Cum sociis natoque penatibus

Povodom uznemirevanja građana Bosanske Krupe, naročito putem društvenih mreža, o namjerama i mogućnostima povećanja cijene vode, s ciljem stabilizacije stanja u JKP „10. juli“, Općinski odbor Naše Stranke u Bosanskoj Krupi saopštava da neće podržati bilo kakvo povećanje cijena komunalnih usluga u navedene svrhe jer smatraju „da je nedopustivo, neutemeljeno i krajnje nemoralno da građani općine Bosanska Krupa snose odgovornost i da se njima ispostavi faktura za pogrešnu poslovnu politiku koja se u JKP '10. juli' vodila u proteklom periodu a koja je ovo preduzeće pretvorila u utočište za nezbrinute rodbinsko-stranačke kadrove, ali i poslušnike u proteklim izbornim kampanjama, za šta su direktno odgovorne oligarhije koje su ovo preduzeće doživljavale kao svoj izborni plijen, što je ovih dana konačno došlo na naplatu“.

Ističemo da su iz bosanskokrupskog odbora Naše stranke već ranije, u svom saopštenju od 17. 3. 2017.,ukazivali na ovu problematiku i insistirali na njenom rješavanju.

Kao i ranije, O.O. „Naša Stranka“ Bosanska Krupa tražit će održavanje tematske sjednice Općinskog vijeća na kojoj će insistirati da se bez odlaganja poduzmu ozbiljne, stvarne i konkretne mjere: „Tu, prije svega, mislimo na nezavisnu, kvalitetnu i objektivnu analizu stanja u ovom preduzeću. Također, prioritet je i donošenje pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta prema stvarnim potrebama i standardima kako bi se obezbijedilo normalno funkcionisanje i poslovanje, na zdravim osnovama, ali i proširenje obima i kvaliteta usluga. Sve ovo treba provesti putem javne rasprave tako da bi i građanima općine Bosanska Krupa bila data cijelokupna situacija na uvid. Rasprava o ovom pitanju će jasno i nedvosmisleno pokazati kome je u interesu spašavanje ovog preduzeća ili pak zadržavaja postojećeg stanja i stečenih pozicija“, rekli su iz krupskog odbora Naše stranke.

 

Odnosi s javnošću Naše stranke

 

Dan uoči stupanja na snagu Zakona o akcizama gradjani su užurbani u nabavci goriva,plina ,ali i prehrane i higijene ne bi li bar na taj način dobili na vremenu i psihološki se pripremli za najavljena poskupljenja roba i usluga.

akcize1

akcize2

 

akcize3

akcize4

Danas je dvije godine kako je u Bosanskoj Krupi sa radom počelo udruženje oboljelih opd karcinoma „Mimoza“ i zasigurno se može reći da su te dvije godine bile obilježene nizom aktivnosti koje su ,nekada i jedine ,pomagale oboljelim od svih oblika ove teške bolesti.

mimoza1

mimoza2

mimoza3

mimoza4

 

 

 

- Policijska stanica  Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 00,50 sati Bos.Krupa ul.511 Slavene, SN-slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u željeznu ogradu.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.     

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  24   pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo  upućeno 3  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Prvomajska i Branilaca grada.Radovi na mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci električne energije.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim i klizavim   kolovozima uz prisustvo magle. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -2 C , vlažnost zraka 96% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 83 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 539 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda