Dekan

Dekan

E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Povodom održavanja općih izbora, u nedjelju, 2. oktobra na teritoriji Bosne i Hercegovine jutros u sedam sati na snagu je stupila zabrana objavljivanja rezultata istraživanja javnog mijenja u vezi sa glasanjem i izborima i mjera zabrane važi do zatvaranja biračkih mjesta.


Ove odredbe precizirane su Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i za prekršioce su predviđene sankcije.

"U periodu od 48 sati prije otvaranja biračkih mjesta pa do zatvaranja biračkih mjesta zabranjeno je objavljivati rezultate istraživanja javnog mijenja u vezi s glasanjem i izborima", propisano je članom 16.10 Izbornog zakona BiH koji se odnosi na poglavlje Mediji u izbornoj kampanji, a što je definirano i Pravilnikom o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od raspisivanja izbora do dana održavanja izbora.

Izborna šutnja u subotu od sedam ujutru
 
Dan kasnije, u subotu od sedam sati počinje izborna šutnja i traje do nedjelje do 19 sati, odnosno do zatvaranja biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini.

Centralna izborna komisija BiH upozorava da je u tom periodu političkim subjektima zabranjeno učestvovanje u javnim političkim aktivnostima, a zabranjeno je i medijsko izvještavanje o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju.

"U toku 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji Bosne i Hercegovine neće biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju", jasno je propisano odredbama člana 16.11 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Zabranjena je i svaka aktivnost kojom se ometa ili opstruira izborni proces.
 
bhrt

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i kiša.

Žuti meteoalarm upaljen je za regije Sarajevo, Livno i Foča, a upozorenje glasi:

"Očekuju se udari vjetra između 40 i 50 km/h.

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar."

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Drvar 11, Sokolac 12, Banja Luka, Ivan-sedlo, Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 13, Gradačac, Prijedor, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 14, Bihać 15, Livno 16, Bugojno i Grude 17, Mostar i Trebinje 19, Neum 22 stepena.

Bioprognoza: Opšta slika će većim dijelom dana biti ljepša u centralnim i istočnim dijelovima zemlje, dok bi u Hercegovini i na zapadu, povremeno izraženija nestabilnost mogla remetiti ugođaj i usloviti manje poteškoće hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem, s obzirom na to da će preovladavati strujanje toplijeg zraka. Također nije preporučljivo izlagati se jačim fizičkim aktivnostima.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera, a u Hercegovini i na planinama na momente i pojačan. Najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen.

Subota: Jutro pretežno oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Poslije podne, lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 19, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni.

Nedjelja: Sunčano uz postupno naoblečenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima, mogući su lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni.

Ponedjeljak: Umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

SERVISNE INFORMACIJE za dan 30.09.2022.

petak, 30 Septembar 2022 08:31

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježeno slijedeće:

Dana, 29.09. u 11.05 sati, desilo se narušavanje javnog reda i mira Bosanska Krupa u Ul. Generala Mirsada Sedića, od strane 1 lica prema drugom licu, uručen prekršajni nalog 1 licu.

Dana, 29.09. u 14.30 sati, desilo se krivično djelo Bosanska Krupa u Ul.1 BKB, nasilje u porodici od strane 1 lica, lice lišeno slobode, izvršena krim obrada, slijedi izvještaj Kantonalnom tužilaštvu.

Dana, 29.09. u 17.35 sati, došlo je do narušavanja javnog reda i mira Bosanska Krupa TC ¨Bingo¨ od strane 1 lica vikom i drskim ponašanjem, istom uručen prekršajni nalog.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala dojava o požaru i intervencija.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 31 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je upućeno 5 lica.

 

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća.

Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

 

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas planski prekid u isporuci električne energije i to:

-od 09.00-16.00 sati Bosanska Krupa Ul. Generala Mirsada Sedića (željeznička stanica), radovni na NN mreži (nisko naponska mreža).

 

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po pretežno vlažnim ili mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 16°C , vlažnost zraka 95 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 53 cm, u Bosanskoj Otoci 102 cm (NV).

Stranica 1 od 1744

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2009 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.