Potvrđeno da su jedna osoba iz Cazina i jedna iz Bihaća pozitivne na koronavirus

FOTO:FENA FOTO:FENA

Epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona (USK) Zarina Mulabdić potvrdila je da su još dvije osobe s područja tog kantona pozitivne na koronavirus. Radi se o jednoj osobi iz Cazina hospitaliziranoj u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić", te osobi iz Bihaća koja je u kućnoj samoizolaciji.

- Jučer smo poslali devet uzoraka u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i jutros su nam potvrđena dva pozitivna testa. Riječ je o osobi iz Cazina smještenoj u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti s težom kliničkom slikom, te osobi iz Bihaća koja je u kućnoj samoizolaciji sa srednje teškim simptomima - kazala je doktorica Mulabdić.

Istakla je i kako je danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu poslano još pet uzoraka građana Unsko-sanskog kantona, za koje postoji određena sumnja da su pozitivni na koronavirus.

Na području tog kantona do sada je evidentirano ukupno 10 pozitivnih slučaja na koronavirus. Trenutno je osam oboljelih pacijenata, uz dva smrtna slučaja povezana s bolešću COVID-19.

FENA

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1654 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.