Cum sociis natoque penatibus

Drugog dana ramazanskog bajrama u bosanskokrupskoj općini otvorena je dionica puta dugog oko dva kilometra.Put je radjen u fazama a finansiran je iz više izvora.

 

Bajramski praznici u Mjesnoj zajednici Ljusina u Općini Bosanska Krupa iskorišteni su da se organizuje skromna svečanost otvaranja dionice puta izmedju naselja Pecka i Kubeti.U ovu dionicu puta tokom posljednje dvije godine investirano je oko 150 000 konvertibilnih maraka od čega su mještani obezbjedili 50 hiljada ,općina Bosanska Krupa 67 hiljada a svojim lobiranjem kod federalne vlade nešto više od 30 hiljada obezbjedio je pomoćnik ministra za cicilne poslove Senad Šepić.

U ime općine Bosanska krupa prisutne je pozdravio općinski načelnik Armin Halitović koji je rekao da je upravo pu za Kubete recept kako se zajedničkim djelovanjem i nastupima na višim nivoima vlasti mogu učiniti značajne stvari .Mještanima je zahvalio na njihovoj inicijativi za asfaltiranje ovog puta te naglasio da je ostalo još mnogo neuradjenih saobraćajnica ,što će biti jedan od prioriteta u budućem radu.Senad Šepić je sa odobravanjem pozdravio riječi općinskog načelnika i i dalje se stavio na raspolaganje ,kako je rekao“ narodu Krajine“ koji je omogućio da on još četiri godine bude u državnom parlamantu.

Načelnik Halitović i zamjenik ministra Šepić potom su svečanim presjecanjem vrpce otvorili ovaj put a potom je za goste i mještane kubeta organizovan svečani ručak i narodno veselje.

 

 

Ademir Mesić

Veliki broj članova porodica,rodbine i ostalih gradjana stanovnika općine Bosanska Krupa već tradicionalno na drugi dan ramazanskog Bajrama,koji se obilježava kao Dan šehida ,obilaze šehitluke u Pištalinama i Jezerskom te turbe rahmetli komandanta i heroja oslobodilačkog rata pukovnika Mirsada Crnkića. Delegacija općine predvodjena načelikom Arminom Halitovićem i podpredsjednicom općinske organizacije porodica šehida i poginulih boraca Enisa Sivić položila je cvijeće i proučila fatihu na svim ovim mjestima a potom su imami Medžlisa IZ Bosanska Krupa prvo na šehitlucima u Jezerskom a potom i na šehitlucima u Pištalinama proučili Jasin i Šerif pred duše svih bosanskih šehida.Po prvi put obilazak šehitluka organizovan je tako da se u različito vrijeme organizovano posjećuju šehitluci u Pištalinama i Jezerskom kako bi svi koji žele mogli prisustvovati odavanju počasti šehidima na oba mjesta.Po završetku obilaska šehitluka cvijeće je položeno i na centralno šehidsko spomen obilježje u Bosanskoj Krupi .

Ademir Mesić

U prostorijama Nogometnog saveza Unsko-sanskog kantona  je dogovoreno kako će izgledati Druga nogometna liga FBiH zapad, tako će ligu činiti 12 klubova.Pored već odredjenih klubova iz Unsko sanskog kantzona : NK Bratstvo Bosanska Krupa, NK Sloga Bosanska Otoka, NK Ključ, NK Podgermeč Sanski Most, NK Mladost Polje-Cazin, NK Mladost Vrnograč, NK UNA Kulen Vakuf, NK Vitez Bužim učestvovat će i klubovi iz srednjebosanskog kantona i to FK Vitez Vitez, NK Maestral Jajce, NK Vlašić Turbe, NK Jajce.


Prvo kolo će se odigrati trećeg septembra, Bratsvo će biti domaćin ekipi Vlašića a Sloga će ugostiti ekipu Ključa. Ostali parovi su: FK Vitez- Mladost Vrnograč, , Jajce-Podgrmeč, Mladost Polje- Una Kulen Vakuf, Vitez Bužim- Maestral.

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 585 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda