Cum sociis natoque penatibus

Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona  poslalo je obavijest svim osnovnim i srednjim školama u Unsko-sanskom kantonu da je zimski raspust produžen za jednu sedmicu.

Zbog vremenskih nepogoda zimski odmor za učenike osnovnih i srednjih škola u Unsko-sanskom kantonu  prolongiran je do 30.1. 2017. godine, kada počinje drugo polugodište.

Nastava u drugom polugodištu trajat će do zakonskog ostvarenja planiranog fonda sati i fonda nastavnih dana.

Dzevada Štancl

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu nije bilo  krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira kao ni saobraćajnih nezgoda. 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.   

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  25,  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lica. Na porodilištu nije bilo prinova. 

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da je danas planiran prekid u isporuci vode u Bosanskoj Otoci u vremenskom periodu  od 08.00 do 10.00 sati  na liniji Manda – Unska zbog sanacije kvara. 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije. 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje. 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne su prohodne i čiste se od  snijega koji konstantno pada (u nizinama 10-15 cm, na visinama snježni nanosi od 50-70 cm), saobraćaj na lokalnim cestama na području općine je otežan ili onemogućen zbog snijega posebno za putnička vozila ,   saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po snježnim  i klizavim  kolovozima. Upozorenje na veći broj lavina snjijega i kamenja na kolovoz duž desne kolovozne trake (uz brinu)mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -2 C , vlažnost zraka 90,3 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 66 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 367 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juni 2012 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda