Cum sociis natoque penatibus

Pripremljen tender za odabir izvođača radova na izgradnji vodovoda za naselja Gornji Petrovići, Polje, Podkrš i Zalin

 

Gornji Petrovići, Polje, Podkrš i Zalin su povratnička naselja u Bosanskoj Krupi koja nemaju pitku vodu. Koriste izvorsku, koje kada je najpotrebnija, ima u vrlo oskudnim količinama ili je pak nema nikako. Da stvar bude gora, riječ je o naseljima čiji se mještani bave uglavnom poljoprivredom i stočarstvom, uzgojem malina, kupina itd.

 

Zbog toga je općinska vlast odlučila da krene s realizacijom projekta izgradnje vodovoda za pomenuta naselja. Cijeli proces je već pokrenut. Tender za dabir izvođača radova na izgradnji primarnog vodovodnog sistema bit će objavljen 28. aprila, dok je otvaranje ponuda planirano za 26. maj. Ukoliko sve bude teklo predviđenom dinamikom, radovi na izgradnji počet će u drugoj polovini juna ove godine.

 

Općina Bosanska Krupa za prvu fazu projekta, izgradnju primarnog vodovodnog sistema, osigurala je 130 hiljada KM. Podršku je dobila i sa viših nivoa vlasti.

 

„Mi već neko vrijeme, oko dvije godine, čekamo da se ispune određeni uslovi pa da krenemo u realizaciju ovog projekta. Nije postojala potrebna projektna dokumentacija i to je bio ključni problem. Sada je druga priča, imamo završenu tehničku dokumentaciju, obezbjeđena sredstva i krećemo u proces. Svjesni smo koliko je voda značajna za ljude, pogotovo za poljoprivrednike i stočare koji žive od svog rada. Nadam se da će sve ići kontinuirano, bez nepredviđenih zastoja i da ćemo u najkraćem mogućem roku početi s priključenjem domaćinstava na vodovodnu mrežu“, ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

 

Podsjetimo, ranije je izvršeno prespajanje vodovodnih sistema naselja Ostružnica, Johovica i Mali Badić na centralni gradski vodovod čime su se stvorili preduslovi da se daljim proširenjem mreže izvrši vodosnabdijevanje naselja Gornji Petrovići, Polje, Podkrš i Zalin.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 682 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda