Cum sociis natoque penatibus

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

19.01. u 16.35 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira u MZ Veliki Badić od strane 1 lica fizičkim napadom na 2 lice,

1 licu uručen prekršajni nalog.

19.01. u 18.30 sati desilo se krivično djelo u Ul.Proleterska, proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, lice lišeno slobode i zadržano, slijedi izvještaj Kantonalnom tužilaštvu USK.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.   

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  27,  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lica. Na porodilištu nije bilo prinova. 

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da nema planiranih radova i da  je danas redovno  snabdjevanje vodom, takođe obavještava se stanovništvo da odvoz smeća će se odvijati po planu.

 - Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuće, kvarove na mreži koje pruzrokuje ovo vrijeme tokom dana se urgentno otklanjaju.

Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije. 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje. 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne su prohodne, čiste se od  snijega koji je prestao da  pada (u nizinama visina snijega do 35cm), na visinama snježni nanosi od 50cm), saobraćaj na lokalnim i gradskim putevima na području općine je prohodan od snijega, vrše se proširenja kolovoznih traka i posipanje abrezivnim materijalom, stim da i dalje otežan zbog snijega i leda posebno za putnička vozila ,   saobraćaj na svim putnim pravacima odvija i dalje po snježnim  i klizavim  kolovozima na kojim se vrši čišćenje. Upozorenje na moguće lavine  snjijega i kamenja na kolovoz duž desne kolovozne trake (uz brinu)mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -3 C , vlažnost zraka 87 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 57 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 402 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda