Cum sociis natoque penatibus

U Bosanskoj Krupi u organizaciji Udruženja „Reis Mehmed Džemaludin Čaušević“ održana je svečana akademija u povodu 148. rođendana uvaženog Reisa, koji je rođen u bosanskokrupskoj mjesnoj zajednici Arapuša 28.decembra 1870.godine.

Akademija1

Akademija2

Dječije obdanište i dom učenika Bosanska Krupa, kraj godine proslavilo je a jedini način na koji oni to znaju, pjesmom i plesom. U punoj Velikoj sali Doma kulture, Pačići, Leptirići, Pčelice i Lavovi, predstavili su se svojim koreografijama, dok su Bubamarice svoj nastup pripremili u svojoj sobi u vrtiću.

Kako je to sve izgledalo pogledajte u fotogaleriji.

 

Elma Velić

Na sportskoj manifestaciji “Izbor najboljeg nogometaša,nogometašice i ekipe 2018” koja je održana u Domu armije u Bihaću otočki plavo-bijeli su proglašeni za najbolju ekipu USK-a u kategoriji predpionira. Za najboljeg igrača USK-a u kategoriji predpionira proglašen je nogometaš NK”SLOGA”1922 Aris Ismailovski. Plaketu i medalju za perspektivnog pionira je dobio Dino Sumbuljević.Moramo još jednom istaći da je iza ovih mladih nogometaša višegodišnje nogometno iskustvo na raznim takmičenjima.Epitet jedne od najtalentovanijih generacija u dugogodišnjoj historiji NK“Sloga“1922 sa ovim proznanjem je još jednom potvrđeno.

RadioBK

Na Internacionalnom zimskom otvorenom plesu Zagreb 2018. koji je trajao dva dana, 15. i 16. decembra ove godine, Sportsko plesni klub „Hypnotic“učestvovao je sa svojim mladim plesačima i plesačicama. Na ovom međunarodnom natjecanju učestvovovali su plesači iz deset država,a u dva dana na pozornici se smijenilo oko 3.500 takmičara. International Dance Open je natjecanje u modernim plesovima za sve dobne skupine.  U tom ogromnom broju natjecatelja, rapoloženi mladi Krupljani i Krupljanke su se pokazali u četiri formacije sa koreografijama „Hypnotic“,“Magic kids“,“Fantasy“ i „Quin“.

Pokazali se i zasjali zlatnim sjajem.

HYPNOTIC 1

Osvojili su četiri zlatne medalje, što je ogroman uspjeh, kako za njih kao klub, tako i za općinu Bosanska Krupa. Osvajači medalja,sa trenerima i svojim roditeljima kao ogromnom podrškom, sretni i zadovoljni vratili su se u Bosansku Krupu,prepuni impresija sa samog takmičenja,ali i iz prekrasno uređenog grada Zagreba za predstojeće blagdane. Trener,trenerica,članovi i članice „Hypnotica“ su se posebno zahvalili roditeljima kao najvećoj podršci,bez kojih, uz sav trud plesača i onih kojhi ih pripremaju,ne bi bilo ni putovanja,ni takmičenja,a ni uspjeha koje inače redovno postižu.

Uspjeh u Zagrebu ipak nije sve.

„Hypnotic“ je sretan jer sve četiri koreografije su se kroz uspjeh na Internacionalnom zimskom otvorenom plesu Zagreb 2018. plasirale i na sljedeće Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Beču.I to ponovo sve četiri formacije i koreografije.

Ostaje još da lijepim,nadarenim plesačima i plesačicama i trenerima Sportsko-plesnog kluba „Hypnotic „čestitamo,poželimo mnogo novih uspjeha i naravno mnogo nastupa po cijelom svijetu,ali i u njihovom gradu-Bosanskoj Krupi.

Dževada Štancl

HYPNOTIC 2

HYPNOTIC 3

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 304 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda