Cum sociis natoque penatibus

 

Četrdeset i šesta sjednica Općinskog vijeća održana je u Bosanskoj Krupi.Ono što ju je karakterisalo je da su svetačke usvojene jednoglasno a medju njima je bio i Budžet općine Bosanska Krupa za 2012. godinu.

 

Budžet općine Bosanska Krupa za 2012.godinu usvojen je u visini od 7.148.130 konvertibilnih maraka i veći je za 91.000 KMu odnosu na nacrt usvojen na prošloj sjednici. Povećanje prijedloga u odnosu na nacrt je rezultat prihvatanja nekih od amandmana od strane općinskog načelnikakoje su na Budžet uputili gradjani, institucije i udruženja. Sama rasprava o prijedlogu Budžeta svela se na obrazlaganje Budžeta od strane načelnika i pohvale od strane predsjednika klubova vijećnika većine stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću. Budžet je ocjenjen kao realan a povećanje u odnosu na predhodni iz 2011 ocjenjeno kao dobro planirano u odnosu na kretanja u Budžetu u predhodnoj godini. Ni jedan vijećnik nije imao primjedbu na njegovu visinu i način raspodjele unutar Budžeta.Ovo je prvi put poslije 1996.godine da se Budžet u Bosanskoj Krupi usvaja u zakonski predvidjenom roku prije početka slijedeće kalendarske godine tako da će , kako je kazano,pravi rad u Općinskom organu uprave moći početi odmah od4.januara i tako se stvoriti mogućnost za bržu realizaciju programskih ciljeva Općine Bosanska Krupa. Jednoglasno je usvojenaiOdluka o izvršenju Budžeta za 2012.godinu a potom se odlućivalo o Prijedlogu Izmjena i dopuna Regulacionog plana Luke i Regulacionog plana Pilana.Oba ova dokumentausvojena su bez glasova protiv a posebno značajnim se ističe usvajanje Regulacionog plana Poslovna zona Pilana s čijim usvajanjem su se stekli svi uvjeti da se u ovoj poslovnoj zoni započene sa izgradnjom prvo infrastrukturnih objekata a potom i proizvodnih pogona.Na ovopj sjedniciodlučeno je da će radnici Jedinstvenog općinskog organa uprave i u slijedećih šest mjeseci zadržati postojeće koeficijente za isplate ličnih dohodaka a tokom ove tačke posebno je istaknut dobar rad Općinskog organa uprave koji je rezultirao izvrsnim punjenjem Budžeta općine u 2011.godini poosnovu neporeznih prihoda. Načelniku općine Bosanska Krupa data je saglasnost dazakljuuči Ugovor o zakupu poslovnog prostora sa ŠPD“Unsko sanske šume „ Bosanska Krupa.Ovom preduzeću data je poslovna zgrada u zakup po cjeni od 2000 KM mjesečno a zakup će se platiti retroaktivno tek u slučaju ako sjedište Unsko sanskih šuma kojim slučajem bude preseljeno u neki drugi grad.Na kraju ove vrlo ekspeditivne sjednice općinskog vijeća jednoglasno je usvojen i Plan rada Općinskog vijeća za 2012.godinu.Tokom ove tačke iskazana je nada da će Općinsko vijeće u 2012.godini i pored činjenice da je ona izborna nastaviti da radi na način kako je radilo u posljednje dvije godine uz dobro pripremljene materijale,unaprijed usaglašene stavove i efikasan rad na samim sjednicama Općinskog vijeća na kojima je više od 90% odluka donešeno jednoglasno.

Ademir Mesić

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 431 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda