Rješenje o samoizolaciji se mora poštovati do nove naredbe koja se očekuje danas!

četvrtak, 21 Maj 2020 09:56

S ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa jučer je održana 9. hitna vanredna elektronska sjednica Federalnog štaba civilne zaštite na kojoj su stavljene van snage dosadašnje naredbe kojima je bilo regulirano stavljanje pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana za sve osobe koja ulaze u BiH na jednom od graničnih prelaza na području FBiH.

Federalni sanitarni inspektor,do ukidanja ovih mjera, bio je obavezan da svim osobama koje ulaze u BiH izrekne rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana.

S obzirom na stavljanje van snage ove mjere postavlja se pitanje kako postupiti sa slučajevima u kojima je već izrečena mjera samoizalacije, kao što je i na području općine Bosanska Krupa, gdje su u samoizolaciji 242 osobe. Prema informacijama koje smo dobili od Federalne uprave Civilne zaštite svi oni sugradjani koji imaju rješenje o samizolaciji dužni su ga poštovati dok se ne donesu nove upute što bi se trebalo desiti danas u popodnevnim satima kada zasjeda Krizni štab.

Što se tiče naše općine i dalje su aktivna dva slučaja infekcije koronavirusom, jedna osoba je preminula dok su četiri osobe izliječene.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 64 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 656 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.