Nakon 14 dana karantena u Cazinu, 65 retestiranih osoba u kućnoj samoizolaciji

četvrtak, 23 April 2020 12:41
FOTO:FENA FOTO:FENA

Državljani Bosne i Hercegovine koji su se vratili iz inostranstva i već 14 dana proveli u kantonalnom karantenu u Cazinu, danas su pušteni u kućnu samoizolaciju. Za svih 65 građana, retestiranjem je potvrđeno da su negativni na koronavirus.

- Zbog specifičnosti karantenskog smještaja, svi naši građani su testirani na COVID-19 odmah prilikom dolaska. Svih 65 osoba koje su prve smještene u prinudni izolacijski prostor u Cazinu su retestirane, te je potvrđeno da su negativni. S obzirom da su time ispunjeni svi uslovi, naši građani odlaze u četrnaestodnevnu obaveznu kućnu samoizolaciju, koju ćemo naravno strogo kontrolirati - kazala je ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

Jutros je saopćeno da su tri osobe nedavno smještene u cazinski karanten, pozitivne na koronavirus i one su odmah izolirane u Lječilištu Gata kod Bihaća.

- To je izolatorij za asimptomatske slučajeve i ljude s blažim simptomima bolesti, a prilagodili smo ga s ciljem rasterećenja izolatorija Odjela za infektivne bolesti u Kantonalnoj bolnici. Sve tri osobe su već smještene u ovu zdravstvenu ustanovu i pod stalnim su nadzorom medicinskog osoblja - dodala je Ćemalović.

U prinudnim izolacijskim prostorima u Cazinu boravi još oko 60 bh. državljana, koji su se u proteklih desetak dana vratili iz inostranstva.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 452 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1652 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.