Printaj ovu stranu

Potvrdjuju li se strahovi ljekara - epidemija koronavirusa izazvala drugu vrstu epidemije?!

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Potvrdjuju li se strahovi ljekara - epidemija koronavirusa izazvala drugu vrstu epidemije?!

Plaćamo li sada danak zanemarivanja drugih zdravstvenih problema u vrijeme pojave korone i njenog uspona pitanje je na koje su pojedini liječnici upozoravali još 2020 godine.

Da su upozorenja bila opravdana argument bi smo mogli pronaći i u izraženoj potražnji krvne plazme i drastičnom povećanju darivanja krvi ove godine. Naime prema riječima Hase Čauševića, sekretara OO Crveni križ Bosanska Krupa od početka godine organizovano je pet akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a upravo je u toku priprema za šestu. Uzmemo li u obzir činjenicu da Crveni križ na godišnjem nivou organizuje četiri akcije, a da se u ovom mjesecu priprema šesta, daleko od istine nismo. U ovu statistiku ne računamo hitne intervencije kojih prema riječima Čauševića ima gotovo svaki dan.

Podsjetimo,prošle godine,u vrijeme pojave korona virusa i njegovog ubrzanog širenja, ukoliko se nije radilo o hitnom slučaju, sve operacije i zahvati su bili stavljeni na čekanje, o preventivnim i kontrolnim pregledima da i ne govorimo. Odgađanje prijema pacijenata imalo je veliki danak, izjavio je tada za RSE direktor Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ Ismet Gavrankapetanović.

OO Crveni križ Bosanska Krupa je tako za 18.septembar najavila, ove godine, šestu po redu, a ukupno 92 akciju darivanja krvi koja će se održati u prostorijama JU“Druga osnovna škola“. Ova organizacija je pozvala sve darivaoce krvi koji se mogu odazvati da dodju, akcija starta od 8 sati.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 182 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости