Cum sociis natoque penatibus

Odlična nova pjesma i spot Parnog Valjka. Za sve koji imaju strpljenja zagrebati ispod površine...

 

Potpisivanjem ugovora o uslovima , načinu i principima korištenja poslovnih prostorija KUD“Grmeč“ i formalno-pravno je dobilo na korištenje prostorije auto-moto društva , a rječ je o periodu na pet godina.

KUD

5

KUD 2

Ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, Tahir Nuhić 13. maja 2016. Godine, na poziv direktora Centra za međunarodnu saradnju i razvoj, Gašpar Ježa, boravio je u radnoj posjeti Republici Sloveniji.

Tahir Nuhić

U sklopu svojih redovnih aktivnosti Policijska stanica Bosanska Krupa je održala redovni mjesečni sastanak na kojem je analiziran rad naše PS u mjesecu aprilu.

policija

 

 Stotinudvadeset učenika iz svih osnovnih škola sa područja USK prošle sedmice bili su gosti OŠ“Otoka“ koja je bila domaćin kantonalnom takmičenju iz naučno-tehničkog stvaralaštva.

 OTOKA

OTOKA 2

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

13.05.u 12,00 sati Voloder narušavanje javnog reda i mira - prosijačenjem od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 16,25 sati Bos.Krupa na putu R-404 A, saobraćajna nesreća -sudar dva put.motorna vozila.2 lica zadobila lakše tjelesne povrede.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

14.05 u 03,00 sati Drenova glavica saobraćajna nesreća - slijetanje put.motornog vozila s kolovoza.Materijalna šteta. Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 21,35 sati Bos.Krupa ul.Sokak,saobraćajna nesreća - NN vozač NN vozilom udario u parkirano put.motorno vozilo i udaljio se sa lica mjesta.Uviđaj izvršen.Nakon pronalaska NN vozača biće preduzete zakonom predviđene mjere.

15.05. u 14,00 sati Pištaline saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu je imala tehničku intervenciju dana 15.05 u 15,25 sati na magistralnom putu M-14 ul.Bihaćka sapiranjem i čišćenejm uljne mrlje s kolovoza.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 1 5 7 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 9 lica . Na porodilištu nije bilo prinova..

 

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u Otoci ul.Otočkih heroja,Bužimski put i Ivanjski put.Radovi na vodovodnoj mreži.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 5 C , vlažnost zraka 78,6% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 209 cm (NV).

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 270 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda