Cum sociis natoque penatibus

Otkazan postupak nabavke radova za izgradnju sportskog igrališta u Bosanskoj Krupi

 

Općina Bosanska Krupa je u februaru ove godine objavila tender za izbor izvođača radova na izgradnji višenamjenskog objekta za mali nogomet, košarku i ostale sportove. Posljednjeg dana za dostavu ponuda zainteresiranih firmi, općinska Komisija za javne nabavke je provela postupak otvaranja ponuda i konstatovala da je pravovremeno pristiglo njih pet od kojih je samo jedna prihvatljiva, odnosno samo jedna ispunjava sve kvalifikacione uslove ugovornog organa.

 

Naime, član 12. Zakona o javnim nabavkama BiH propisuje da se postupak dodjele ugovora mora otkazati ako je broj primljenih prihvatljivih ponuda manji od tri i ne osigurava stvarnu konkurenciju za konkretni ugovor. To je zapravo i razlog novonastale situacije koju je izražavajući nezadovoljstvo komentarisao i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

 

„Meni je zaista žao zbog ovoga jer je plan bio da se sportsko igralište završi do početka ovogodišnjeg turnira Ćojluk. U ovom trenutku ne možemo predvidjeti kolike su šanse za to, vjerovatno neće biti moguće, ali se nadam da će igralište biti spremno barem za finale turnira“, naglašava načelnik Halitović.

 

Po okončanju roka za prigovore i kompletnog postupka Općina Bosanska Krupa će ponovo provesti proceduru za izbor najpovoljnijeg ponuđača za predmetne radove.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

19. 3. 2014. god.

Sinoć je u Domu kulture održan drugi po redu plenum gradjana na kojem su  njegovi predstavnici  prisutnim gradjanima iznijeli novosti vezane za zahtjeve koji su desetog marta  predani načelniku općine Bosanska Krupa i Općinskom vijeću i čiji je rok za njihovo izjašnjavanje istekao u ponedjeljak 17 marta. Kako su sinoć rekli članovi plenuma tek juče je održan sastanak na kojem su pored predstavnika plenuma prisustvovali  i  načelnik općine Armin Halitović,predsjedavajući OV Husein Gerzić kao i članovi  statutarno-pravne komisije.Plenum je na sastanak došao očekujući  izjašnjenje o prihvatanju  svih ili dijela zahtijeva  koji su im dostavljeni i za koje plenumaši tvrde da su realni i provodivi ,a dobili su kako su rekli dva sata priče i ubijedjivanja kako je dio zahtjeva plenuma ugradjen u Prijedlog mjera štednje u općini Bos.Krupa za 2014 godinu iako konkretne zahtjeve ugradjene u prijedlog plenum nije vidio. Inače ovaj prijedlog biće pred općinskim vijećnicima ovog  petka  21 marta za kada je zakazana sjednica OV Bos.Krupa. Plenum je ogorčen i ljut prvo u startu odbijenim zahtjevom za održavanjem vanredne sjednice  OV Bos.Krupa,a kako su predstavnici vlasti pokazali volju za rješavanje zahtjeva plenuma ,ilustrovali su kroz  zahtjev  plenuma da se vijećnicima ukinu vijećnički paušali,a u prijedlogu načelnika  stoji smanjenje vijećničkih paušala od samo 10 %. Zaključak, a ujedno i poziv koji je upućen gradjanima općine Bos.Krupa je da će predstavnici plenuma prisustvovati sjednici OV Bos.Krupa zakazanoj za petak 21 mart,a  gradjanima su uputili poziv da 21 marta  u  11 h dodju pred malu salu Doma kulture pa „neka vijećnici objasne narodu zašto su u najvećoj mjeri  odbili zahtjeve gradjana općine Bosanska Krupa“-kažu gradjani .  

 

 

Renata Sedić 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 438 gostiju i jedan član

Kalendar

« Januar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda