Cum sociis natoque penatibus

IFC, članica grupacije Svjetske banke, potpisala je Sporazum o saradnji sa Općinom Bosanska Krupa, kao znak zajedničke predanosti unaprijeđenju poslovnog okruženja i privlačenju investicija. Pojednostavljivanje administrativnih postupaka koje provodi Općina i unaprijeđenje usluga pomoći će da se smanje troškovi i rizici poslovanja.

IFC provodi novi Projekat poboljšanja poslovnog okruženja (ISCRA) u Bosanskoj Krupi i nekoliko drugih lokacija u zemlji, uključujući Unsko-Sanski kanton, te općine Tuzla i Srebrenik. Projekat u Bosanskoj Krupi finansiraju Švedska međunarodna razvojna agencija (SIDA), IFC i Općina Bosanska Krupa.

“Pružanjem javnih usluga općine predstavljaju nivo vlasti najbliži građanima. Da bi uspješno realizirala ovu obavezu Općina je provela i provodi niz reformi s ciljem uspostave djelotvorne i transparentne općinske uprave sa stručnim osobljem motiviranim za ispunjenje potreba i zahtjeva građana. Tako i ove godine Općina Bosanska Krupa u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom - Grupacija Svjetske banke, počinje sa realizacijom još jednog projekta, a s ciljem podizanja konkurentnosti, te efikasnije i pojednostavljene administracije.Mislim da je ovaj projekat "tačka na i" izjavio je gospodin Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa. Unaprijeđenje konkurentnosti općina je od posebne važnosti u vrijeme povećanih napora Bosne i Hercegovine da ubrza svoj proces pridruživanja Evropskoj uniji (EU).

“IFC-ov Projekat poboljšanja poslovnog okruženja obuhvata smanjenje administrativnih barijera u cilju unapređenja poslovnog ambijenta i smanjenja troškova za građane i poslovne subjekte.

Općina Bosanska Krupa se obavezala provesti reformu svih administrativnih postupaka koje u svom radu primjenjuje čime je potvrdila spremnost da eliminiše, pojednostavi i unaprijedi sve elemente administrativnih postupaka koji su nepotrebni i nepovoljni za poslovanje. Jedan od najvažnijih rezultata regulatorne reforme jesu uštede u novcu i danima za poslovni sektor i građane kao posljedica pojednostavljenih postupaka” rekao je menadžer projekta IFC-a, gospodin Tarik Šahović.

Nedavno pokrenuti ISCRA projekat ima za cilj povećanje konkurentnosti BiH kroz regulatornu reformu, privlačenje investicija i pružanje podrške sektoru poljoprivrede vladama na svim nivoima u zemlji. Projekat će pomoći vlastima u BiH da smanje administrativno opterećenje na poslovne subjekte; povećaju izvoz u ključnim izvoznim sektorima u BiH; privuku više direktnih stranih investicija i poboljšaju sveukupnu konkurentnost jednog ili dva vrijednosna lanca u poljoprivredi.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 288 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda