti objavljen tokom ove godine, Pušku očekuju i brojni koncerti širom BiH.

 

Izvor:Klix.ba

U srijedu, 28. februara, u organizaciji Općine Bosanska Krupa, Općinskog vijeća i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, na prigodan način će se obilježiti 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 

Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru cijele općine. Okupljanje zvanica je u 10:00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega se obilazi i spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, a zatim šehitluci u Jezerskom i Pištalinama. 

Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa počet će u 18:00 sati, na kojoj će se prigodnim referatima obratiti načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predsjedavajući Općinskog vijeća Tahir Nuhić. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupit će horska sekcija Prve osnovne škole Bosanska Krupa. 

U sklopu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, u Domu kulture u Bosanskoj Krupi nakon svečane sjednice bit će upriličena i izložba slika nastalih na 47. Međunarodnoj likovnoj koloniji „Krušnica“. 

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da poprate predviđene aktivnosti i na taj način uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika te tako odaju lično priznanje i poštovanje. 

Protokol obilježavanja:

 

Srijeda, 28. 2. 2018. god.

 

10:00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa (okupljanje kod Centralnog spomen-obilježja)

18:00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa (Mala sala Doma kulture)

19:00 sati – Izložba slika nastalih na 47. Međunarodnoj likovnoj koloniji „Krušnica“.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Sve ekipe putne operative i dalje su na terenu i vrše čišćenje svih važnijih putnih pravaca i magistralnih, regionalnih i lokalnih cesta.

Prema informacijama Envera Mustafića, pomoćnika direktora za tehnički sektor Direkcije regionalnih cesta USK sve ceste na području USK su prohodne. Angažovana je dodatna mehanizacija na mjestima gdje je došlo do suženja kolovoza usljed nagomilanog snijega, te se vozači upozoravaju  na dodatni oprez. Sve ekipe su u pogonu 24 sata tako da se konstantno vrši čišćenje i posipanje kolovoza.

BK 23.02.2018. 4

 

Kako smo saznali od Nijaza Kovačevića iz preduzeća „KOV-GRAD“ Bužim koji održava većinu cesta na području općine Bosanska Krupa svi važniji putni pravci su prohodni. Saobraćaj se u oba pravca odvija na relacijama:

-      Bosanska Krupa – Jasenica – Lušci Palanka – Sanski Most

-      Bosanska Krupa – Bosanska Otoka – Čava – Brigovi – Bužim i

-      Bosanska Krupa – Ljusina – Križ – Jezerski – Mahmića most

Ekipe „KOV-GRAD“-a su pročistile i ceste na pravcu:   

-      Bosanska Krupa – Ostružnica – Johovica – Badić – Šabići i

-      Vranjska – Radić

-      a u toku je čišćenje puta za Dubovik i Mali Badić.

BK 23.02.2018. 1

Vozači se pozivaju na maksimalni oprez i pažnju u kanjonu rijeke Une na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Srbljani zbog učestalih lavina koje povremeno sužavaju kolovoz na samo jednu traku  pa se saobraćaj odvija usporeno.

Pozivaju se svi vozači da bez velike potrebe ne kreću na put a ako kreću na put da obavezno imaju punu zimsku opremu, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Pozivaju se svi vozači da na najmanju moguću mjeru svedu korištenje automobila u centrima Bosanske Krupe i Bosanske Otoke.

U slučaju hitne potrebe korištenja ekipa putne operative kontaktirati Policijsku stanicu Bosanska Krupa.

BK 23.02.2018. 7

Kao i prethodnih godina i ove zime je općina Bosanska Krupa angažovala određen broj lica, koji se inače nalaze na evidenciji Biroa rada Bosanska Krupa, na čišćenju prolaza za pješake (trotoara) u gradskom u centru Bosanske Krupe i Bosanske Otoke.

images 1

 

Prema informaciji RTVUSK  danas se održava sastanak premijera USK Huseina Rošića sa predstavnicima Civilne zaštite.Razmatra se trenutna situacija vezana za vremenske neprilike i angažovanje Oružanih snaga BiH u slučaju poplava a zbog visokih snježnih nanosa.                                                                 

 

RadioBK

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 553 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda