Cum sociis natoque penatibus

U Banja Luci je ove nedjelje održan je međunarodni karate turnir na kojemu su učešće uzeli i sportisti našeg grada iz Karate kluba „Feniks“. Odličan niz pobjeda i zapaženih rezultata opet su pokazali Feniksovci koji su na ovom takmičenju osvojili jedanaest medalja, od čega pet zlatnih, jednu srebrenu i pet bronzanih.

2

KK Feniks1

3

KK Feniks2

4

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Velika Kladuša i Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša, u subotu, 24. novembra u Velikoj Kladuši je promovirana knjiga „Mehmed Džemaludin ef. Čaušević“ autora prof. dr. Fikreta Midžića. Upriličena je i izložba eksponata koju je priredilo Udruženje „Džemaludin Čaušević“ iz Bosanske Krupe. U prisustvu brojnih gostiju, o knjizi su govorili promotori Fikret Kovačević, Ismet Mustedanagić i Suad Mahmutović koji su je preporučili kao obavezno štivo generacijama koje dolaze. Hadži Mehmed Džemaludin Čaušević porijeklom iz Arapuše, pored Bosanske Krupe, istaknuti je bosanskohercegovački reis-ul-ulema, mislilac, vjerski prvak bosanskohercegovačkih muslimana u 20. stoljeću. Njegovo najznačajnije djelo, pored reforme arebice je, svakako prijevod Kur'ana zajedno sa Mehmedom Pandžom koji je objavljen 1937. godine. Pored promocije knjige, upriličena je i pokretna izložba koju je priredilo Udruženje „Džemaludin Čaušević“ iz Bosanske Krupe. Radi se o replici izložbe koja se nalazi u Spomen kući u Arapuši, mjestu rođenja Džemaludina Čauševića. Knjiga „Mehmed Džemaludin ef. Čaušević“ autora prof. dr. Fikreta Midžića, pored Velike Kladuše, predstavljena je i publici u Bosanskoj Krupi. U narednom periodu planirano je njeno predstavljanje u svim općinama USK -a, ali i van granica BiH.

 

Izvor : Radio Velika Kladuša

rvk-promocijaiizlozba2511-1-3

rvk-promocijaiizlozba2511-1-6

rvk-promocijaiizlozba2511-1-4

U petak, 23.novembra, u Bosanskoj Krupi potpisan je memorandum o saradnji Općine Bosanska Krupa i Fondacije Mozaik koji će doprinijeti nastavku razvoja programa „Omladinska banka“, a koja je svoju kvalitetu i korisnost dokazala proteklih šest godina. U sklopu ovog memoranduma daće se poseban akcent podršci mikrobiznisu mladih, razvoju društvenog poduzetništva, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju društvenih biznisa kroz Mozaik impakt inkubator u periodu januar 2019. - decembar 2022. godine.

6

Mozaik

U Bosanskoj Krupi u petak,23.novembra održana je javna tribina 'Životne priče bivših ovisnika’ u organizaciji S.R.E.D ‘’Horizont 2006’’ Bihać, na kojoj se tražila stolica više. Zbog velikog broja zainteresiranih građana, tribina se premjestila iz prostorija Teledoma u Malu salu Doma kulture.

5

Droga1

2

Droga2

3

4

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 451 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda