Goran Čerkez: Mjere u FBiH ostaju iste i za Novu godinu, hoteli mogu raditi do 23 sata

Na press konferenciji Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva potvrđeno je kako dosadašnje epidemiološke mjere ostaju na snazi i tokom novogodišnjih praznika.

Pomoćnik ministra zdravstva Goran Čerkez potvrdio je da je na današnjoj sjednici Kriznog štaba raspravljano o mjerama za vrijeme novogodišnjih praznika te naglasio kako će one ostati iste.

"Mjere koje sada postoje trebaju i ostati za vrijeme novogodišnjih praznika. Jedan ili dva dana veselja mogli bi upropastiti cijeli januar. Mislim da to niko sebi ne bi dozvolio. Nas očekuju dva zimska mjeseca gdje još uvijek možemo očekivati tešku situaciju", rekao je Čerkez.

Osvrnuo se i na rad ugostiteljskih objekata i hotela za vrijeme Nove godine.

"U preporuci koja je data hotelijerima jasno je naznačeno da vrijede sva pravila kao i za kafiće. Hoteli mogu raditi za goste, ali do 23 sata. Prema tome, do 23 sata rade ugostiteljski objekti i za goste hotela. Važno je reći da nema organizovane proslave Nove godine. To je nešto što bi bilo u suprotnosti s mjerama", istakao je Čerkez.

Naglasio je kako su preporučili građanima da Novu godinu slave u krugu porodice.

"Pozvali smo da se Nova godina slavi porodično, to je preporuka, a ne naredba. Mnoge evropske zemlje su davale limite, mi nismo to radili, već smo pozvali građane da novogodišnje praznike provedu u krugu porodica", naglasio je Čerkez.

Pomoćnik ministra zdravstva govorio je i o novim preporukama za ski-centre, koje će biti na snazi od nedjelje.

 

"Također, naše preporuke će važiti i za skijaške centre. U nedjelju stupaju i preporuke koje se tiču skijaških centara zajedno s onim vezanim za novogodišnje praznike. Očekujemo i veću podršku MUP-a tokom novogodišnjih praznika te smo dobili i obavijest od Ministarstva unutrašnjih poslova da će biti pojačan nadzor tokom novogodišnjih praznika", zaključio je Čerkez.

 

KLIX

Zadnji put promjenjen četvrtak, 17 Decembar 2020 15:53
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 213 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1558 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.