Cum sociis natoque penatibus

Dana 03.08.2011. godine u 01.40 sati u PS se obratio 53-godišnjak iz Bos. Otoke i u svojstvu lovočuvara Udruženja lovaca GRMEČ iz Bosasnke Krupe prijavi da je primjetio tri lica koja su u krivolovu na brdu Perna te da su se sa ulovljenom divljači uputili prema naselju Pištaline. Patrola policije je zajedno sa lovočuvarom u naselju Pištaline došla pred kuću jednog od lovokradica, a nakon što su primjećeni tri nepoznata lica su se dala u bjekstvo. Na licu mjesta, u dvorištu kuće pronađena je pvc vreća sa mesom za koje se sumnja da potječe od divljeg vepra. U 05,00 sati ispred porodične kuće patroli policije su se obratili 38-godišnjak iz mjesta Pištaline, 34-godišnjak iz naselja Jezerski i 36-godišnjak iz naselja Pištaline, gdje su lišeni slobode i privedeni u Policijsku stanicu radi kriminalitičke obrade. Nakon izvršenog uviđaja utvrđeno da se pred kućom nalaze tri pvc vreće sa sadržajem mesa - dijelovima životinje koje asocira na meso divljeg vepra, u prodičnoj kući u zamrzivaču su također pronađene tri pvc vreće sa sadržajem mesa - dijelovima životinje koje asocira na meso divljeg vepra. Daljim pregledom lica mjesta iza kokošinjca u pravcu kuda su u toku noći pobjegla pomenuta lica pronađena je jedna pvc vreća sa mesom koje asocira na meso divljeg vepra. U gepeku putničkog automobila marke 'BMW“, registarskih oznaka K13-M-820 pronađene su dvije pvc vrećice, gdje se u jednoj nalazilo meso - dijelovi životinje koje asocira na meso divljeg vepra, a u drugoj glava od divljeg vepra, dok je na zadnjem sjedištu pronađena lovačka puška marke ''TOZ, 34 P'', kalibra 12 x 12 mm i tri patrona za pomenutu pušku, kalibra 12 mm. Ispred porodične kuće izvršen je pregled i neregistrovanog putničkog vozila opel corsa, crvene boje, u kojem je pronađena jedna mesarska satara na kojoj su bili uočljivi tragovi crvene boje, koji asociraju na tragove krvi. Pregledom lica mjesta iza pomoćnog objekta - sušane pronađena je lovačka puška ''USSR'', kalibra 16 x 16 mm i pvc vreća sa 75 komada vojne municije kalibra 7,9 mm. Na licu mjesta na ulazu u porodičnu kuću pronađeni su lovački trofeji i to 19 rogova od srndaća - jelena i 24 kljove - zuba od divljeg vepra, kao i jedna preparirana glava od srndaća - jelena. Nakon upoznavanja sa događajem dežurna Kantonalna tužiteljica konstatirala je da se u ovom događaju stiču obilježja KD „Protuzakonit lov“, KD „Pomaganje“ u protuzakonitom lovu i KD „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“. Krim. obrada je u toku.

 

MUP USK

 

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na magistralnom putu M-14 u naselju Ljusina kod Bosanske Krupe .Zbog dosada nerazjašnjenih okolnosti u četvrtak 4.avgusta oko 22 sata i 35 minuta došlo je do slijetanja putničkog motornog vozila marke Peugeot 307 francuskih registarskih oznaka u kojem su prema riječima potparola MUP-a USK Ale Šiljdedića smrtno stradali dvadesetčetverogodišnjak sa inicijalima H.A. iz Jezerskog,šezdesetsedmogodišnjak stalno nastanjen u Pazadžiku u Bosanskoj Krupi sa inicijalima R.M. a lakše je u ovoj nesreći povrijedjena majka stradalog H.A. ,četrdesetšestogodišnja H.E iz Jezerskog.Uvidjaj na licu mjsta izvršili su pripadnici Kriminalističke policije MUP-a USK a istina oko utvrdjivanja okolnosti vezanih za ovu saobraćanu nesreću još uvijek je u toku.

Kako se nezvanično saznaje smrtno su stradali Harčević Ahmet iz Jezerskog i Ramić Muharem iz Pazadžika u Bosanskoj Krupi a lakše tjelesne povrede zadobila je majka Harčević Ahmeta,harčević Enisa koja je stalno nastanjena u Jezerskom.

 

Ademir Mesić

 

Bosanska Krupa, 4. augusta (FENA) - U operativnoj akciji na području općine Bosanka Krupa pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine danas su u 06.30 sati spriječili krijumčarenje 6,40 kilograma marihuane.

Droga je otkrivena u putničkom vozilu "škoda", nacionalnih oznaka BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

U trenutku kontrole u vozilu su bila dva državljana BiH.

O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH, te su po njihovim naredbama pretreseni vozilo i osobe.

Prilikom pretresa u vozilu je nađeno deset pakovanja oblijepljenih selotejp trakom, a preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o marihuani.

Pomenute osobe će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "neovlaštenog prometa opojnim drogama" i "organizirani kriminal", te drugim dokaznim materijalima, biti predate Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

(Fena) mb

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 590 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda