Članak je filtriran: Maj 2020

Od ponedjeljka, prvog juna na području Unsko-sanskog kantona počeće s radom vrtići, potvrdila nam je Alma Mesić,direktorica JU „Dječje obdanište i dom učenika“ Bosanska Krupa Alma Mesić.

 

- Na osnovu naredbe koju je Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona uputilo svi ustanovama predškolskog obrazovanja od prije nekoliko dana ,uspješno smo pripremili se za dolazak djece u njihove četri vrtićke grupe,mislimo na sve ono što je propisano kao posebna mjera za što bezbjedniji boravak djece u njihovoj drugoj kući.Mnogo od tih mjera smo i ranije primjenjivali u svom radu,tako da ćemo većinu samo pojačati,a sve ono što smo dobili u Smjernicama smo uradili.Veoma teško i stresno je bilo saznanje da u jednoj grupi može da boravi samo 11 –oro djerce,jer to znači da u svakoj grupi moramo izabrati polovinu djece.Kako kazati da jedna djeca mogu,a ne druga.Imali smo i propisane kriterije,tako da su preporuke da se odaberu djeca čija oba roditelja rade,zatim su dolazila djeca samohranih roditelja.Teško je bilo i roditelju dati da potpiše posebnu izjavu kojom svojoj djeci dopušta boravak u našoj ustanovi.Ali i to je propis,to je podijeljena odgovornost u ovoj situaciji kada od corona virusa samo znamo da je trenutno kod nas smanjen broj oboljelih i ništa više,odnosno da s mislima o coroni moramo još dugoživjeti.Ja se stvarno mogu zahvaliti roditeljima,pa i našim odgojiteljicama, koje su takođe doprinjele da se sami roditelji dogovore u trenutcima kad je bilo više potreba.Sve je spremno i nestrpljivi smo.Čekamo ponedjeljak i vidjećemo,možda sve ovo bude kratko,možda se sva djeca ubrzo vrate svom životu i učenju u vrtiću.Djeca će dolaziti na tri ulaza,roditelji neće ulaziti u naše prostorije,djeca neće nositi maske,ali odgojiteljicama je to propisano.Sve smo spremili,spremne su kuharice,spremne naše higijeničarke koje će biti i s rukacicama i maskama.Imamo dovoljno sveka od propisanog materijala i zahvaljujemo se općinskom načelniku i kriznom štabu,te Komunalnom poduzeću za sve ono što su nam pomogli u tome.Takođe svima,djeci i odgojiteljicama će se svako jutro mjeriti temperatura,a uskoro očekujemo i posebne toplomjere.Ono što će biti posebno drago djeci jeste preporuka da što više vremena provode na otvorenom,što oni jako vole.Znači učićemo najviše u našoj okolini u okviru Dječjeg vrtića.Smjernice su došle za sve uposlenike,djecu i roditelje.“-kazala je direktorica Mesić.

Istakla je da i u ovo doba nisu zaboravili na liste čekanja koje stoje godinama kada je u pitanju upis djece u Vrtić u Bosanskoj Krupi..Zato im je teže još pao odabir djece koja mogu biti u Vrtiću od prvog juna ove godine,odnosno u vrijeme pandemije.To je 44 četvero djece,polovina od svih onih koji su upisani u vrtić.Još dvadestpetoro djece čeka na taj upis,na listi čekanja.Njihova želja u Dječjem vrtiću u Bosanskoj Krupi je da svim roditeljima udovolje i zato već godinama traže od osnivača dozvolu za rad još jedne vrtićke grupe.Do sada nisu naišli na razumijevanje,ali kako kažu,neće stati i uporno će ,zajedno s roditeljima,sugrađanima i lokalnom upravom, tražiti da se tom zahtjevu udovolji.

Direktorica Mesić nam je kazala i da će Dječji vrtić i dom učenika raditi tokom cijelog ljeta,kao i to da je cijena vrtića,uprkos troškovima koje su imali u toku pripreme za rad,ostati ista-125 konvertibilnih maraka.

 

Dževada Štancl

U organizaciji Udruženja logoraša općine Bosanska Krupa u nedjelju je obilježen Međunarodni dan bijelih traka.Poštujući trenutna ograničenja prouzročena pandemijom ,članovi ovog Udruženja i građani općine Bosanska Krupa su u više grupa obišli uži dio grada u širem području Trga Alije Izetbegovića,noseći na svojim nadlakticama bijele trake u spomen ovoga dana i tragedije Prijedorčana.

U razgovoru s predsjednikom Udruženja Emirom Bešićem smo saznali da su ove godine odlučili ,njegujući kulturu sjećanja,na ovaj način obilježiti ovaj dan.Prošle godine,kako je rekao bili smo u Prijedoru gdje smo vežući bijele trake na ruže za 102 djece svjedočili krajnjoj nekorektnosti i žalosnoj nepristojnosti sadašnjih građana Prijedora kojima su samo dolijevali sol na boli koje nose porodice ubijenih u Prijedoru.Naglasio je da će svake godine nastaviti sa sjećanjem na ovaj dan,kao i da će zajedno sa roditeljima prijedorske ubijene djece biti u svim aktivnostima koje će probuditi svijest i odgovornost prijedorskih vlasti da na jednoj,od sedam ponuđenih lokacija,dopuste gradnju spomenika za ubijene 102 djece.To je i uvjet da bi se u ovom gradu napokon počelo istinitije i odgovornije gledati u događanja iz prošlosti,kako naredne bi generacije u ovom gradu mogle živjeti bez aveti prošlosti,a cjelokupno stanovništvo bez kolektivne krivnje pokazati da ne želi da se ikom drugom dogodi ono što se uradilo njihovim sugrađanima.

Dan bijelih traka, 31. maj, simboličan datum proglašen u znak sjećanja na 3.176 ubijenih stanovnika prijedorskog kraja, obilježava se u Bosni i Hercegovini i brojnim evropskim gradovima.

Na današnji dan, vlasti bosanskih Srba su prije 28 godina naredile stanovništvu koje nije srpske nacionalnosti da nose bijele trake oko ruku, a na kuće i stanove da okače bijele čaršafe. Ovako je glasio poziv upućen preko Radija Prijedor 31. maja 1992. godine: "Građani srpske nacionalnosti, pridružite se svojoj vojsci i policiji u potjeri za ekstremistima. Ostali građani, muslimanske i hrvatske nacionalnosti, moraju na svoje kuće i stanove izvjesiti bijele zastave i na ruke staviti bijele trake. U protivnom, snosit će teške posljedice."

„Jer Dan bijelih traka je nadrastao Prijedor, nadrastao je i BiH, to je obilježavanje zločina nad svim nevinim ljudima, djecom svih nacija. Dan bijelih traka je pobjeda ljudskosti nad nacionalizmom. Dan bijelih traka je dan pobjede empatije nad negiranjem zločina. Neophodno se sjetiti svih žrtava. Jer žrtva nema naciju, a mi svi nismo zločinci. I svaku žrtvu je potrebno prepoznati. Danas u Prijedoru, sutra u svim gradovima“-rečeno je danas u Prijedoru,Sarajevu,Zagrebu i mnogim drugim gradovima,ne samo u BiH.

Dževada Štancl

Općinsko vijeće Bosanska Krupa usvojilo je juče rebalans budžeta za 2020.godinu u visini od 10 364 000 KM što je uvećanje za više od 400 000 KM.

Rebalansiranim budžetom će se tako za pomoć privredi uključujući i poljoprivredu izdvojiti blizu million maraka.Zbunjujuća, na početku ove IV vanredne sjednice Općinskog vijeća bila je činjenica da se rebalansom zapravo došlo do povećanja iznosa u budžetu u momentu kada se zna da je zbog posljedica epidemije korona virusom punjenje dosta slabije i da se rebalans radio upravo zbog pada prihoda i potrebe da se pomogne privrednom sektoru Općine.Nedavno iznešen je podatak da je samo u periodu od mjesec i po u budžetu bilo manje 250 000 KM u odnosu na isti period prošle godine te oko 95 000 KM pada prihoda od PDV u odnosu na period iz 2019.godine. U svom obrazloženju načelnik Općine Armin Halitović je izmedju ostalog kazao da je do povećanja došlo zbog tekućih potpora koje su obezbjedjene u ovom proteklom periodu.Iako je rebalans najavljivan dosta dugo sa njim se čekalo ne bi li se sa nivoa Federacije BiH ili Kantona dobio odgovor u kom pravcu će ovi nivoi vlasti pomagati privredu kako bi onda lokalni nivo znao u kom pravcu djelovati.Kako vrijeme prolazi ,a nema konkretnog odgovora prema lokalnim zajednicama, odlučeno je da se ide sa rebalansom, dok je istovremeno najavljena mogućnost novog rebalansa za dva do tri mjeseca.Zapravo,kako se moglo čuti juče, rebalansom je izvršeno prestruktuiranje unutar kojeg će za potrebe saniranja negativnih posljedica u privredi usljed korona virusa biti izdvojeno oko 650 000 KM,a za podršku poljoprivredi 310 000 KM. U suštini smanjena su izdvajanja za odredjene manifestacije,smanjen kod za finansiranje političkih stranaka kao i odredjene investicije.Takodje i namjenska sredstva poput sredstava za skloništa preusmjerena su za pomoć sanaciji posljedica u privredi nastalih usljed epidemije. Iako je opozicija reagovala na način kako je izvršeno prestruktuiranje budžeta ,smatrajući da sredstva nisu dobro rasporedjena i da nisu otišla tamo gdje su najpotrebnija na kraju ipak od prisutna 23 vijećnika 21 je glasao « za », dva su bila suzdržana. Vijećnici su usvojili i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o subvencioniranju. Ovom odlukom dopunjen je spisak djelatnosti koja zbog otežanog rada u vrijeme pandemije uzrokovanog korona virusom mogu ostvariti pravo na subvenciju.Kao što je poznato riječ je o subvencijama kada su u pitanju komunalne naknade,odvoz smeća i zakup javnih površina.

Renata S.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bosanska Krupa obaviještava kupce da će zbog planskih radova Elektroprijenosa BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima, doći će do prekida u snabdjevanju električnom energijom prema slijedećem raspordu:

Dana 02.06. i 03.06.2020. godine

Od 06:00 do 06:30 sati za kupce trafopodručja: ZAH, GP Podgrmeč, Kolodvorska, Luke, BTS Vodovod, Terzića, Bihaćka, Šarići, Bužimkići.

Dana 02.06.2020. godine

Od 10:00 do 12:00 sati za kupce trafopodručja: BC Gradnja 1 i 2, Gornja Krčana, Farma Junadi, Mehići, Smrča – Perna, Pištaline Vodovod, Pištaline Centar, Pištaline Škola, Oraščani 1 i 2, Hadžići, Begići, Sušilovići, Baltići, GSM Pištaline, Kosa, Gornji Ramići, Mašinovići, Jezerski-Centar, Jezerski Grad, Jezerski Centar. Crnkići, Kubeti, Kubeti 2, Vučkovac, Velići, Pecka, Trnovac, Dijelovi, Muzaferovići, Durakovići, Mehića Ploča i Donja Krčana.

Između načelnika Armina Halitovića i predstavnika nevladinih organizacija i neformalnih grupa mladih danas su potpisani ugovori o su/finansiranju projekata koji su pristigli putem javnih poziva.

Zahvaljujući sredstvima Općine Bosanska Krupa, mladi i nevladin sektor ove će godine u lokalnoj zajednici realizirati četrdeset projekata čija je vrijednost više od pedeset pet hiljada konvertibilnih maraka. Nakon prvog kruga poziva u martu je potpisano devetnaest ugovora, a danas još dvadeset jedan.

Održat će se tradicionalne manifestacije, planinarske aktivnosti i kreativne radionice za djecu i mlade, organizirati sportska takmičenja, poticati zdrav način života, opremit će se nevladine organizacije, ukazivati na važnost obrazovanja i edukacije.

„Projektom želimo animirati što veći broj mladih sa područja naše općine, da kroz fizičke aktivnosti povrate kondiciju koju su izgubili u prethodnom periodu izolacije, da se naš život vrati u normalu. Pažnju ćemo posvetiti edukaciji pravilnog vježbanja i disanja, kao i fizičkoj pripremi mladih osoba. Sada planiramo animirati oko 50 mladih, a nastojat ćemo održati projekt pa možda postane i tradicionalan“, kaže predstavnik neformalne grupe mladih Sanjin Fajić

Među udruženjima koja su dobila sredstva je i Kulturno-umjetničko društvo „Grmeč“ koje okuplja sedamdeset sedam članova, a teži očuvanju kulturne tradicije i umjetnosti, te unapređenju kvalitete života svih generacija.

„Svrha projekta „Prostor bez ograničenja“ je sanacija objekta koji nam je dodijelila lokalna zajednica, a sa projektom „Može i drugačije“ želimo približiti i mladima i starijima situaciju, pokazati da se može živjeti drugačije, bez mobitela, da se može nositi maska, da kompjutere možemo i trebamo koristiti u korisne svrhe“, ističe predsjednik KUD „Grmeč“ Dževad Grošić.

Ekologija, kultura, sport, društveni život, obrazovanje, socijalna zaštita, infrastruktura, samo su neke oblasti u kojima su podržani projekti. Općina Bosanska Krupa prve javne pozive je raspisala početkom godine. Veliki broj aplikacija potaknuo je načelnika Armina Halitovića da poveća sredstva za ovu namjenu u budžetu i pruži još jednu priliku mladima i nevladinim organizacijama.

„Možemo reći da imamo dobru i kvalitetnu godinu, veliki broj projekata, najviše do sada, što znači i najveći iznos sredstava. Civilni sektor, neformalne grupe građana, mladih, izradili su i aplicirali sa ukupno četrdeset projekata vrijednosti od oko pedeset pet hiljada maraka. Dobra je to i poruka prema mladima koji žele da se bave ovim poslom, aktivnostima, a nama pokazatelj da možemo računati na mlade ljude koji na ovaj način i uče pisati projekte, za budućnost prave kapital koji se u svakom slučaju može znatno proširiti“, naglašava načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Pravo predlaganja projekata imale su sve registrovane nevladine organizacije, udruženja mladih, kao i neformalne grupe mladih sa sjedištem na teritoriji općine Bosanska Krupa, čiji će se projekti realizirati na području Bosanske Krupe u budžetskoj 2020. godini. Aplikanti po objavljenom javnom pozivu mogli su prijaviti jedan ili više projekata. Maksimalan iznos sredstava za (su)finansiranje jednog projekta za sve kategorije iznosio je 1.500,00 KM, dok je maksimalan iznos za nevladinu organizaciju 2.000,00 KM, a udruženja mladih i neformalne grupe mladih 2.500,00 KM.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

 

 

 

Nakon ukidanja stanja nesreće u Federaciji BiH, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva donio je Naredbu i određene preporuke koje su obavezujuće za krizne štabove kantonalnih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe.
Kako je navedeno na stranici Federalnog ministarstva zdravstva ova Naredba će se početi primjenjivati od 31. maja, a u njoj je također posebno istaknuto i to kada i na kojim mjestima je obavezno nošenje zaštitnih maski.
 
"Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, ali i na otvorenom ukoliko ne postoji mogućnost održavanja fizičke distance od dva metra između osoba", naveli su iz Federalnog ministarstva zdravstva.
 
Spomenuto je i to koliko ljudi će se moći okupljati u zatvorenim i otvorenim prostorima.
 
"Dozvoljeno je javno okupljanje ljudi na određenom prostoru, ali pod uslovima da nema više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru, kao ni više od 300 na otvorenom. Sva okupljanja unutar ograničenja moraju se odvijati u prostoru koji omogućava fizičku distancu od najmanje dva metra između osoba, ali to se ne odnosi na članove istog domaćinstva", navedeno je na stranici Federalnog ministarstva zdravstva.
 
Naglašeno je i to da je za vrijeme okupljanja neophodno da se ljudi pridržavaju svih preporuka koje je donio Zavod za javno zdravstvo FBiH, a koje se odnose na higijensko-epidemiološke mjere i to sve kako bi se smanjio rizik od zaraze koronavirusom i zaštitilo lično, ali i zdravlje drugih.
 
Između ostalog, navedeno je i to da se dozvoljavaju posjete i izlazak štićenicima u ustanovama socijalne zaštite i kazneno-popravnim zavodima.
 
"Posjete u ustanovama socijalne zaštite za zbrinjavanje i smještaj starijih osoba, odvijaju se u vanjskom prostoru, maksimalno dvije osobe u posjeti, uz obavezno održavanje fizičke distance i nošenje maski. Osim toga, dozvoljeno je i prijem novih štićenika u ustanovama socijalne zaštite uz uslov da su prethodno proveli 14 dana u izolaciji i testirani na koronavirus koji je potrebno da bude negativan. Navedeno se primjenjuje i kod premještaja štićenika iz jedne ustanove u drugu, odnosno u slučaju premještaja štićenika iz zdravstvene ustanove u ustanovu socijalne zaštite. Obaveza je ustanove socijalne zaštite da osigura prostor za samoizolaciju", naglašeno je.
 
Preporučili su i svim državljanima BiH, kao i stranim koji ulaze u našu državu pogotovo iz zemalja u kojima je zabilježen veliki broj zaraženih, da se pridržavaju svih izdatih higijensko-epidemioloških mjera.
 
Naredba se donosi s rokom važenja od 14 dana računajući od dana početka primjene ove Naredbe koji je 31. maj.
 
Nakon isteka navedenog roka, zadužuje se Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva da sagleda kompletnu epidemiološku situaciju koronavirusa u Federaciji BiH i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene mjera utvrđenih ovom Naredbom, te nakon toga odluči novom naredbom o mjerama koje se poduzimaju i u kojem roku.
 
Izvor: klix.ba

Tokom minulih godina veći dio populacije u našoj zemlji uspio se izboriti za status u okvirima zakona. Jedino su bivši logoraši kategorija čija prava još uvijek nisu definirana jer Zakon o zaštiti žrtava torture u BiH godinama čeka na usvajanje.
Prema podacima udruženja logoraša, u BiH je tokom egzistiralo oko 657 logora kroz koje je prošlo oko 200.000 građana BiH, većinom civila.

Upravo su bivši logoraši kategorija čija prava još uvijek nisu definirana jer Zakon o zaštiti žrtava torture u BiH godinama čeka na usvajanje. Kao razlog za zastoj članovi udruženja navode politička neslaganja i najavljuju da će u narednih mjesec dana odlučiti o načinu pritiska na vlast od koje zahtijevaju da zakon uputi u parlamentarnu proceduru.

S druge strane državni zastupnik Damir Arnaut nije optimističan. Smatra da se ne može očekivati da će ovaj zakon do 2022. godine doći pred zastupnike, a što se prema njegovom mišljenju trebalo završiti tokom mandata ranije resorne ministrice. Pored zastupnika Arnauta, kada je u pitanju ova tema, Hilmija Suljić predsjednik Saveza udruženja logoraša USK smatra da skoro već tri decenije žrtve nisu dobile nikakva prava a sve tužbe koje su išle protiv vlasti entiteta RS-a završile su sa odbijanjem zbog navodne zastare.

 

Izvor: rtvusk

Stanje prirodne nesreće ukinuto je nakon više od dva mjeseca. Ova odluka je stigla nakon ublažavanja niza mjera, među kojima su i ukidanje samoizolacije i otvaranje granica.

Vlasti u Republici Srpskoj prošle sedmice su ukinule vanredno stanje u ovom entitetu.

Podsjećamo, Vlada FBiH je 16. marta donijela odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće radi zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Dan kasnije, 17. marta, Vijeće ministara BiH je, na poziv Predsjedništva BiH, proglasilo je vanredno stanje, odnosno stanje prirodne ili druge nesreće.

Također, Vijeće ministara BiH nadležno je za proglašavanje prestanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine, a na prijedlog Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje ili na zahtjev nadležnih organa entiteta ili Brčko distrikta BiH.

Nadležni i dalje apeluju na građane da se pridržavaju osnovnih preporuka, a to je držanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i često pranje ruku.

 

Izvor: KLIX

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 20,30 sati Bos.Krupa ul.101.Muslimanske brigade narušavanje JRiM-a naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 21 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Gazijska.Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 08,30 do 15,30 sati planski prekid u isporuci električne energije na NN mreži Crno vrelo ul.Unska NN izlaz Popovac.Radovi na NN mreži.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu ne odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 10 C , vlažnost zraka 93 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 49 cm, u Bosanskoj Otoci 102 cm,a rijeke Krušnice 109 cm (NV).

 

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u posljednja 24 sata u Federaciji BiH testiran je 551 uzoraka i potvrđeno je 19 novih slučajeva COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom kantonu i u Kantonu Sarajevo.

Na području Federacije BiH do sada je ukupno testiran 36.071 uzorak, a COVID-19 potvrđen je kod 1.060 osoba. Zaključno s današnjim danom oporavila su se 932 pacijenata, pet pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata. Trenutno je aktivnih 89 slučajeva - oboljelih od COVID-19 u FBiH. Do sada je zabilježeno ukupno 39 smrtnih slučajeva.

"U toku je treća faza popuštanja mjera u cilju normalizacije života, ali kao i ranije, napominjemo da se radi o ‘novoj normalnosti’ u kojoj ćemo dok traje stalna opasnost od virusa živjeti pridržavajući se mjera lična/osobne zaštite kako bismo spriječili njegovo širenje - fizička distanca, učestalo pranje i dezinfekcija ruku, nošenje maski, dezinfekcija površina i predmeta koji se često koriste. Izbjegavati gužve i veća okupljanja, a s obzirom na novo ublažavanje mjera kojima je većina djelatnosti dozvoljena, posebno je važno da se poslodavci pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima, sve kako bismo smanjili rizik od ponovnog porasta broja slučajeva”, poručuju iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva, napominjujući da je Federalni Zavod za javno zdravstvo izdao preporuke za obavljanje djelatnosti u kontekstu COVID-19, a u skladu sa naredbama Federalnog štaba civilne zaštite koje se mogu naći na stranici Zavoda i na Koronavirus (COVID-19) informativnom portalu Federalnog ministarstva zdravstva.

 

Izvor: N1 BiH

Stranica 1 od 15

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 325 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.